به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تویسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در آیین رونمایی از پنجره واحد کسب و کار اظهار داشت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور وظایف گستردهای در زمینه ثبت مالکیتها ازجمله ثبت شرکتها دارد که با توجه به قدمت ۱۰۰ ساله آن بالغ بر صدها میلیون سابقه ثبتی از شرکتهای مختلف در این سازمان ایجاد شدهاست.
وی با اشاره به ایجاد زیرساختها برای ثبت شرکتها و مهیا شدن زمینه برای سوابق عظیم در سیستمهای مدرن طی چهار سال گذشته از جمله اقدامات سازمان ثبت بوده است، گفت: این تلاشها در راستای تبادل اطلاعات و خدمات بهتر در بسترهای موجود صورت گرفته است. در گذشته شاید بیش از یکصد میلیون اوراق بهادار چاپ میشد اما در سایه الکترونیکی شدن ساختارها، به تسهیل خدمات و حذف کاغذ در اغلب مکاتبات انجامیده است.
به گفته وی، هم اکنون این آمادگی وجود دارد که در حوزه ثبت شرکتها و موسسات خصوصی آنچه که برعهده سازمان ثبت و یا اداره ثبت شرکتها قرار میگیرد، تنها طی یک روز انجام شود. اما این مهم در صورتی رخ خواهد داد که دستگاههایی مرتبط با اشخاص حقوقی در کنار یکدیگر و با هماهنگی بیشتری فعالیت کنند.
تویسرکانی با اشاره به ایجاد پنجره واحد کسب و کار عنوان کرد: بخش دیگری از این فرایند نیازمند اصلاح قانون تجارت عقبمانده کشور است به طوری که در بخشی از قوانین تکالیفی بر عهده دستگاهها گذاشته که ابزار و سازوکار مناسب برای اجرای این تکالیف در اختیار ندارند.
رئیس سازمان ثبت اسناد اظهار داشت: گاهی از وجود شرکتهای صوری و کاغذی یاد میشود درحالیکه از منظر سازمان ثبت با توجه به شخصیت حقوقی ایجادشده چنین چیزی وجود ندارد. باید با فراهم شدن سازوکارهای نظارتی فرایندی را ایجاد کرد که شرکت به عنوان یک شخص حقوقی از چارچوبهای خود خارج نشود و به محض تولد یک شخص حقوقی اطلاعات آن به دستگاههای مختلف ارسال شود.
وی افزود: با توجه به پیشبینی اعتبارسنجی و نظارت بر شرکتها در صورت عدم فعالیت یک شرکت این اختیار به سازمان ثبت اسناد داده شده که بلافاصله شرکت مذکور را بلااثر و منحل اعلام کنند. در حوزه نظارت بر فعالیت اشخاص حقوقی نیز باید بتوانیم ضعفها را اصلاح کرد.
تویسرکانی تأکید کرد: باید طوری اقدامهای سریع را پیش برد که به عنوان مثال برای صدور گواهی عدم سوءپیشینه از روشهای الکترونیک استفاده کرد.تا به این ترتیب در تراز کشورهای پیشرفته باشیم.
انتهای پیام/