به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین نشست شورای علمی و اجرایی استانها در طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی که در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به پیشرفتهای علوم انسانی اسلامی در ایران، گفت: بارها این موضوع از سوی افراد زیادی مطرح شده که تاکنون هیچ قدمی در مسیر علوم انسانی اسلامی برداشته نشده است و امروز رونمایی از مجموعه 22 جلدی کتاب شناخت گفتمان علمی انقلاب اسلامی پاسخ عملی به این شبهه است.
وی با بیان اینکه ایران اولین کشوری نیست که درباره علم دینی سخن گفته است، اظهار داشت: در واشنگتن آمریکا 150 جلد کتاب در این باب چاپ شده است و در مالزی دانشگاه بینالمللی اسلامی راهاندازی شد. پیش از انقلاب نیز همایش هایی در جهت تعلیم و تربیت و اقتصاد اسلامی در مکه و جده برگزار شده است.
خسروپناه ادامه داد: اکنون پس از گذشت ۴ دهه از از انقلاب اسلامی به جرأت میتوان گفت هیچ کشوری در جهان اسلام به سرعت و شتاب جمهوری اسلامی ایران علوم انسانی اسلامی را دنبال نکرده است و همه کشورها چشم انتظار ایران هستند تا آثار منتشر شده در این حوزه را ترجمه و استفاده کنند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا کنون ارادهای به صورت جمعی برای تحقق علوم انسانی اسلامی وجود نداشته است و اراده های جزیرهای در راستای تحول علوم انسانی صورت گرفته است، این در حالی است که مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی را در این حوزه داشتهاند و به افراد ماموریتهای تخصصی در زمینه علوم انسانی اسلامی واگذار شده است، اما با این اوصاف تا حد مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
وی افزود: اقدامی که امروز در رونمایی از 22 کتاب شناخت گفتمان علمی انقلاب اسلامی صورت گرفت کار ارزشمندی است که نشان میدهد در حوزه انسانی اسلامی کجا بودیم و به کجا باید حرکت کنیم. پیشنهاد بنده این است که علوم انسانی اسلامی را بر اساس پنج دسته علوم اجتماعی اسلامی، علوم رفتاری اسلامی، علوم نقلی اسلامی، علوم عقلی اسلامی و علوم هنری اسلامی تقسیمبندی شود.
خسروپناه تاکید کرد: در معرفی گفتمان علمی انقلاب اسلامی و آثار علوم انسانی اسلامی باید فراتر از آثار برگزیده عمل کرده و سایر آثار ارزنده این حوزه را معرفی کنیم تا مورد استفاده محققان و علاقهمندان قرار گیرد. آثار ارائه شده در این نشست باید در کتب درسی و همچنین ایجاد واحدهای درسی استفاده شود تا در برنامههای درسی تحول ایجاد کنند. باید به دنبال این باشیم که برنامههای درسی و آموزشی تعالی پیدا کند.
وی اضافه کرد: به وسیله این آثار میتوانیم رشتهها و دانشکدههای میان رشتهای ایجاد کنیم، همچنین این آثار باید در راستای حل مشکلات جامعه و بحران های اجتماعی اثر گذار باشد. برگزاری کرسیهای ترویجی، نظریهپردازی و نوآوری از دیگر اقدامات مهم در راستای تقویت و ترویج علوم انسانی اسلامی است. باید آموزشهای آزاد و مهارتی را ایجاد کنیم تا دانشها به اساتید علوم انسانی که در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 30 هزار نفر هستند، منتقل شود. در این راستا 12 اسفند ماه همایشی برگزار خواهد شد که از نظریات برگزیده اساتید تجلیل شود.
انتهای پیام/