هر کسی از هدایتی پولی گرفته‌ باید برگرداند

به گزارش مشرق، رسول قهرمانی در ادامه دومین جلسه محاکمه اتهامات پرونده موسوم به گروه حسین هدایتی در شعبه سوم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام و در پاسخ به اظهارات متهم ردیف دوم پرونده اظهار کرد: نمی‌توانید از خودتان در فرآیند اخذ تسهیلات سلب مسئولیت کنید.

بیشتر بخوانید

عکس / دومین جلسه دادگاه حسین هدایتی

ماجرای فرار مالیاتی در پرونده شرکت‌های هدایتی

وی خطاب به موسوی‌نژاد گفت: سوال این است که توجیه اقتصادی یک پروژه چه ربطی به حضور مستمر در شعبه بانک سرمایه در برج فرمان دارد. شما به همراه مدیران بی‌بضاعت شرکتها برای افتتاح حساب به شعبه بانک سرمایه مراجعه کردید؛ اگر صرفاً توجیه‌گر فعالیتهای اقتصادی خود هستید چرا باید در شعبه حضور پیدا می‌کردید. در فرآیند توجیه اقتصادی ندیدید که هدایتی ملک ۱۴۵ میلیارد تومانی را ۴۵۳ میلیارد تومان تعیین کرده است و استفاده می‌کند. بنابراین از سوء جریان اطلاع داشتید.

قهرمانی اضافه کرد: علی بخشایش مدیرعامل سابق بانک سرمایه به من گفت که به ویلای شما در لواسانات مراجعه می‌کرده؛ حضور نامتعارف مدیر یک بانک در ویلای شخصی شما به چه منظور بوده است؟

وی افزود: شما اقدامات نامتعارف داشتید. اگر از هدایتی طلب داشتید باید دادخواستی می‌دادید چرا منتظر تسهیلات می‌مانید تا طلب خود را از محل آن بگیرید. شما اقدامات را انجام می‌دادید و بلافلاصله پس از اخذ تسهیلات مبلغ به حسابتان واریز می‌شد.

قهرمانی در ادامه به یکی از اقدامات عجیب موسوی‌نژاد اشاره کرد و گفت: شما ظرف دو روز ۲۴۲ حساب به نام فرزندانتان در شعبه برج فرمان بانک سرمایه افتتاح کردید. اگر وجهی را طلب داشتید چرا به حساب فرزندتان واریز می‌شود و چرا به این شکل اقدام می‌کردید قطعاً ردیابی حسابهای این چنینی پیچیده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: شما در پرونده شاملویی نیز نقش مشابه داشتید و با گران‌نمایی و مصوبه‌سازی تسهیلات دریافت کردید. حضور شما در شعبه برج فرمان طوری بوده که گویا مدیر شعبه بودید و حتی طبق اظهارات نماینده بانک سرمایه، مدیر شعبه را شما تغییر می‌دادید.

در ادامه با درخواست نماینده دادستان و اجازه رئیس دادگاه یاسر ضیایی قائم مقام وقت بانک سرمایه به عنوان مطلع در جایگاه قرار گرفت تا به تعدادی از سوالات قهرمانی پاسخ دهد.

نماینده دادستان با بیان اینکه ضیایی در پرونده مدیران بانک سرمایه به عنوان متهم وجود دارد گفت: کیفرخواست ضیایی به عنوان مدیران بانک سرمایه در حال اصلاح و در شرف صدور است.

قهرمانی گفت: هدایتی از صندوق ذخیره فرهنگیان ۶۶ میلیارد تومان وام می‌گیرد که ۷ الی ۸ میلیارد تومان به ضیایی پرداخت می‌شود. ضیایی می‌گوید این مبلغ را به عنوان رشوه از هدایتی دریافت کرده اما هدایتی ادعا دارد ضیایی مبلغ مذکور را اختلاس کرده است.

در ادامه ضیایی در توضیح این موضوع گفت: آقای هدایتی من نیامدم علیه شما صحبت کنم بلکه آمدم تا اجازه ندهم اتهامات جدیدی به اتهامات قبلی‌ام اضافه شود.

