همه آنچه باید در مورد سندروم پاهای بیقرار بدانید

5c7cd7aad97d9_2019-03-04_11-15
فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه سندروم پاهای بیقرار می تواند سبب اختلال خواب در افراد شود، گفت:‌این بیماری با دارو و تغییر سبک زندگی قابل درمان است.

علیرضا ذهبی فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ارتباط با سندروم پای بیقرار، اظهار داشت: افرادی که دچار این اختلال هستند احساس ناخوشایندی در پاهای خود داشته که با حرکت دادن بهبود پیدا می‌کند و این مسئله می‌تواند یکی از دلایل اختلال در خواب نیز باشد.

و ی با اشاره به اینکه بیقراری پا در این اختلال به هنگام شب بدتر می‌شود، گفت:‌گاهی اوقات افراد نمی‌توانند حس ناخوشایندی که در پاهایشان وجود دارد را توصیف کنند و این موضوع سبب بروز مشکل برای آنها می‌شود.

این فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ممکن است افراد دچار این مشکل زمانی که برای استراحت دراز کشیده حالتی شبیه سوزن سوزن  یا خارش در ساق پای خود احساس می‌کنند و اگر از جای خود برخیزند و قدم بزنند یا پاهای خود را حرکت دهند از بین می‌رود.

ذهبی افزود: برخی از افراد هنگام نشستن‌های طولانی مدت یا رانندگی و مسافرت‌های هوایی دچار این مشکل می‌شوند و به طور کلی سندروم پای بیقرار سبب می‌شود فرد کمتر بخوابد و گاهی آنقدر علائم زیاد می‌شود که میزان خواب شبانه‌روزی به زیر 5 ساعت می‌رسد.

وی گفت: خواب‌آلودگی ممکن است یکی از نشانه‌های این بیماری هنگام شب باشد که فرد باید جهت درمان آن اقدام کند. همچنین این بیماری می‌تواند میزان افسردگی یا اضطراب را در فرد افزایش دهد.

این فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خوشبختانه این بیماری با استفاده از دارو و برخی از روش‌های غیردارویی مانند تغییر سبک زندگی قابل کنترل است.

وی با بیان اینکه این بیماری در سنین بالای 45 سال و در زنان بیشتر شایع است،‌خاطرنشان کرد: چنانچه یکی از اعضای خانواده مبتلا به این بیماری باشد سایر خویشاوندان شانس ابتلای آنها پیش از سن 45 سالگی بیشتر خواهد بود.

برچسب ها:

اجتماعی