به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، هفته گذشته همزمان با میلاد حضرت زهرا(س) و روز بزرگداشت مقام مادر و زن، دانشگاههای کشورمان نیز رنگ و بوی جشنهای تقدیر از بانوان را داشت و حضور موثر بانوان ایرانی در عرصه های مختلف علم، فناوری و نوآوری نقل محافل بود.
بر این اساس، ایران از نظر حضور زنان در توسعه اقتصاد دانش بنیان موفق عمل کرده است و کارنامه درخشانی دارد به طوریکه مجمع جهانی اقتصاد در خصوص شاخص شکاف جنسیتی، میزان حضور زنان ایرانی در مقاطع مختلف آموزش عالی در کشور با مردان برابر است.
درآمد شرکت های دانش بنیان در کشور چهار هزار میلیارد ریال در سال است و 136 هزار نفر نیز در این شرکت ها مشغول به فعالیت هستند. بر اساس شاخص نوآوری نیز وضعیت ایران خوب است. به نحوی که رتبه ایران در این زمینه از 120 به 60 کاهش یافته است و بالاترین سرعت در نوآور شدن را به خود اختصاص داده است. برخی از این استارتاپ ها توسط بانوان اداره می شود و نقش آنها در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
* ثبتنام ۱۰ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی برای شرکت در جشن ازدواج دانشجویی
حجتالاسلام ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از ثبتنام بیش از ۱۰ هزار دانشجوی این دانشگاه برای شرکت در مراسم جشن ازدواج دانشجویی خبر داد.
وی با اشاره به اعزام کاروان زوجهای دانشجویی این دانشگاه به مشهد مقدس، گفت: بیش از ۱۰ هزار نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای شرکت در مراسم جشن ازدواج دانشجویی که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود، ثبت نام کردند.
وی ادامه داد: 700 نفر از زوجهای دانشگاه آزاد اسلامی در مرحله نخست این اعزامها و در قالب ۴ کاروان بزرگ از استانهای اصفهان، فارس، چهارمحال و بختیاری و هرمزگان (جمعه ۳ اسفندماه) به مشهد مقدس اعزام شدند.
کلانتری با اشاره به استقبال پرشور مسئولان دانشگاهی و استانی از اعزام کاروان زوجهای دانشجویی گفت: کاروانهای دانشجویی طی دو روز گذشته با استقبال روسای مراکز و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولان استانی، خانواده معظم شهدا، اساتید و دانشجویان از کنار مزار شهدای گمنام آرمیده در واحدهای دانشگاهی به مشهد مقدس اعزام شدند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهارداشت: کاروان زوجهای دانشجو روز گذشته پس از ورود به مشهد مقدس به صورت دسته جمعی به حرم مطهر حضرت علیابن موسیالرضا (ع) مشرف شدند و ویژه برنامه معنوی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در رواق حضرت زهرا (س) برگزار شد. زوجهای دانشجو پس از شرکت در این مراسم در مهمانسرای حرم مطهر حضور یافتند.
کلانتری با اشاره به مراحل بعدی اعزام زوجهای دانشجو به مشهد مقدس خاطرنشان کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده سه کاروان زوجهای دانشجو از سایر استانها در روزهای ۶، ۹ و ۱۸ اسفندماه به مشهد مقدس اعزام خواهند شد.
* نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در کشورهای اسلامی برگزار می شود
گردهمایی دانشمندان برجسته جهان از سوی بنیاد مصطفی(ص) و به میزبانی دانشگاه کراچی پاکستان از 8 اسفندماه به مدت چهار روز در این دانشگاه برگزار شد.
به منظور ایجاد فضای همکاری و تعامل بین متخصصان و دانشمندان کشورهای اسلامی طرحی بهعنوان «نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی» “Science and Technology Exchange Program (STEP) in Islamic Countries” در دستور کار قرار گرفت. طرحی که ضمن تبیین گفتمان علم و فناوری و توسعه شبکه ارتباطات دانشمندان جهان اسلام، به زمینهسازی برای ایجاد همافزایی و توسعه همکاریهای علمی میپردازد و زمینه توسعه فعالیتهای علمی و فناورانه را در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی مهیا میکند.
در پنجمین نشست استپ 70 دانشمند برتر از 23 کشور جهان از جمله آمریکا، فرانسه، کانادا، انگلستان، عربستان، یمن، مالزی، عمان، مصر، ترکیه، قزاقستان، بنگلادش، عراق، لبنان، اردن، بحرین، هند، آلمان، سوئد، کویت، ایران، سنگاپور و امارات حضور دارند و در این چهار روز به بحث و تبادل نظر در زیر شاخه های بیماری های واگیر و غیرواگیر در حوزه سلامت با موضوعات پیشگیری، تشخیص و درمان چالش ها و راه حلهای مناسب آنها و همکاری کشورهای اسلامی با یکدیگر میپردازند.
* نمونه اولیه «یاس» بدون خط تولید و به طور کاملا بومی قابل تولید است
نخستین همایش بینالمللی قوای محرکه نوین، هفتم اسفندماه در آمفی تئاتر پژوهشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح و از مدل مفهومی خودروی برقی یاس رونمایی شد.