وی با بیان اینکه هدایتی آگاهانه این دروغ را گفته است افزود: آقای هدایتی نمی‌تواند رابطه مالی بین من و خودش را منکر شود. هدایتی ۵۰ میلیارد از ۵۶.۵ میلیارد تومان وامی که از شرکت سرمایه‌گذاری صندوق ذخیره فرهنگیان دریافت کرده بود بازپرداخت نقدی کرده آیا برای بازپرداخت ۶ میلیارد تومان باقی مانده مسیر دیگری وجود نداشت که این مبلغ را به من داده است؟

قائم مقام وقت بانک سرمایه گفت: هدایتی بخشی از این مبلغ را به حساب یک خیریه منتسب به یکی از اعضای هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان واریز و این مبلغ را جزو پرداختی‌های خود به حساب آورده است.

ضیایی در ادامه به موضوع یک چک به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بین خودش و هدایتی اشاره کرد و گفت: این چک با شرح تسویه همه حسابهای فیمابین، بعد از بازداشت اولیه من صادر شده بود که چک مذکور بعدها با پشت‌نویسی و ظهرنویسی آقازاده هدایتی در اختیار یک نمایشگاه‌دار اتومبیل به نام رشید نادری قرار گرفت. اگر بده و بستان بین من و هدایتی نبوده اکنون این چک در دست نادری چه می‌کند؟

وی توضیح داد: بنابر مستندات من تمام این مبالغ را ردمال کردم البته ناگفته نماند که از سال ۹۳ تا ۹۴ با هدایتی حساب و کتاب مالی داشتیم. قبول دارم که در مجموعه صندوق ذخیره و بانک سرمایه اشتباه کردم و تحصیل مال نامشروع داشتم اما برای رد مال در پرونده خودم اقدام کردم. اواخر سال ۹۳ و اواخر سال ۹۴ آقای هدایتی بابت خرید یکی از باشگاه‌های پرطرفدار از من پول گرفت اکنون چگونه می‌گوید با من حساب و کتابی ندارد؟

ضیایی توضیح داد: شرکت آرکاصنعت پرشین یکی از شرکتهای هدایتی است که مطالباتی را در دل شرکت نورد و لوله اهواز دارد. بابت این قضیه بانک سرمایه تسهیلاتی را به هدایتی پرداخت می‌کند که از آن مبلغ برای جشن قهرمانی پرسپولیس استفاده می‌شود.

قهرمانی از ضیایی پرسید که در شرکت نورد و لوله اهواز، کارگران چند ماه حقوق عقب‌مانده داشتند که ضیایی پاسخ داد: قبل از ورود من کارگران رسمی ۴ ماه و کارگران پیمانی ۵ ماه و نیم حقوق عقب مانده داشتند.

وی درپاسخ به سوال نماینده دادستان مبنی بر اینکه منصوب چه کسی در کارخانه نورد و لوله اهواز بودید، گفت: در ابتدا از سوی شرکتهای هدایتی معرفی شدم اما پس از به وجود آمدن مشکلات کارگری در خوزستان به عنوان نماینده شورای تامین حضور داشتم و هدایتی هم نماینده شرکتهای خود بود.

در ادامه و پس از پایان اظهارات یاسر ضیایی نماینده دادستان خطاب به هدایتی گفت: هدایتی باید ردمال کند نه ملک جاده مخصوص را قبول می‌کنیم و نه اجازه می‌دهیم کار به شالیزارهای شمال بکشد.

قهرمانی تاکید کرد: اگر هدایتی ردمال نکند از هر کسی که از او پول گرفته که صرفاً هم ورزشی نیستند و غیرورزشی‌ها هم در بین آنها وجود دارند، وجوه را پس می‌گیریم. برخی گفته‌اند این اموال کادو بوده که به آنها می‌گویم کادو باشد یا کابین همسرانشان شده باشد همه باید برگردد.

وی تاکید کرد: ما تا آخر خواهیم رفت و کارمندان شما را می‌آوریم و تا آخر ردیابی می‌کنیم و هر کسی که وجه یا ملکی به صورت نامشروع منتقل شده باشد مبالغ را بازمی‌گردانیم. البته املاکی راهم شناسایی و توقیف کردیم اما این املاک کافی نیست.

برچسب ها:

سیاسی