هر ایرانی امسال چقدر صدقه داده است؟

5c7778c27f82d_2019-02-28_09-29
«صدقه هفتاد نوع بلا را دفع می‌کند.» این جمله برای تمام ایرانیانی که عادت دارند صبح خود را با صدقه دادن شروع کنند آشناست.

روایات زیادی برای صدقه دادن و کمک به نیازمندان در دین ما هست و علاوه بر کوچه و خیابان، در اکثر مغازه‌ها و خانه‌ها هم صندوق‌های صدقه وجود دارند. در واقع به خاطر همین اعتقاد مذهبی پسندیده است که صندوق‌های صدقات زیادی در سطح شهرهای کشور دیده می‌شود. در این میان اما گاهی عدم اعتماد مردم به محل خرج پول‌هایی که در این صندوق‌ها ریخته می‌شود، باعث می‌شود این فرهنگ پسندیده زیر سوال برود. در واقع شایعاتی مبنی بر اینکه این پول‌ها درخارج مصرف می‌شوند براین بی اعتمادی دامن می‌زند. شایعه‌ای که هر از چند گاه توسط مسئولان هم تکذیب می‌شود. البته در ماه‌هایی که سفرهای زیادی اتفاق می‌افتد مانند فصل نوروز، ماه مبارک رمضان، محرم و صفر پردرآمدترین ماه‌ها از نظر مشارکت‌های مردمی هستند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد ضمن اشاره به طی 11 ماه امسال ۳۰۱ میلیارد تومان در کل کشور صدقه جمع‌آوری شده است، گفت: هر ایرانی طی این مدت حدود ۴,۰۰۰ تومان صدقه پرداخت کرده است.

علیرضا عسگریان با بیان اینکه طی امسال مشکلات اقتصادی زیادی داشتیم و نیازمندان با مشکلات بیشتری مواجه شدند، اظهار کرد: ۲۵درصد منابع کل سال کمیته امداد در جشن نیکوکاری تامین می‌شود. همچنین از نیمه دی ماه تاکنون ۴۱ درصد نسبت به سال گذشته کمک‌ها در جشن نیکوکاری رشد داشته است.

وی افزود: جشن نیکوکاری فقط در اسفند ماه برگزار نمی‌شود بلکه از دی ماه فعالیت‌های ما دراین زمینه شروع می‌شود. همچنین امسال ۲۰ هزار مدرسه در جشن نیکوکاری فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه کل منابع و درآمد مردمی کمیته امداد از ابتدای سال ۹۷ تا کنون ۳۴ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: این رشد در صدقات سه درصد، در طرح اکرام ۳۶ درصد و در موارد مبتنی بر نیاز نیز ۴۷ درصد و زکات ۳۶ درصد بود.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد در ادامه گفت: طرح اکرام شامل محسنین و ایتام است و در مجموع در سطح کشور ۲۹۰ هزار خانواده ایتام و محسنین داریم که شامل ۱۴۸ هزار خانواده ایتام و ۱۴۲ هزار خانواده محسنین هستند. همچنین نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان کمک مردمی به این خانوارها شده است. همچنین در حال حاضر ۱۷۰۰ مرکز نیکوکاری در کشور داریم که امیدواریم تا پایان سال ۹۸ تعداد این مراکز به ۳۰۰۰ برسد.

به گفته عسگریان، نزدیک به دومیلیون و ۱۰۰هزارنفر خانوار محروم تحت پوشش کمیته امداد هستند. سرانه پرداخت به هر یتیم ۲۳۰هزارتومان در ماه است و کمیته امداد تلاش دارد که در سال آینده این سرانه به ۳۰۰ هزارتومان افزایش یابد.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با اشاره به اینکه طرح اکرام شامل ایتام و محسنین می‌شود تصریح کرد: محسنین خانوارهایی هستند که سرپرست دارند اما سرپرست آنها به هر دلیلی نمی‌تواند آنها را سرپرستی کند. در سطح کشور ۲۹۰ هزار ایتام و محسنین داریم که از این تعداد ۱۴۸ هزار ایتام و ۱۴۲ هزار نفر شامل محسنین می‌شوند.

وی همچنین درباره صدقات توضیح داد: هر ایرانی طی ۱۱ ماه جاری نزدیک به ۴,۰۰۰ تومان صدقه پرداخت کرده است. امسال نیز تاکنون یک پنجم صندوق‌های صدقات حذف شده و روش‌های دیگری مانند اپلیکیشن‌ها و استفاده از بانک‌ها برای صدقات جایگزین شده است.

عسگریان با اشاره به روش‌های مختلف پرداخت صدقات تصریح کرد: یکی از این روش‌ها ارسال عدد ۱ به ۸۸۷۷ و استفاده از تلفن نیکوکاری به شماره ۰۹۶۸۸۷۷ است. امیدواریم سال آینده کمک‌های مردمی غیرحضوری ۲۵درصدافزایش پیدا کند. ۳۰۱ میلیارد تومان نیز در کل کشور طی ۱۱ ماه اخیر صدقه جمع‌آوری شده که نسبت به سال گذشته سه درصد رشد داشته است.

به گفته وی، در حال حاضر ۹۵ درصد صدقه دریافتی از طریق صندوق‌های صدقات ثابت است. معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد درباره خانوارهای تحت پوشش این مرکز گفت: سال گذشته ۱۵۰ هزار خانوار خودکفا شدند اما امسال دوباره ۶۰۰ هزار خانوار جدید تحت پوشش قرار دادیم و تاکنون ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار تحت پوشش داریم.

برچسب ها:

اجتماعی