پاداشی که سپاه برای دفع خطر از سر روحانی گرفت/ تهوّع اصلاح‌طلبان از راه حل «گوشت 100 هزار تومانی»

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

پاداشی که سپاه برای دفع خطر از سر روحانی گرفت

«مسیح مهاجری»، فعال اصلاح‌طلب و مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در یکی از سرمقاله‌های اخیر این روزنامه که سایت جماران هم آنرا بازنشر داد نوشته است:

«رئیس جمهور روحانی هفته گذشته در جمع معاونین و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تشریح وضعیت عمومی کشور از دیدگاه‌های مختلف تصریح کرد که باید اقتصاد کشور اصلاح و مسائل و مشکلات به صورت ریشه‌ای حل و فصل شود. وی افزود: مقام معظم رهبری براین مسئله تاکید کرده‌اند و نسبت به نیروهای مسلح نیز همین نظر را دارند و چند بار فرموده‌اند که نیروهای مسلح باید از اقتصاد دست بردارند و آنرا به مردم واگذار کرده و به وظایف اصلی و سنگین خود بپردازند.

اینها نکات کلیدی و مهمی هستند که تجربه‌های فراوان میدانی، موید اهمیت و ضرورت اقدام جدی در این زمینه است. هرگونه مسامحه، تعلل و تردید برای برخورد جدی و مؤثر در اجرای این موارد باعث پدید آمدن مسائل و مشکلات جدیدی می‌شود که شاید راه‌های بازگشت به وضع مطلوب و اصلاح اوضاع اقتصادی کشور را برای همیشه مسدود کند و شرایطی را به وجود آورد که حتی در صورت اقدام برای عملی شدن چنان تصمیمی، زمینه‌ها از میان برود و ابزارهای مؤثر امروز، ناکارآمد شود.»

او همچنین می‌افزاید:

هدف این بود که این ظرفیت عظیم آماده برای خدمتگزاری که از سازماندهی، انضباط و ظرفیت مهندسی و اجرائی بالائی برخوردار است، در طرح‌های زیربنائی و بزرگ کشور به کار گرفته شود تا بلکه طرحهای بنیادی با شتاب و دقت نظر بیشتری انجام شود و در عین حال منبع درآمدی هم برای نیروهای مسلح باشد. این استراتژی اگر به درستی هدایت، نظارت و سازماندهی می‌شد، بسیار مؤثر، مطلوب و هوشمندانه بود ولی به تدریج ابتکار عمل از دولتها سلب شد و در آن دوره تاریک ۸ ساله، با خلط مبحث، جای کارفرما، مجری، ناظر، کارفرما و پیمانکار به کلی عوض شد به صورتی که امروزه کنترل اوضاع در برخی از موارد به کلی از دست مراکز تصمیم گیرنده خارج شده و مجموعه‌های مختلف با روی آوردن به «مدیریت جزیره‌ای» به گونه‌ای عمل می‌کنند که نوعی «دولت در دولت» را به وضوح در ذهن عناصر هوشیار و کارآشنا، تداعی می‌کند.

مهاجری در بخش دیگری از یادداشت خود تصریح کرده است:

«امام خمینی می‌فرمود که نظامیان در امور سیاسی دخالت نکنند که آن فرمایش متین و مبنائی با توجیهات مختلف به فراموشی سپرده شد.»

در خطوط پایانی این یادداشت می‌خوانیم: هدف این نیست که عملکرد صادقانه نیروهای مسلح را به کلی به زیر سؤال ببریم. بسیاری از این عملکردها شایسته تقدیرند ولی یک قاعده کلی وجود دارد که می‌گوید قدرت بدون نظارت و پاسخگوئی، زمینه ساز فساد و لغزش است، نکته‌ای که تجربه گذشته و حال، موید آنست و مصلحت نیست تکرار شود. [۱]

* ما پیش از این و در یکی از شماره‌های قبلی وبلاگ مشرق به صحبت‌های اخیر رئیس‌جمهور روحانی در کنایه به فعالیت‌های اقتصادی نیروهای مسلح که درست چند روز بعد از افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارساظهار شدند، پرداختیم و تأکید کردیم رسمش این نبود که تنها چند روز بعد از افتتاح این پالایشگاه که ساخت آن توسط سپاه صورت گرفت و خطر تحریم بنزین را از سر آقای روحانی و دولت او دور کرد؛ شنوای چنین سخنانی باشیم ![۲]

در همان مطلب نیز اشاره شد که بعید است صحبت‌های رئیس‌جمهور محترم مبنی بر اینکه رهبری فرموده‌اند: «نیروهای مسلح باید از اقتصاد دست بردارند»! با این لحن و بیان و با اغراض دولت؛ صحیح بوده باشد.