شجاعی فرد رئیس دانشکده مهندسی خودرو، درباره طرح مفهومی خودروی مذکور- که به مناسبت رونمایی از آن در سالروز میلاد حضرت فاطمه (س) «یاس»، نامگذاری شده- توضیح داد: طراحی این خودرو بر اساس قطعات تولید شده و موجود در داخل کشور صورت گرفته است. لذا نمونه اولیه آن بدون نیاز به خط تولید و به طور کاملا بومی در صورت تامین بودجه در عرض سه ماه قابل تولید است.
وی افزود: این خودرو که توسط پژوهشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی شده، مناسب برای تردد داخل شهری و دارای ظرفیت دو سرنشین می باشد و راهکار مناسبی برای کاهش آلودگی و ترافیک شهری به شمار می رود.
شجاعی فرد ادامه داد: وزن خودروی یاس حدود 300 کیلوگرم خواهد بود، نوع باتری آن لیتیوم یون است و قیمت بدنه آن بین 1500 تا 2000 دلار برآورد شده است. این خودرو دارای الکتروموتور مستقل، سازه فضایی سبک، سیستم فرمان دنده و شانه ای، نمایشگر قابل لمس، سیستم تعلیق جلوی مک فرسون و تعلیق عقب فنر شمشی و ترمز جلوی دیسک و کالیبر است.
وی تاکید کرد: خودروی مورد نظر، دوست دار طبیعت، بدون آلودگی صوتی، ارزان قیمت و سبک وزن به شکل مفهومی طراحی شده است. حداکثر سرعت این خودرو ۴۵ کیلومتر در ساعت بوده و با یک بار شارژ باتری قادر به پیمودن ۱۰۰ کیلومتر است. البته امکان افزایش سرعت این خودرو وجود دارد.
* «استاد محمود فرشچیان» در فهرست گنجینههای زنده بشری و حاملان میراث فرهنگی ثبت شد
سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان گفت: با تلاش سازمان میراث فرهنگی، کمیته ملی یونسکو و دانشگاه استاد فرشچیان هنر نگارگری ایران ثبت ملی شد.
بهمن نامور مطلق سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی- ایرانی استاد فرشچیان از همکاری این واحد دانشگاه آزاد اسلامی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ثبت ملی و جهانی هنرهای اصیل ایرانی خبر داد و گفت: کشورهای ترکیه و آذربایجان درصدد ثبت هنر نگارگری به نام کشور خودشان بودند که با تمهیدات اندیشیده شده از سوی جمهوری اسلامی ایران این اقدام کشورهای همسایه متوقف شد.
وی با بیان اینکه هنر نگارگری ایران با قدمت بیش از چهار قرن در کمیته ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید، ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع و وجود اسناد و مدارک متقن از پیشینه هنر نگارگری در ایران، روزهای اخیر در اقدامی مشترک از سوی سازمان میراث فرهنگی، کمیته ملی یونسکو و دانشگاه استاد فرشچیان، هنر نگارگری به ثبت ملی رسید.
سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با تاکید بر اینکه این اقدام، ثبت جهانی هنر نگارگری در فهرست جهانی یونسکو را تسریع میبخشد، اظهار داشت: علاوه بر این اقدام، برای آنکه نشان دهیم هنر نگارگری همچنان در ایران زنده و پویاست و فقط به گذشته تعلق ندارد در اسناد خود ثابت کردیم که ایران علاوه بر نقاشی از هنرنگارگری در صنایع دستی، قلمکاری، نساجی، فرشبافی نیز استفاده کرده است.
نامور مطلق افزود: برای اثبات این موضوع استاد محمود فرشچیان به عنوان یکی از مهمترین و برجستهترین نگارگران معاصر در فهرست گنجینههای زنده بشری و حاملان میراث فرهنگی ثبت شد و این اقدام اولین ثبت ملی یک نگارگر در این فهرست است که با بازتاب جهانی در عرصه جهانی نیز کمک خواهد کرد تا بتوانیم از هنر مینیاتوری ایرانی نیز دفاع بهتری داشته باشیم.
* سومین جشنواره آموزشی تحصیلی «جایزه ملی ایثار» برگزار شد
سومین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی در روز سهشنبه 7 اسفند برگزار شد.
حسین نصیرزاده رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و جانبازان 25 درصد به بالا و همسر و فرزندان آنها، دانشجویان مشمول شرکت در این جشنواره هستند، گفت: ارتقای سطح تحصیلی و آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر، افزایش انگیزه و تحرک تحصیلی، ایجاد رقابت سازنده و اثربخش در بین جامعه هدف شاهد و ایثارگر و شناسایی و تجلیل از چهره های موفق و برتر شاهد و ایثارگر از جمله اهداف برگزاری سومین دوره جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار است.
رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی افزود: بیشترین تعداد نخبه علمی و منتخبان سومین چشنواره جایزه ملی ایثار متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.
نصیرزاده خاطرنشان کرد: از مسئولان حوزه ایثارگری از ستادکل نیروهای مسلح، سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی انتظامی دعوت به عمل آمده تا در این مراسم شرکت کنند.
انتهای پیام/