به گزارش گروه گردشگری و میراث فرهنگی خبرگزاری فارس، قدمت ساخت سفال در روستای کلپورگان به هفت هزار سال میرسد به همین دلیل سال گذشته اسم کلپورگان به عنوان نخستین روستای آسیا و اقیانوسیه به فهرست شورای جهانی صنایع دستی اضافه شد. این سفالها با خاک خاص همان منطقه و بدون چرخ سفالگری، رنگ و لعاب ساخته میشود که بعد از پخته شدن به رنگ سرخ در میآید.
در حال حاضر این روستا دو کارگاه ساخت سفال دارد. نخستین کارگاه سفالگری آن که قبل از انقلاب ساخته شده به واسطه فعالیتی که زنان سفالگر در آن انجام میدهند دومین موزه زنده دنیا محسوب میشود. در حال حاضر دختران ساکن کلپورگان دبیرستان ندارند و مجبورند برای ادامه تحصیل مسافت 26 کیلومتری را تا سراوان طی کنند که با دشواریهایی همراه هستند و بسیاری از آنها از تحصیل جا میمانند.
فاز اول این هنرستان سه کلاس دارد که ساخت آن در حال حاضر به سقف رسیده است. با تکمیل این فاز، دانش آموزان دختر میتوانند از مهرماه سال 1398 ادامه تحصیل دهند.
نمایشگاه «دستساختههای دختران و زنان روستای کلپورگان» برای فروش صنایعدستی دانشآموزان دختر روستای کلپورگان، از توابع سراوان، در استان سیستان و بلوچستان برپا شده تا با سود حاصل از آن، ساخت این هنرستان برای آنها تکمیل شود.
این دانش آموزان سفالهای ساخته شده و کارهای سوزن دوزی خود را به تهران فرستادهاند تا در نمایشگاهی که از 15 تا 17 اسفندماه در دانشگاه فرشچیان واقع در خیابان انقلاب، خیابان 12 فروردین، خیابان شهید نظری غربی، پلاک 97 برپاست، به نفع ساخت هنرستان بفروشند. قرار است در این هنرستان رشتههای سفال، سوزن دوزی برای دختران و موسیقی برای پسران تدریس شود.
انتهای پیام/