خاصّه اینکه صحبتی هم از سردار جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نقل شد مبنی بر اینکه «رهبری تنها حامی ما در ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس بودند »[۳]

جالب است که این صحبت‌های آقای روحانی و حامیان اصلاح‌طلب ایشان در حالی بیان می‌شود که تنها چند روز از افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس می‌گذرد.

و ایضاً چند روزی بیشتر از مجوز وزارت کشور به سپاه برای مقابله با قاچاق کالاهای اساسی نگذشته است.

و نیز همین چند روز قبل بود که سپاه پاسداران «مافیای شیلات جنوب» که روزی صیادان جنوبی را قطع کرده بود از بین برد …[۴]

***

تهدید و تطمیع احمد توکلی به روایت مشاور خاتمی

«عبدا… ناصری»، فعال اصلاح‌طلب و عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان در مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان امروز با اشاره به روند مخالفت اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با FATF و لوایح آن گفته است:

«حسب اطلاعاتی که ما از برخی از اعضای مجمع داریم و گزارشاتی که اعضای اصلاح‌طلب مجمع داده‌اند، اتفاقاتی در جلسه اخیر مجمع افتاده و افرادی که قبلاً با امضای این کنوانسیون‌های مالی موافق بودند تعداد قابل توجهشان از جمله آقای توکلی بلافاصله در عرض ۱۵ روز مخالف سرسخت شده‌اند. معلوم است که در این ۱۵ روز اتفاقی رخ داده است. یعنی جریان قدرتمندی یا اینها را قانع کرده که من بعید می‌دانم اقناع‌سازی صورت گرفته باشد یا موضوعات دیگری در میان است.»

ناصری در صحبت‌های خود همچنین تأکید می‌کند که باید مقامات عالیه نظام به امضای FATFرضایت دهند ![۵]

*اظهارات ناصری بخش دیگری از جهان حرف‌های بی‌سند و متأسفانه دروغ‌های اصلاح‌طلبان است.

خاصّه اینکه ناصری نه تنها هیچ سندی بر ادعای خود پیرامون مجبور بودن احمد توکلی یا تهدید شدن وی و یا مقولاتی از این دست ارائه نکرده بلکه به نظر می‌رسد ناصری کوچکترین شناختی هم از رجالی مثل توکلی، قالیباف، آیت‌الله لاریجانی و سایر اعضای مجمع ندارد که احتمال تهدید یا تطمیع پشت پرده را درباره آنها مطرح می‌کند!

صحبت‌های آقای ناصری بعنوان مشاور خاتمی همچنین بیانگر این است که هرکس نظری خلاف نظرات اصلاح‌طلبان داشته باشد یا دلواپس است یا فردی ضعیف که می‌توان با تهدید و تطمیع او را از میدان به در کرد!

خصلتی که ژن بارز آن را می‌توان در نپذیرفتن نتایج انتخابات سال ۸۸ نیز به تماشا نشست.

***

تهوّع اصلاح‌طلبان از راه حل «گوشت ۱۰۰ هزار تومانی»

شکوری‌راد: حرف زدن از انتخابات موجب حالت تهوّع می‌شود!

«علی شکوری‌راد»، فعال اصلاح‌طلب و دبیر کل حاما (حزب اتحاد ملت ایران) به تازگی طی یادداشتی که کانال تلگرامی امتداد (ارگان اصلاح‌طلبان) آنرا منتشر کرد، با بیان اینکه خواسته‌های مردم از صندوق رأی براورده نشده است، نوشت:

«صندوق رأی را باید کنار گذاشت و از آن سخنی به میان نیاورد. به نظر من، سخن گفتن از انتخابات و صندوق رأی بیش از آنکه حال مردم را خوب کند، خراب می‌کند و به آنها حالت تهوّع می‌دهد. حکم عقل سرجای خودش، اول حال باید خوب باشد تا دل همراهی کند. نگران هم نباید بود. مردم اگر پای صندوق نیایند، جای دیگری هم نخواهند رفت. به فکر این باشیم که حال مردم خوب شود. حال مردم زمانی خوب می‌شود که، یکرنگی ببینند و تبعیض نباشد، اگر چیزی هست، برای همه باشد و اگر نیست، برای همه نباشد.»

