کاهش ۱۸ روزه زمان حمل باردر کریدور جهانی با راه اندازی خط آهن قزوین-رشت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازدید اصحاب رسانه از قطعات مختلف راه‌آهن قزوین- رشت امروز انجام شد و نمایندگان رسانه‌ها از بخش‌های مختلف این خط ریلی بازدید کردند.

به گزارش فارس، قرار است فردا خط آهن قزوین- رشت توسط رئیس جمهور به بهره‌برداری برسد. 

در حاشیه این بازدید، خیرالله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه بعد از ظهر امروز اظهارداشت: راه‌آهن قزوین رشت موثرترین پروژه در شبکه ریلی کشور محسوب می‌شود. 

وی با بیان اینکه مسیر ریلی قزوین - رشت نسبت به مسیرهای مشابه کریدور شمال به جنوب از نظر زمان و هزینه حمل مقرون به صرفه‌تر است، گفت: در حال حاضر در مسیر مشابه این خط ریلی که از کانال سوئز عبور می‌کند حمل کالا 36 روز به طول می‌انجامد اما با تکمیل خط آهن قزوین - رشت و در ادامه تا آستارا ایران و آستارا آذربایجان زمان سیر کالا در این مسیر به 18 روز کاهش می‌‌یابد.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، خیرالله خادمی اظهار داشت: خط آهن قزوین - رشت پروژه‌ای است که توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شد و غیر از ریل آن این هیچیک از تجهیزات آن خارجی نیست.

وی بیان کرد: پروژه زیباترین و متفاوت‌ترین سازه‌ها را دارد لاینینگ این تونل کوچک‌ترین لکه‌هایی ندارد و در واقع پروژه ارتقایی در سطح مهندسی کشور و قابل ارائه بابت صدور خدمات مهندسی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: امروز به زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور توجه خاصی می‌شود  ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در دست اجرا است که در قالب ۳۲ طرح عمرانی است.

خادمی با بیان اینکه هدف‌گذاری ما در ابتدای دولت یازدهم اتصال پنج مرکز استان و اتصال ریل  به افغانستان بود، گفت:‌در این راستا لازم بود ۹۷۵ کیلومتر ریل‌گذاری در کشور انجام شود. اولویت‌ها هم این بود که پروژه‌هایی که پیشرفت فیزیکی بالاتری داشتند و مراکز استانی بزرگتری را تحت پوشش قرار می‌دادند در اولویت قرار گیرند. 

وی اظهار داشت: راه‌آهن میانه - اردبیل در حال حاضر ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خط آهن همدان - سنندج ۷۰درصد در زیرسازی پیشرفت دارد، اتصال شهرکرد به شبکه ریلی پیشرفت فیزیکی ۴۲درصدی در زیرسازی دارد و دورود - خرم‌آباد هم تا ۴۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و جمعاً ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در استان در حال ساخت داریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: از سال ۹۶ تا ۹۷ سه مرکز استان به شبکه ریلی متصل شد و روز آینده هم گیلان به شبکه ریلی متصل می‌شود که با حضور رئیس جمهور خواهد بود.

خادمی بیان کرد:‌ پنجمین مرکز استان که قرار است به ریل وصل شود اتصال تبریز به راه‌آهن سراسری از طریق مسیر میانه و بستان‌آباد است که در حال اجرا است.

وی افزود: در حال حاضر تبریز از طریق مراغه به ریل متصل است که مسیری طولانی و با سرعت کم است اما با تکمیل میانه - بستان‌آباد به طول ۱۳۲کیلومتر در بهار سال آینده و سپس بستان‌آباد - تبریز تا پایان ۹۸ این خط ریلی تکمیل خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: همچنین اتصال خواف - هرات به طول ۱۳۹ کیلومتر در حال اجرا است که ۷۷کیلومتر مسیر قابل تردد است و باید ۶۶ کیلومتر هم داخل خاک افغانستان ساخته شود که اوایل تابستان ۹۸ آماده می‌شود.

