به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس قوه قضائیه به منظور افزایش سطح دسترسی مردم به وکیل و همچنین فراهم کردن زمینه اشتغال فارغالتحصیلان حقوق، در تاریخ 29 بهمن ماه آییننامه مرکز امور وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه را ابلاغ نمود. مطابق با آییننامه مذکور، برگزاری سالانه آزمون وکالت توسط مرکز امور وکلای قوه قضائیه قطعی شده و اعضای هیئت علمی حقوق نیز با لحاظ شرایطی میتوانند بدون آزمون پروانه وکالت اخذ کنند. علیرغم استقبال جامعه حقوقی کشور از اقدام رئیس قوه قضائیه اما، کانون وکلا با انتشار بیانیهای اقدام مذکور را به نوعی تضییعکننده حق دسترسی مردم به وکیل مستقل و ناقض استقلال کانون وکلا عنوان کرد و خواستار لغو آییننامه مذکور شد. قابل ذکر است که اصلاح نظام وکالت و طرح «جامع پذیرش و آموزش وکالت» در دستور کار کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس است.در ادامه، به طرح موضوع با یحیی کمالیپور، نایب رئیس کمیسیون قضایی پرداخته شده است.
بنده به ایجاد محدودیت در جذب وکیل قائل نیستم
یحیی کمالی پور، نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ضمن تاکید بر ضرورت فراهمسازی سازوکارها و زمینه دسترسی مردم به وکیل عنوان کرد: شرایط عمومی جامعه نشان میدهد که بسترسازیهای لازم در خصوص استفادهی منظم و مرتب از وکیل در کشور ایجاد نشده است. نایب رئیس کمیسیون قضایی با انتقاد از تعیین ظرفیت برای آزمون وکالت، تصریح کرد: بنده قائل به این نیستم که در جذب وکیل محدودیتهای اینچنینی وجود داشته باشد.
جذب وکیل باید متناسب با نیاز جامعه و بر اساس صلاحیت علمی باشد
کمالیپور ضمن تأکید بر نیاز کشور به افزایش وکیل گفت: بنده معتقد هستم و بارها نیز گفتهام که ما باید متناسب با نیاز جامعه¬ی خود از بین فارغالتحصیلان موجود در جامعه تحت عنوان وکیل و مشاوره نیرو جذب کنیم. نایبرئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به ضرورت لحاظ معیار صلاحیت علمی در آزمون وکالت تاکید کرد: افرادی که صلاحیت علمی لازم را دارند باید بدون توجه به میزان ظرفیت بتوانند به حرفه وکالت ورود پیدا کنند.
کانون وکلا نمیتواند برای قوه قضائیه تعیین تکلیف کند
کمالی پور در خصوص بیانیهی کانون وکلا در رابطه با توقف برگزاری آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه، گفت: کانون وکلا نمیتواند برای قوه¬ قضاییه تعیین تکلیف کند. نایب رئیس کمیسیون قضایی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که فارغالتحصیلانی که شرایط علمی ورود به حرفه وکالت را دارند، بتوانند بهراحتی به این حرفه ورود پیدا کنند. بنابراین، ما باید از ظرفیت مرکز وکلای قوه قضائیه نیز استفاده کنیم.
ابلاغ آییننامه مرکز وکلای قوه قضائیه، خدشهای به استقلال کانون وکلا وارد نمیکند
نماینده مردم جیرفت در مجلس ضمن تایید اقدام رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: آنچه که قوه قضاییه انجام داده مبتنی بر قانون و در مسیر قانونی است و خدشه¬ای به استقلال کانون وکلا نیز وارد نمیشود. در وضعیت فعلی که نیازمند افزایش وکیل هستیم اینکه گفته بشود استقلال کانون وکلا خدشهدار میشود اصلاً درست نیست.
وی ادامه داد: اقدام رئیس قوه قضاییه در خصوص ابلاغ آییننامه مرکز امور وکلا، مبتنی بر برداشت-های قانونی است و مطمئناً قوهقضاییه که خود نیز مجری قانون هست نمیتواند و نباید کار خلاف قانون انجام بدهد.
نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی در پایان ضمن تأکید بر عملکرد صحیح مرکز وکلای قوه قضائیه عنوان کرد: این اقدام قوه قضائیه به استقلال کانون وکلا خدشهای وارد نمیکند. ممکن است که این مرکز یک عملکرد موازی با کانون داشته باشد اما اینکه گفته شود وجود این مرکز، استقلال کانون وکلا را خدشهدار میکند، درست نیست.
انتهای پیام/