به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، پس از افزایش تنشها و درگیریها میان دو کشور هندوستان و پاکستان و بسته شدن فضا و مسیرهای هوایی دو کشور، بسیاری از شرکتهای هواپیمایی و سازمانهای هواپیمایی کشورها، طی هماهنگی با سازمان هواپیمایی ایران، آسمان ایران را به دلیل امن و ایمن بودن، برای عبور هواپیماهای مسافری خود انتخاب کردهاند و میزان پروازهای عبوری از فضای کشور از روز گذشته افزایش یافته است.
پس از افزایش تنشها بین دو کشور مذکور، همه پروازهای خارجی و داخلی پاکستان لغو شده است و در این کشور هیچ هواپیمای تجاری یا مسافربری نمیتواند بدون دریافت اجازه رسمی از ارتش و دولت اقدام به پرواز کند.
در حال حاضر و با بسته شدن فضا و مسیرهای هوایی پاکستان و افغانستان، حجم ترافیک کشورهای خلیج فارس و خصوصاً ایران بسیار زیاد است و کنترلرهای مرکز کنترل فضای ایران، در حال مهندسی نظم ترافیک و برقراری مسیرهای پروازی جدید در این شرایط هستند.
در بروز چنین شرایطی ترافیکهایی که پیش از این به عنوان مثال از پنج نقطه خارج میشد، از یک یا دو نقطه خارج میشود.
بنابراین گزارش پیش از این هم پس از اتفاقات کشور اوکراین و فعالیتهای داعش در عراق، استقبال ایرلاینهای خارجی از فضای ایران افزایش یافت.
در کنار آن مناقشه قطر با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، مصر و کشورهای همپیمان و ممنوعیت استفاده قطر از آسمان این کشورها نیز موجب شد که ایرلاین بزرگ قطری، نزدیکترین مسیر برای پروازهای اروپا و آفریقای خود را در آسمان ایران بیابد.
بنابراین گزارش مجوز عبور هواپیماهای عبوری از آسمان ایران را سازمان هواپیمایی کشوری پس از دریافت درخواست کشورها و ایرلاینها صادر میکند.
در حال حاضر ایران یکی از گذرگاههای اصلی پروازی برای پروازهای شرق به غرب و شمال به جنوب است و باید از این ظرفیت در راستای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی به بهترین وجه استفاده کرد.
در بخش حمل و نقل هوایی کسب درآمد ارزی از محل پروازهای عبوری، یکی از بهترین درآمدزاییها برای کشور و نماد کامل اقتصاد مقاومتی است.
عبور از آسمان ایران به دلیل امنیت بالا و کوتاه کردن مسیر، برای شرکتهای هواپیمایی دنیا جذابیت بالایی دارد؛ عبور این هواپیماها بر فراز آسمان کشور نیز درآمد ارزی مناسبی عاید کشور میکند.
انتهای پیام/