به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از حریت، بر اساس پروتکل امضا شده بین وزارت بهداشت ترکیه با شیرینی فروشیها و رستورانهای این کشور، استفاده از نمک و شکر در غذاهای تولیدی آنها کاهش خواهد یافت.
فهرتین کوکا، وزیر بهداشت ترکیه میگوید: ما به عنوان قوم ترک، باید در مورد مصرف قند و نمک مراقبت لازم را داشته باشیم.
بنا به آمار ارائه شده از سوی کوکا، در سال 2008، مردم ترکیه به طور متوسط روزانه 18 گرم نمک مصرف کردهاند، اما با تلاشهای انجام شده طی سالهای اخیر این آمار به 9.9 گرم در روز کاهش یافته است.
این وزیر ترک میگوید: با این حال سرانه مصرف نمک در ترکیه همچنان دو برابر میزان تعیین شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.
کوکا گفت: میزان مصرف متعادل نمک روزانه 5 گرم معادل یک قاشق چایخوری است.
وزیر بهداشت ترکیه میگوید ما توانستهایم مصرف نمک را در نان 24 درصد، رب 64 درصد، و زیتون 50 درصد کاهش دهیم.
وی از رستورانها خواست تا نمکدان را از سر میزها بردارند و کسانه که این اقدام را انجام دهند از ما مجوز دریافت خواهند کرد.
وزیر بهداشت ترکیه افزود: مصرف بیش از حد نمک به فشار خون بالا، حملات قلبی، بیماریهای کلیوی، و سرطان معده منجر میشود.
گوخان تورفان، دبیر اتحادیه آشپزها و شیرینیپزها میگوید: مردم میتوانند به جای نمک از ادویه تازه یا خشک استفاده کنند.
انتهای پیام/ب