هاشمی‌طبا: باید از ظریف بابت برجام و رفع تحریم ها قدردانی شود!/ استقبال از سلبریتی‌ها نشانه کاهش عقلانیت در جامعه است!

سرویس سیاست مشرق - ر وزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** هاشمی طبا: باید از ظریف بابت برجام و رفع تحریم‌ها قدردانی شود!

«سید مصطفی هاشمی طبا» معاون رئیس جمهور در دولت هاشمی رفسنجانی و نامزد انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری در سرمقاله روزنامه شرق با عنوان «فقط دولت مقصر است؟» نوشت: «وزیر امور خارجه سه روز قبل اظهار کرد که مسئولان باید برای کاهش مشکلات مردم اقدام کنند. حرف درستی که باید سرلوحه کار مسئولان باشد اما در این میان وظیفه و نقش وزیر امور خارجه چه می‌تواند باشد و سوال اینجاست که ایشان در این میان چه وظایفی را در حیطه کاری خود نتوانسته انجام دهد. تلاش فراوان ایشان در رسیدن به توافق برجام و رفع تحریم‌ها یقیناً در این راستا بود و به حق شایان قدردانی است اما آنچه پس از تصدی دونالد ترامپ و خارج شدن از برجام روی داد، حاکی از ناتوانایی‌های ایشان نیست و امری اصلاح ناپذیر و جدا از تلاش ایشان بود».

در روزهای گذشته، «مسیح مهاجری» مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی در این روزنامه نوشته بود: «ظریف، قوی‌ترین وزیر خارجه دوران ۴۰ ساله نظام جمهوری اسلامی است که با خدمات ماندگار و بزرگش بسیاری از خطرها را از این نظام دور ساخته و چهره منطقی و حق جویانه ملت ایران را به جهانیان شناسانده است... کاری که دکتر ظریف و همکاران او در به نتیجه رساندن برجام کردند، در خور بالاترین تقدیر است».

قبل از برجام، دلار حدود ۳ هزارتومان بود و اکنون قیمت دلار حدود ۱۳ هزارتومان است. قبل از برجام پراید حدود ۲۰ میلیون تومان بود و اکنون قیمت پراید حدود ۵۰ میلیون تومان است. همچنین قبل از برجام قیمت سکه حدود یک میلیون تومان بود و اکنون قیمت سکه حدود ۴ میلیون و پانصد هزار تومان است. موارد فوق تنها بخشی از نتایج برجام در معیشت مردم است.

با برجام در صنعت هسته‌ای بتن ریخته شد. قبل از برجام غنی سازی ایران ۲۰ درصد بود و یکی از نتایج این میزان غنی سازی، تهیه دارو برای بیماری‌های مختلف بود. با برجام غنی سازی ایران به ۳، ۵ درصد کاهش یافت و ایران به عنوان یک استثنا قرار گرفت که اجازه افزایش غنی سازی خود را ندارد.

به واسطه برجام، قانون تحریمی آیسا (در دولت اوباما) و قانون تحریمی کاتسا ۲۰۱۷- مادر تحریم‌ها - (در دولت ترامپ) تمدید و تصویب شد. بر همین اساس گستره تحریم‌ها در پسابرجام افزایش یافت.

در پسابرجام، رفتار گستاخانه آمریکا و اروپا با ایران به شدت افزایش یافت. تروریست نامیدن نماینده دولت ایران -ابوطالبی- در سازمان ملل و عدم صدور ویزا برای وی در دولت اوباما، بازداشت یک دیپلمات ایرانی در اروپا، اخراج ۵ دیپلمات ایرانی از اروپا، عدم سوخت رسانی به هواپیمای حامل ظریف و…تنها چند نمونه از گستاخی‌های آمریکا و اروپا در پسابرجام است.

موارد فوق بخش کوچکی از نتایج برجام برای مردم ایران است. با این حال فعالین اصلاح طلب با توهین به مردم، خواستار قدردانی از ظریف به واسطه این کارنامه هستند!

