تشریح علل نگارش نامه نمایندگان درباره دادگاه فریدون

به گزارش مشرق، محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی توضیحاتی درباره نامه ۳۵ نماینده مجلس پیرامون برگزاری علنی دادگاه حسین فریدون ارائه کرد.

وی با بیان اینکه دادگاه برادر رئیس جمهور به ظاهر علنی است، اظهار داشت: تفسیری در این بین وجود دارد مبنی براینکه علنی بودن و انتشار جزئیات دادگاه از هم جدا است یعنی جلسه می‌تواند علنی باشد اما نمی‌توان محتوای آن را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید:

دهقان: دادگاه فریدون باید علنی باشد

نامه نمایندگان به آملی لاریجانی درباره دادگاه «فریدون»

خط قرمز قوه قضائیه کیست؟ +عکس

اولین جلسه محاکمه حسین فریدون

دادگاه رسیدگی به اتهامات حسین فریدون و مرتبطین برگزار شد

دهقان افزود: این اختیار به قاضی داده شده است که اعلام کند جلسه علنی باشد یا منتشر شود؛ اختیاری هم رئیس قوه قضاییه و دادستان کل کشور دارند که براساس تبصره ۲ ماده ۳۵۳ قانون آیین دادرسی کیفری در صورتی که انتشار محاکمه لازم باشد دادستان کل می‌تواند از رئیس قوه قضاییه درخواست کند تا محتوای دادگاه منتشر شود.

وی با بیان مجدد این نکته که در حال حاضر دادگاه به ظاهر علنی است و فقط افراد می‌توانند آن را مشاهده کنند، تصریح کرد: حالا که این دوگانگی وجود دارد ۳۵ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس قوه قضاییه خواسته‌اند که جلسه محاکمه حسین فریدون به صورت علنی برگزار شود.

دهقان علت درخواست این ۳۵ نماینده را اینگونه بیان کرد: «افکار عمومی تشنه شنیدن حقیقت درباره فریدون است. با توجه به اینکه فریدون برادر رئیس جمهور است این شائبه مطرح شده که امکان تأثیرگذاری برخی مقامات دولتی وجود دارد. در چنین صورتی اگر جزئیات محاکمه منتشر نشود ممکن است در افکار عمومی روند دادگاه عادلانه تلقی نشود و این تصور پیش بیاید که موضوع پرونده وی تحت تأثیر برخی ارتباطات قرار گرفته است.»

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه کرد: اگر رأی عادلانه هم باشد ممکن است برخی طرفداران حسین فریدون و نزدیکان دولت این رأی را غیر عادلانه تلقی کنند، بنابراین بهترین راه برای بالا رفتن اعتماد عمومی این است که هم دادگاه علنی باشد و هم امکان انتشار موضوع فراهم شود.

برچسب ها:

سیاسی