به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، رضا گنجی مدیر سابق آسوشیتدپرس در ایران در نشست علمی تخصصی «محورهای رسانهای بیانیه گام دوم و مسئولیت رسانهها» که عصر امروز در دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد برگزار شد، گفت: من امروز به عنوان دانشآموز رسانهای ایرانی صحبت میکنم، آقای خامنهای و آقای خمینی همیشه نگاه بدبینانهای به رسانههای خارجی داشته و دارند، آیا واقعا جریان رسانههای غربی به دنبال براندازی نظام ایران است؟ من به عنوان یک ایرانی میگویم بله اینگونه است. اما مشکل کجاست؟ اینکه آنها برنامهای برای کنار آمدن با این نظام ندارند و میخواهند نظام را بزنند.
وی افزود: اما ما متوجه نشدیم در جمهوری اسلامی اتاق فکری که قرار است استراتژی رسانهای بنویسند، کجاست و چه استراتژی دارد، آیا برای بلند مدت (۴۰ ساله دوم) برنامهای دارد؟ هر دولتی یک نظام رسانهای جدید تعریف میکند و عمر تمام این تصمیمات رسانهای ۴ سال است. ایا به یک تصمیم جامع و کامل رسیدهاید؟
مدیر سابق آسوشیتدپرس در ایران افزود:آقای خمینی بیش از ۱۰۰ مصاحبه با رسانههای خارجی پیش از انقلاب انجام داد. یعنی بیشترین بهرهبرداری را از جریان رسانهای خارجی داشته است، هیچ وقت حضور رسانههای خارجی را در ایران منع نکرد و هیچ وقت هیچ مسئولی را از مصاحبه با رسانههای خارجی منع نکرد، پس رسانه خارجی هم میتواند تهدید و هم فرصت باشد.
گنجی گفت: اینکه جمهوری اسلامی ۴۰ سال توانسته به حیات خود ادامه دهد یعنی پارامترهای قدرتی وجود دارد و حتما بخشی از این پارامترها در رسانههایش است، در جریان مشروطه رسانه سنتی منبرها و میزگردها بر رسانههای مدرن پیروز شد، در جریان انقلاب نیز رسانههای سنتی اتفاق بزرگی را رقم زدند، در زمان جنگ به این صورت بود اما امروز چطور با رسانههایی که امکانات بیشتری دارند (البته امکانات قابل قیاس با رسانههای غربی نیست) نمیتوانیم کاری انجام دهیم؟
وی گفت:با لایهای از مدیران مواجهیم که هر کجا کم میآورند میخواهند رسانهها به خصوص رسانههای خارجی را مقصر بدانند در حالی که امروز رسانهها عصر طلایی ندارند و رسانههای غربی نیز در سایز قبلی نیستند که اگر بودند ترامپ با توئیت رئیسجمهور نمیشد.
مدیر سابق آسوشیتدپرس در ایران گفت: برخلاف تصور خیلیها صدا و سیمای ما کارایی لازم را ندارد و دلیلش این است که ۴۰ سال بدنه قالب صدا و سیما اصلاح طلب است و تفکر غربگرا دارد و با کلیت نظام همراهی نمیکند. البته هر چقدر صدا و سیمای ما قویتر باشد سر ما به عنوان یک ایرانی بالاتر است و باید بدانید کشوری که این همه دشمن دارد حتما چیزی دارد که همه به دنبالش هستند.
انتهای پیام/