پیشنهاد راه‌اندازی بنیاد فرهنگی- پژوهشی «ابن حسام»

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی شب گذشته ۶ اسفند، در آئین «اختتامیه جشنواره منطقه‌ای شعر ابن حسام» اظهار کرد: مایه سربلندی و افتخار است که سرزمین ایران زمین میراثی گرانقدر و سرمایه‌ای پایان ناپذیر در گنجینه دارد و این مختص به یک منطقه خاص نیست بلکه در سراسر آسمان این پهنه گسترده، ستارگانی درخشان با پرتو افشانی خود راه را بر رهروان و پویندگان علم و حقیقت روشن ساخته‌اند.

وی افزود: باید با بزرگداشت اندیشه و آثار این بزرگان ضمن معرفی آن‌ها به تمامی نسل‌ها، در پاسداشت تلاش‌ها و مرارت‌های آنان کوشا باشیم و الگوی مناسبی را از آنان برای آیندگان ترسیم کنیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ریشه بسیاری از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی شکاف بین جوانان و مفاخر ملی است، تصریح کرد: اگر خراسان بزرگ و جغرافیای آن امروز همچون نگینی در این کره خاکی می‌درخشد به دلیل وجود سرمایه‌های ارزشمندی همچون ابن حسام خوسفی است.

علیزاده با اشاره به اینکه قطعاً تاریخ قصور و بی تفاوتی ما را درباره معرفی اسطوره‌های مان بر ما نخواهد بخشید، افزود: آنچه این شخصیت ارزشمند را از سایرین متمایز می‌سازد آن است که به واسطه مناعت طبع علی رغم تبحری که در سرودن قصیده داشت ولی هیچ گاه این هنر را در ستایش حاکمان زمان خود به خدمت نگرفت و به مدح اهل بیت (ع) پرداخت.

وی با تشکر از جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی به دلیل برگزاری دومین جشنواره منطقه‌ای شعر ابن حسام، یادآور شد: تلاش در راستای تبدیل این جشنواره به جشنواره‌ای ملی و در صورت امکان بین‌المللی، تعریف و اجرای رویدادهای متنوع فرهنگی با محوریت شهر بیرجند شخصیت ابن حسام، برگزاری نشست‌های علمی و فرهنگی و تلاش در راستای گنجاندن مفاخری همچون ابن حسام در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان از جمله پیشنهادات برای بهتر برگزار شدن این جشنواره است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی بنیاد فرهنگی، پژوهشی ابن حسام با هدف حمایت از آثار مرتبط با ایشان در سطح ملی و بین‌المللی و اهتمام ویژه مسئولان و متولیان میراث فرهنگی و گردشگری به مرمت شایسته، نگهداری و توسعه آرامگاه ابن حسام خوسفی از دیگر پیشنهاداتی است که امید است مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/