مسابقات مهارتی را به صاحبان مشاغل واگذار می‌کنیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مراسم اختتامیه چهارمین المپیاد تکنسین‌های ایرانی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در تهران برگزار شد.

رضا باجولوند معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت  سازمان فنی وحرفه‌ای کشور برگزاری مسابقات مهارتی آزاد را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای تاکنون 16 دوره مسابقات مهارتی برگزار کرده و در 9 دوره مسابقات بین‌المللی نیز حاضر بوده است و خوشبختانه تجربه برگزاری 4 دوره مسابقات آزاد تحت عنوان المپیاد تکنسین‌های ایران، تجربه خوبی بوده است.

وی برگزاری مسابقه المپیاد تکنسین‌ها را در جهت برندسازی و استفاده از مهارت‌ها در صنعت مثبت ارزیابی کرد و گفت: به دنبال توسعه این مسابقات در سطح بین‌المللی هستیم. 

معاون پژوهشی سازمان فنی و حرفه‌ای، تعامل آموزش و صنعت را از مزایای برگزاری این المپیادها برشمرد و گفت: کارشناسان، مربیان و داوران در این چند روز خود را محک می‌زنند که در چه سطحی هستند و از سوی دیگر معرفی نیروی کار ماهر به بازار نکته مثبت دیگری است که این مسابقات به همراه دارد.

باجولوند گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به دنبال این است که مسابقات مهارتی را به صاحبان مشاغل واگذار کند تا تیم ملی مهارتی کشور از دل صنعت انتخاب شده و راهی مسابقات جهانی شود.

وی حرکت به سمت پروژه‌محور کردن آزمون‌های مهارتی را برنامه دیگر سازمان فنی و حرفه‌ای برشمرد و گفت: این مدل مورد نیاز بازار کار است و البته پایلوتی هم برای سازمان ما بوده که بتوانیم از طریق همین آزمون‌ها به بازار کار کمک کنیم.

موازنه نابرابر در تربیت نیروی ماهر

در ادامه مراسم اختتامیه چهارمین المپیاد تکنسین‌های ایران، وحید نجفی، یکی از مدیران شرکت کره‌ای برگزار کننده این المپیاد گفت: تکنسین‌ها، نیروهای صف هستند که مسئولیت اجرایی بر عهده دارند و نیروهای ستاد برنامه‌ریزی در سطح کلان  آموزش‌های آکادمیک را عهده‌دار هستند بنابراین بخش صف و نیروهای در میدان اهمیت و جایگاه بالایی دارند اما متأسفانه به اندازه جایگاهی که دارند سازمان‌ها و نهادهای توانمندساز آنها وجود ندارد. 

وی یادآور شد: تمامی دانشگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با آموزش و پژوهش بخش ستاد را پشتیبانی می‌کنند و صرفاً سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و بخشی از صنایع بخش صف را پشتیبانی می‌کند که شاهد موازنه ناهماهنگی از لحاظ تعداد و سرمایه‌گذاری برای توانمندسازی بخش صف و نیروهای در میدان هستیم. 

نجفی پیشنهاد داد که این موازنه به سمت تربیت نیروهای ماهر تغییر پیدا کند. 

وی همچنین پیشنهاد داد که مدل کاربردی جدیدی برای ارتباط بین سازمان‌های توانمندساز و صنایع طراحی شود تا از نیروهای ماهر و ارزش افزوده ایجاد شده برای بهره‌گیری در سازمان‌ها و شرکت‌ها استفاده شود.

وی همچنین نقش مهارت ارتباطی برای تکنسین‌ها را در شرایطی که تکنسین‌ها بیشترین ارتباط را باید با مردم داشته باشند حائز اهمیت دانست و گفت: امیدواریم بتوانیم در دوره‌های آتی آموزش مهارت‌های ارتباطی را نیز داشته باشیم. 

نجفی همچنین تشکیل جامعه بزرگی از تکنسین‌ها و نیروهای ماهر را به عنوان پیشنهاد دیگری مطرح کرد و گفت: صنایع می‌توانند از پتانسیل عملیاتی و اجرایی علاوه بر حضور در مسابقات بین‌المللی استفاده کنند. در این زمینه کسب و کارهای کوچک که نیاز به نیروی ماهر دارند اما امکان آموزش نیروهای خود را ندارند نیز از این جهت منتفع خواهد شد.

انتهای پیام/آ

برچسب ها:

اقتصادی