او در یادداشت خود همچنین گفته است:

افق و چشم‌انداز اقتصاد ما در سال آینده خوب و روشن نیست. اما اگر مردم ببینند دولت به فکر آنهاست و برای آنها کار می‌کند، دلگرم می‌شوند و تصمیم‌های عاقلانه می‌گیرند. رنج و فقر نیست که حال مردم را خراب می‌کنند، بی‌عدالتی، تبعیض و فساد عامل اصلی است… حرفی که شنیده نمی‌شود، نزنیم. تکرار حرفی که شنیده نمی‌شود، سرسام می‌آورد. بیش از هر کاری به فکر حال مردم باشیم. اول حال مردم را خوب کنیم. مردم خود منافع خود را تشخیص می‌دهند و بهترین تصمیم را در جای خودش می‌گیرند.

*آقای شکوری‌راد درباره چیزی مدعی حالت تهوّع شده که یگانه راه نجات مردم از مشکلاتی است که اصلاح‌طلبان و دولت اصلاح‌طلبان طی ۶ سال گذشته بوجود آورده‌اند!

شکوری‌راد آیا منکر این است که گوشت ۱۰۰ هزار تومانی، افت ارزش ریال در مقابل دلار، پله‌برقی‌های خراب متروها، پرونده حقوق‌های نجومی، شرکت شهردار اصلاح‌طلبان در مجلس رقص، گرانی کاهو، ناکارآمدی مجلس و… تماماً ثمره گزینه‌هایی است که اصلاح‌طلبان در ۲ انتخابات ریاست جمهوری و ۲ انتخابات مجلس و شورای شهر در سبد رأی مردم گذاشتند؟!

و ایضاً آیا او می‌تواند برای استشفای همه این معضلات راه دیگری غیر از انتخابات و «صندوق رأی» را نشان دهد؟!

البته یک حالت دیگر نیز وجود دارد و آن اینکه سمت «سیاست خیابانی» و «فتنه» مد نظر شکوری‌راد بوده که از مهوّع بودن صندوق رأی سخن می‌گوید.

حالتی که این روزها و بویژه پس از تجربه فتنه ۸۸ برای اصلاح‌طلبان؛ حتی همقطاران شکوری‌راد نیز مخالف آن هستند و ابراز می‌کنند که راهی جز صندوق رأی نداریم.

ما در اینجا از باب کنایه مطرح می‌کنیم که اصلاح‌طلبان حق دارند از بابت اینهمه سیاست‌بازی و ناکارآمدی که نتیجه انتخابات را برای آنها تبدیل به یک وبال و داغ بر پیشانی کرده است؛ از شنیدن نام «صندوق رأی» به حالت تهوّع برسند!

چه اینکه ۴ انتخابات گذشته جنینی را در رحم اصلاحات گذاشته است که جز به دنیا آمدن و ثبت شدن نامش در شناسنامه اصلاح‌طلبان راهی نیست.

اما این مسئله برای مردم صورت دیگری دارد و آنها اتفاقاً امیدوارند که با حضوری بیشتر و پرشورتر در انتخابات‌های بعدی؛ شرایط امروز را با روزگار کارآمدی و عدم التهابات قیمتی عوض کنند.

پیش از شکوری‌راد، مصطفی تاجزادهنیز در اظهاراتی از این گفته بود که «من با آن دسته از ایرانیانی که تا الان رای داده‌اند، ولی اکنون معتقدند اگر شرایط بخواهد به همین شکل پیش برود، رأی نمی‌دهند، موافقم .»[۶]

***

1_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1129606

2_ mshrgh.ir/939888

3_ http://fna.ir/G7PWYW

4_ https://www.alef.ir/news/3971127237.html

5_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/250773

6_mshrgh.ir/886042

برچسب ها:

سیاسی