محمدرضا بختیاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که چرا مصرف آب شرب در ایران بالاست و آیا در روزهای پایانی سال به دلیل اوج خانه تکانی ها مصرف آب بالا رفته است، گفت: سالانه ۲.۵ درصد افزایش جمعیت داریم و در همین حد هم افزایش مصرف آب داریم و این نشان میدهد که مصرف آب ثابت است.
*۲۰ درصد تهرانی ها الگوی آب را رعایت نمیکنند
وی افزود: یک قشری از مردم در تهران هستند که در مصرف آب رعایت الگوی آب نمیکنند، البته اکثر مردم رعایت میکنند، بنابراین حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت تهران الگوی مصرف آب را رعایت نمیکنند و عمدتاً هم این مشترکان در شمال شهر تهران سکونت دارند.
بختیاری افزود: اما غالب مردم تهران انصافاً در مصرف آب الگوی مصرف را رعایت میکنند و به عبارتی ۸۰ درصد مردم و مشترکان تهرانی تا حدودی در مصرف آب جزو مشترکانی هستند که الگوی مصرف آب را رعایت میکنند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد مردم ساکن تهران مصرف آب را رعایت نمیکنند و خوشبختانه مردم مرکز و جنوب تهران الگوی مصرف آب را رعایت میکنند، هر چند هنوز جا دارد که در مصرف آب جدیت بیشتری به خرج دهند، اما در کل، ۶۰ درصد مردم تهران در مصرف آب اسراف نمیکنند و زیر الگوی آب مصرف میکنند و بین ۲۰ درصد کمی بیش از الگو و ۲۰ درصد جامعه تهران مصرف بالایی دارند و رعایت نمیکنند.
*در پیک تابستان عمدتا با قشر پرمصرف براساس مصوبه شورای تأمین برخورد میکنیم
بختیاری گفت: در پیک تابستان عمدتا با این قشر براساس مصوبه شورای تأمین برخورد میکنیم، اما متأسفانه هنوز قانونی برای برخورد و قطع و جریمه مشترکان پرمصرف نداریم.
*قانون برخورد با پرمصرف ها هنوز در دولت
وی با اشاره به اینکه در تابستان شورای تأمین به صورت موقت مصوبهای دریافت میشود و کار برخورد با مشترکان پرمصرف را انجام میدهیم، گفت: به هر حال برای برخورد با مشترکان پرمصرف آب باید قانونی داشته باشیم، بنابراین یک لایحهای به دولت ارائه دادهایم و باید دید تا چه حد این لایحه میتواند اثرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه یک سری بحثهای کارشناسی در این باره در حال انجام است، گفت: الگوی مصرف آب در تهران به این شکل است که ۶۰ درصد مردم تهران زیر الگوی مصرف یعنی ۱۵مترمکعب آب در ماه مصرف آب دارند و بین ۲۰ درصد مردم ۱۵ تا ۱۸ مترمکعب آب مصرف ماهانه دارند که کمی بیش از الگوی مصرف آب مصرف میکنند.
وی افزود: ۲۰ درصد مردم تهران بالای ۱۸ مترمکعب آب مصرف میکنند که حتی شاید درصد بسیاری کمی از مصرف آب این مشترکان به ۵۰ مترمکعب هم برسد.
*تاثیر توام قیمت آب و فرهنگ سازی در تغییر سبک مصرف مردم
بختیاری در پاسخ به این سؤال که چرا مصرف آب شرب ایرانیها بالا است و چطور میتوان سبک مصرف آب شهروندان را تغییر داد، آیا قیمت آب و فرهنگسازی میتواند در کنار هم این سبک را تغییر دهد، گفت: فرهنگسازی وضعیت آب باید هر دو توأم با یکدیگر پیش برود، چرا که کشوری مثل کانادا که ۷۰ درصد آب شیرین دنیا در این کشور قرار دارد، قیمت هر مترمکعب آب ۷۰ برابر ایران است.
وی با تأکید بر اینکه قیمت آب در ایران با توجه به ارزش حیاتی آن و کم آب بودن کشور بسیار ناچیز است، گفت: کانادا کشوری پرآب است و معضل این کشور پرآبی است، اما قیمت آب در این کشور بسیار بالاست.
بختیاری با اشاره به اینکه معضل ایران کمآبی است و قیمت آب ناچیز است، گفت: متأسفانه حیاتیترین ماده خلقت را به لحاظ مالی بیارزشترین کردهایم، حال سؤال این است که آیا شهروندان احساس پرداخت آب بهاء را در مقابل سایر هزینهها دارند؟
*قیمت آب بسیار پایینتر از لوازم کاهنده مصرف
وی با اشاره به اینکه ارزان بودن قیمت آب باعث میشود تا شهروندان به هیچ وجه سراغ استفاده از کاهندههای مصرف آب نروند، اظهار داشت: وقتی به مردم توصیه میشود که از لوازم کاهنده مصرف آب استفاده کنند، شهروندان وقتی بررسی میکنند و میبینند، قیمت آب بسیار پایینتر از لوازم کاهنده مصرف آب است، به هیچ وجه سراغ خرید این لوازم نمیروند.
انتهای پیام/ب