به گزارش گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، رضا نجفی مدیرکل صلح و امنیت وزارت امور خارجه اظهار داشت: ایران به صورت فعال در معاهدات بین المللی شرکت می کند و یکی از این موارد کنوانسیون میناماتا است که برای حذف تدریجی جیوه فعالیت دارد.
وی افزود: در مهر ماه سال 92 نمایندگان بسیاری از دولت ها از جمله ایران معاهده کنوانسیون میناماتا را امضا کردند و ایران از شهریور سال 96 به این کنوانسیون پیوست و متعهد به انجام تعهدات آن شد.
نجفی بیان داشت: ممنوعیت فعالیت معادن جیوه، کنترل و عدم رهاسازی جیوه در خاک، آب و هوا، حذف جیوه از معادن طلا و حذف تدریجی از لوازم پزشکی، نقل و انتقال و تجارت جیوه در دایره مقررات این کنوانسیون قرار دارد.
مدیر کل صلح و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: بهره مندی از همکاریهای بین المللی از مزایای استفاده از این سند است که بر توازن حقوق کنوانسیون تاکید کرده است.
وی افزود: در ایران کمیته ملی جیوه تشکیل شده است که تعیین مواضع ملی، تعیین نقشه راه، کمیته فنی جیوه و تقسیم کار بین نهاده های مختلف است که مسئولیت کمیته فنی با سازمان حفاظت محیط زیست بوده که جنبه فنی و تخصصی تعهدات کنوانسیون با حضور نمایندگان داخلی و متخصصین بررسی می شود.
نجفی گفت: اجرای ملی تعهدات کنوانسیون مهمترین مسئله است که منوط به فراهم کردن مقدمات در سطح ملی و بین المللی است.
مدیر کل صلح و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه در پایان با بیان اینکه نسبت به سیاستهای خصمانه علیه ایران و تأثیر این سیاستها در دریافت تسهیلات مالی صندوق «جف» انتقاد داریم، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به نقش سازنده دبیرخانه میناماتا تاکید داشته و خواهان امکانات بیشتر بین المللی برای اجرای تعهدات این کنوانسیون است.
انتهای پیام/