اصلی‌ترین حرکت رسانه‌ها در چله دوم انقلاب امیدبخشی است/ ضرورت تبیین بیانیه گام دوم

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، حمیدرضا مقدم‌فر مدرس و کارشناس ارشد رسانه در نشست علمی تخصصی « محورهای رسانه‌ای بیانیه گام دوم و مسئولیت رسانه‌ها» که عصر امروز در دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد برگزار شد، گفت: ما به ۴۰ سالگی انقلاب رسیده‌ایم یعنی فصلی ایجاد شده و رهبر معظم انقلاب بیانیه‌ای را دو روز پس از ۲۲ بهمن تدوین کردند.

وی افزود:‌ما در رسانه‌های غربی تهدید شدیم که ۴۰ سالگی انقلاب را نمی‌بینیم اما دیدیم و بیانیه‌ای صادر شد که نقشه راه و سند مهندسی چله دوم بود و حالا رسانه‌ها باید این بیانیه را تدوین کنند.

مدرس و کارشناس ارشد رسانه ادامه داد:‌ من منتقد نوع انتشار این بیانیه بودم زیرا بیانیه باید بهتر منتشر می‌شد و حالا باید تحلیل و تبیین شود.

مقدم‌فر افزود:‌ ما در محاصره رسانه‌ای قرار داریم، دلار و یورو هزینه می‌شود تا در بین مردم ما اتفاقاتی رخ دهد، رسانه‌های غربی به خاطر علاقه و محبت به کشور ما هزینه نمی‌کنند. من زمانی که بی‌بی‌سی فارسی تازه راه‌اندازی شده بود در تاجیکستان بودم. یکی از اساتید دانشگاه تاجیکستان به من گفت که بی‌بی‌سی فارسی برای تمام کشورهای فارسی زبان راه‌اندازی شده اما فقط از ایران می‌گوید. گویا اینها با شما کار دارند.

وی ادامه داد:‌ دشمنان سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا ما را در محاصره قرار دهند و بیانیه گام دوم به شکل بسیار واقعی پس از دفاع از ۴۰ سالگی انقلاب، آسیب‌شناسی و انتقاد کرده‌ است و ما باید مراقب باشیم که این بیانیه را به درستی تبیین و تحلیل کنیم.

مدرس و کارشناس ارشد رسانه اظهار داشت:‌ در ۴۰ سالگی انقلاب به خصوص پس از جنگ تحمیلی که در عرصه نیمه سخت و نرم قرار گرفته‌ایم کسی نمی‌تواند بگوید که دشمن نداریم، شکل دشمنی‌ها عوض شده است و یکی از اصلی‌ترین محورهای دشمنی جنگ رسانه‌ای بوده،‌ مدتی بحث بود که رسانه‌ها جنگ روانی انجام می‌دهند. امروز از جنگ روانی عبور شده و در مرحله عرصه جنگ شناختی هستیم، این ادبیات متعلق به آمریکایی‌هاست که با ما همین رفتار را انجام می‌دهند.

مقدم‌فر گفت:‌ در کنار جنگ اقتصادی جنگ رسانه‌ای هم وجود دارد و برخی رسانه ها در داخل نیز متوجه نیستند و هم‌زبان با رسانه غربی کار می‌کنند، زیرا عرصه این جنگ را نمی‌شناسند، امروز ما با تکنیک‌هایی مواجهیم که بسیار حرفه‌ای با حرف راست دروغ می‌گویند. باید این عرصه را شناخت که چطور می‌توانند راست بگویند ولی پیامی دروغ و هدایت شده را به مردم ما منتقل کنند.

وی با بیان اینکه ما امروز در جنگ نامتقارن رسانه‌ای قرار داریم، گفت: اینکه بگوییم ما توان کمی گذاشته‌ایم درست نیست چرا که توانمندی‌ها نابرابر است، البته اشکالاتی که دوستان به سیاست‌ها و تکنیک‌ها می‌گیرند درست است اما ما چطور می‌توانیم با آنها مقابله کنیم. ما یک مزیت داریم که برتری ماست و آن هم اینکه پیام ما فطری است و دوز و کلک نداریم.

مدرس و کارشناس ارشد رسانه عنوان کرد: من باور ندارم رسانه‌های موفق خارجی البته با ارزش‌های خودشان مستقل هستند، آنها پوزیشن استقلال را دارند،‌ همه دنیا می‌داند که بی‌بی‌سی مستقل نیست و همه از ارتباطش با وزارت امور خارجه انگلیس اطلاع دارند، رویترز کار اقتصادی می‌کند و خبر می‌فروشد اما رسانه‌های ما اینگونه نیستند، در منطقه نیز نقش العربیه و الجزیره در جنگ سوریه فوق‌العاده تاثیرگذار بود. این دو رسانه مستقل نیستند اما تاثیرگذارند.

مقدم‌فر گفت:‌ آسیب‌های رسانه‌ای درست است اما جنگ نامتقارنی داریم و ما به عنوان یک کشور مستقل که امروز انقلابی ۴۰ ساله دارد با این همه هجمه حرکت کردیم و پیشرفت داریم و حالا رهبر انقلاب نقشه راهی برای چله دوم منتشر کرده‌اند که ما باید تبیین هنرمندانه‌ای روی آن داشته باشیم و این تبیین فقط با سخنرانی و میزگرد نیست.

وی گفت: شوروی سابق که جنگ نداشت فرو پاشید اما چرا جمهوری اسلامی با وجود جنگ نشکست. ما سلاحی نداشتیم و با دست خالی به جنگ رفتیم اما امروز بر سر برد موشک‌های ما بحث است.

مدرس و کارشناس ارشد رسانه با بیان اینکه در بیانیه مقام معظم رهبری دو مسئله جوانان و امید موج می‌زند،‌گفت:‌ وزارت ورزش وجوانان ما ضعیف‌ترین وزارتخانه است. این وزارتخانه برای جوانان و امید چه کرده است؟ تمام بیانیه رهبری بر روی امید تاکید دارد، ۴۰ سال پمپاژ ناامیدی رسانه‌های غربی هر چیزی را برای مردم ما سیاه نشان داده و موفقیت‌ها را پوشانده است و حالا امیدبخشی اصلی‌ترین حرکت ما در چله دوم است که باید رسانه خارجی را در پمپاژ ناامیدی کنار بزنیم اما وزارت ورزش و جوانان با وجود اینکه بخشی از بودجه‌اش مربوط به جوانان است در حق قشر جوان جفا کرده است.

مقدم‌فر افزود:‌ ما در جنگ اقتصادی هستیم و در این جنگ تحریم و گرانی را لمس می‌کنیم. ولی جنگ رسانه‌ای قابل مشاهده نیست بلکه آثار دارد. ما باید روی دو موضوع جوانان و امید متمرکز شویم زیرا امید اکسیر است و حرکت ما را شتابنده می‌کند.

وی گفت: در حق جوانان جفا نکنیم اگر حججی‌ها نبودند امروز داعش به تهران رسیده بود اما بچه‌های ما با انگیزه در حال حرکت هستند.

انتهای پیام/