** ارگان دولت: استقبال از سلبریتی ها نشانه کاهش عقلانیت در جامعه است!

روزنامه ایران در گزارشی با عنوان «سلبریتی نمی‌تواند الگوی کامل برای مردم باشد» نوشت: «رابطه معنادار و محکمی بین عقلانیت و استقبال از سلبریتی‌ها وجود دارد. به این معنی که هرچه کنش‌های جامعه وفردی به سمت احساس و هیجان متمایل باشد عقلانیت در جامعه کمتر شده و تمایل مردم به سمت سلبریتی‌ها بیشتر خواهد شد. متأسفانه در جامعه ما آنطور که باید به مسائل فرهنگی توجه نشده و بیشتر به سمت فردگرایی حرکت کرده است. همین موضوع باعث شده تا عقلانیت در جامعه مورد کم توجهی واقع شود و شاهد رفتارهای این چنینی توسط برخی از سلبریتی‌ها باشیم. رفتارهای هیجانی و احساسی سلبریتی‌ها اغلب مورد اقبال از سوی مردم قرار می‌گیرد. تا زمانی که سلبریتی در زمینه‌های فرهنگی، پزشکی، سیاسی و… اظهار نظر می‌کند و مورد اقبال جامعه قرار می‌گیرد و به معنی دیگر لایک می‌خورد طبیعی است که دوباره دست به انجام چنین رفتارهایی بزنند و شاهد چنین رفتارهایی از سوی آنها باشیم…وقتی در جامعه هیچ چیز سر جای خودش نیست و سلبریتی‌ها به گروه‌های مرجع جوانان و نوجوانان تبدیل شدند چطور می‌توان توقع داشت که سلبریتی‌ها در تمام موضوعات اظهار نظر نکنند و به خود حق انجام هر کاری را ندهند؟ …گویا دیگر تمایز نقش‌ها در جامعه معنی ندارد و هر گروهی به خود حق دخالت و اظهار نظر در زمینه‌های مختلف را می‌دهد».

در هفته‌های گذشته، روزنامه اصلاح طلب «همدلی» در گزارشی، سلبریتی ها را «مانکن های توهم» نامید.

روزنامه‌های اصلاح طلب پیش از این نیز در گزارش‌های جداگانه با حمله به سلبریتی ها، این طیف را «قورباغه»، «فاقد شعور سیاسی» و «نااهل» نامیده بود.

ارگان دولت در گزارش مذکور، استقبال از سلبریتی ها را نشانه کاهش عقلانیت در جامعه نامیده است. این در حالی است که یکی از مصادیق استقبال از سلبریتی ها، انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ است. در آن مقطع تعداد زیادی از سلبریتی ها به حمایت از روحانی پرداخته و شعار «با روحانی تا ۱۴۰۰» را در صفحات اجتماعی منتشر می‌کردند.

روزنامه‌ها اصلاح طلب در روزهای تبلیغات ریاست جمهوری ۹۶ به بازتاب گسترده اظهارات هنرمندان در میتینگ‌های انتخاباتی روحانی می‌پرداختند.

«سید رضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد دولت یازدهم، پای صندوق رأی انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، در گفت‌وگویی در لحنی کنایه‌آمیز و جنجالی به جناح رقیب گفت: «من به کاندیدای عزیز رقیب پیام می‌دهم اگر نیاز به هنرمندان داشتی به من پیغام می‌دادی من برایت می‌فرستادم!». اظهارات صالحی امیری موجی از انتقاد را میان هنرمندان برانگیخت.

** اگر FATF تصویب نشود، دلار گران می‌شود!

روزنامه آرمان در سرمقاله امروز به قلم «احمد شیرزاد» با عنوان «ادامه روند بلاتکلیفی به نفع کشور نیست» نوشت:«ادامه روند بلاتکلیفی به نفع کشور نیست و قطعاً موجب تلاطم بازار می‌شود. کما اینکه در هفته‌های اخیر نیز همین اتفاق افتاد. ایران باید تکلیف خود را روشن کند که اگر قرار نیست واردFATF شود همه تبعات و مشکلات آن را به جان بخرد که افزایش ناگهانی نرخ دلار، تورم فزاینده و قرار گرفتن در انزوای اقتصادی شدید از تبعات این مساله خواهد بود».

این روزنامه اصلاح طلب مدعی شده است که اگر FATF تصویب نشود، دلار گران می‌شود.

به این دو نمونه توجه کنید. اول اینکه، طیف اصلاح طلب در سال ۹۶ مدعی بودند که اگر رئیسی یا قالیباف به ریاست جمهوری برسند، قیمت دلار افزایش یافته و ۵ هزارتومان خواهد شد. دوم اینکه، طیف اصلاح طلب در سال ۹۴ درخصوص برجام به گونه‌ای فضاسازی کردند که برخی از مردم با برپایی جشن در خیابان، تصور می‌کردند که با برجام دلار هزار تومان خواهد شد.

متاسفانه اصلاح طلبان با گروگان گرفتن معیشت مردم، به دنبال جاده صاف کنی برای تصویب لوایح و توافقات خسارت بار هستند.

برچسب ها:

سیاسی