به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، هم اکنون پروژه های زیادی در آمریکا در حال بلعیدن مالیاتی است که از شهروندان آمریکایی دریافت میشود اما در این بین ۵ ابر پروژه بیشترین مالیات را به خود اختصاص میدهند.
*راهآهن پر سرعت کالیفرنیا
این پروژه که هم اکنون در حال ساخت است قرار است شهرهای مختلف از سانفرانسیسکو گرفته تا لس آنجلس را به یکدیگر متصل کنند.
این خط راه آهن قرار است با سرعت 350 کیلومتر در ساعت مسافران را جابجا کند و زمان نهایی سفر آن 2 ساعت و 40 دقیقه برآورد شده است.
در آینده نیز شهرهای سندیگو و ساکرامنتو نیز به این خط ریلی متصل خواهند شد.
این طرح قرار است 10 سال دیگر به بهره برداری رسیده و هزینه اجرای آن 77 میلیارد دلار برآورد میشود. البته به احتمال زیاد با توجه به تأخیر احتمالی و تمام شدن پیش از موعد بودجه آن، شاهد بالا رفتن هزینه اجرای آن خواهیم بود.
*هواپیمای جنگنده F 35
پروژه جنگنده F 35 با هدف تولید هواپیمای جنگندهای آغاز شد که بتواند در تمام بخشهای ارتش آمریکا مورد استفاده قرار گیرد.
در گام نخست شرکت لاکهید مارتین آمریکا باید جنگنده ای تولید می کرد که بتواند از هر جایی برخاسته و در هر جایی فرود آید و هر نوع سلاحی نیز حمل کند.
با این حال هواپیمایی که هم اکنون تولید شده است نمی تواند انتظارات اولیه اجرای آن را آنگونه که پیش بینی میشد برآورده کند.
پروژه تولید این هواپیمای جنگنده تا کنون 1.5 تریلیون دلار معادل 1500 میلیارد دلار هزینه داشته و در واقع پر هزینه ترین پروژه دفاعی آمریکا لقب گرفته است.
*تونل بوستون
تونل بوستون یکی از پر هزینهترین پروژههای تاریخ آمریکاست که ساخت این اتوبان ۸ لاینه از سال 1984 آغاز شد و در سال 2007 به پایان رسید و طول آن 6 کیلومتر است.
این ابرپروژه با تمام موانع آن که حتی به قربانی شدن یک نفر انجامید در نهایت 21 میلیارد دلار هزینه روی دست مردم آمریکا گذاشت.
*پروژه نیروگاه هستهای کارولینای جنوبی
ساخت نیروگاه هستهای که قرار بود یک گام رو به جلو در توسعه فناوری نیروگاههای هستهای در آمریکا باشد در فاز نخست به طور کامل شکست خورد و یکی از اصلیترین شرکتهای درگیر در ساخت آن ورشکست شد.
در حالی که قرار بود 4 واحد نیروگاهی در قالب این ابرپروژه ساخته شود پس از ساخت دونیروگاه شرکتهای درگیر از ساخت دو دیگر پس از صرف 9 میلیارد دلار پول صرف نظر کردند.
در حالی که قرار بود پروژه مذکور در نهایت به ساخت نیروگاههای کم هزینهتر و ایمنتر در آمریکا منجر شود اما با عدم تحقق این هدف، هم اکنون آینده ساخت نیروگاههای هسته ای بزرگ در آمریکا در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
*شبکه جادهای بین ایالتی
با اینکه اجرای پروژه ساخت شبکه جاده ای بین ایالتی در آمریکا را نباید مانند دو پروژه نیروگاه کارولینای جنوبی و جنگنده F 35 شکست خورده نامید اما این پروژه که شمال 77540 کیلومتر جاده است برای شهروندان آمریکایی 425 میلیارد دلار آب خورد.
اجرای این طرح از سال 1955 آغاز شد و علیرغم اینکه ساخت جاده برای بسیاری از شهرها لغو شد و هرگز ساخته نشد اما تا سال 2006 معادل 51 سال به طول انجامید.
انتهای پیام/