به گزارش خبرنگار علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مخازن ذخیره نفت و لولههای انتقال نفت و گاز بر اثر مرور زمان دچار تخریب و خوردگی میخورند لذا باید تعمیرات اساسی بر روی آنها انجام شود، تعمیرات سنتی در مخازن نفتی شامل تعویض ورقهای کف مخازن نفت است. در روش سنتی ورق کف مخزن بریده شده و ورقهای جدید فلزی جایگزین آنها میشود.
در روش تعمیرات سنتی باید گاز خنثی در مخزن تزریق شود تا آتشسوزی در داخل مخزن رخ ندهد، همچنین برای ورود ورق به داخل مخزن باید دیواره مخازن برش زده شود، این امر احتمال کمانش بدنه مخزن را افزایش میدهد. لولههای انتقال سیال به داخل و خارج نیز باید متوقف شده تا لولهها تعویض یا جوشکاری شوند. در این طرح این امکان از طریق پوشش کامپوزیتی فراهم میشود تا بدون تخریب یا کار گرم، کف مخزن و لولههای فرسوده تقویت شود. پس از تعمیرات با فناوری پیشرفته کامپوزیت در صورت تخریب کامل ورقهای فلزی، مخزن کماکان پوشش انجام میشود. این فناوری در کشورهای صنعتی به عنوان یک فناوری پیشرفته استفاده میشود اما به دلیل وجود تحریم های شرکتهای خارجی حاضر به اجرای آن در ایران نیستند.
در صورت تمایل شرکتهای خارجی به اجرا نیز هزینههای آن غیراقتصادی است، اما با استفاده از تحقیقات دانشگاهی این فناوری در داخل کشور بومی شده است. زمان تعمیر بسیار پایین نسبت به روش تعویض ورقهای فلزی مخزن، عدم نیاز به برشکاری در بدنه مخزن، عدم احتمال ایجاد کمانش بدنه مخزن، عدم خوردگی یا ترکیب شدن در مواد نفتی و عدم ایجاد خوردگی در پوشش کامپوزیتی نسبت به بدنه فلزی از مزایای این طرح است.
انتهای پیام/