خادمی به افتتاح راه‌آهن قزوین - رشت در روز آینده اشاره کرد و گفت: پنج وزیر از کشورهای همسایه در مراسم افتتاحیه حضور دارند و این نشان از اهمیت این خط ریلی در کریدور ریلی شمال - جنوب دارد که برای کشورهای همسایه هم بسیار با ارزش است.

وی با بیان اینکه در ادامه مسیر از رشت باید به آستارا ایران و آذربایجان متصل شودیم، گفت: در حال حاضر از طریق ترانزیت ترکیبی، کامیون - ریل امکان حمل بار به رشت و سپس از طریق ریل به بندرعباس وجود دارد و این موجب کاهش ۳۵درصدی هزینه‌های حمل می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: طبق برآورده‌ها سالانه ۴۰ میلیون تن بار در کریدور بین هند، روسیه و اروپا جابه‌جا می‌شود که ما اگر ۱۰ میلیون تن از این بار را هم جذب کنیم محور ریلی ما اشباع می‌شود.

خادمی افزود:  ۲۵کیلومتر تونل و گالری، ۹ کیلومتر پل در خط آهن قزوین - رشت ساخته شده است و چشم‌انداز زیبای این مسیر موجب می‌شود در آینده به عنوان محور گردشگری از این مسیر ریلی به خوبی بهره‌برداری شود.

وی گفت: ۱۸۵۰ میلیارد تومان در پروژه خط آهن قزوین - رشت هزینه شده است که این پروژه امروز بین ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان ارزش مالی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: غیر از ریل این پروژه که از خارج وارد شده است همه تجهیزات و طراحی‌های آن و ساخت کاملاً ایرانی است.

خادمی با اشاره به وضعیت بالقوه ترانزیتی ایران و موقعیت خاص جغرافیایی کشورمان افزود: راه ابریشم ،راه شاهی، راه مروارید، راه سند و هند همه از ایران می‌گذرد و ایران حلقه ارتباطی بین شرق و غرب و پل ارتباطی آسیا و اروپا است که باید این ظرفیت را حفظ کرد و این مزایای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و خصوصاً امنیتی برای کشور ما دارد.

وی با تأکید براینکه وابستگی حمل‌ونقلی دنیا به ایران ضروری است، گفت: ما باید این ظرفیت‌ها را حفظ کنیم در غیر این صورت کریدورهای رقیب احداث می‌شود و این ظرفیت را از ما می‌ربایند. در حالیکه کریدور شمال - جنوب ما کوتاه‌ترین، ارزان‌ترین و امن‌ترین کریدور است.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: از چالش‌های عمده کشور در بخش حمل‌ونقل ترانزیت با هزینه بالا است ۸۸ درصد کالای ما حتی کالای که از بنادر جنوبی به مرکز می‌آید و یا ترانزیت می‌شود به وسیله جاده است چون قیمت سوخت در کشور ما ارزان است و در واقع جاده یارانه دریافت می‌کند در حالیکه ضرورت دارد بارها به سمت ریل سوق یابد.

خادمی افزود: همین الان در شرق کشور (سنگان) برای ۲۰ میلیون تن بار در کشور برنامه‌ریزی شده است در حالیکه ظرفیت ریل در آنجا ۳ میلیون تن است.

وی با بیان اینکه برای تأمین ریل در کشور هیچ مشکلی از نظر تحریم نداریم، گفت: علاوه بر ریل ملی کشورهای هند، روسیه، چین، ترکیه، ایتالیا و کل اروپا ریل تولید می‌کنند که همه این کشورها هم نیازمند تکمیل خطوط ریلی ما ر کریدورهای بین‌المللی هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در ادامه مسیر رشت - آستارا و رشت - انزلی وجود دارد که رشت - انزلی به طول ۴۰کیلومتر در حال ساخت است و به اسکله متصل می‌شود.

خادمی اظهار داشت: اگر منابع مالی ما تکمیل شود ۱۰ هزار کیلومتر ریل که می‌توانیم از لحاظ منابع قانونی اجرا کنیم، احداث می‌شود که حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تأمین اعتبار نیاز دارد و هر ساله قابل اجرا است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی