علی بهادری پژوهشگر عمومی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مشکلات قوه قضاییه و آسیب شناسی آن گفت: آسیبهای قوه قضاییه، آسیبهای پنهانی نیست، آسیبهایی است که عموم مردم در مراجعه به نهادهای قضایی مشاهده کرده و از آن رنج میبرند.
این پژوهشگر عمومی با اشاره به تغییر در سبک زندگی مردم گفت: در میان مردم، ما با کاهش جدی فرهنگهایی مثل فرهنگگذشت، داوری و امثالهم مواجه هستیم که مشکل آفرین شده و تعداد پروندهها را تا اندازه زیادی افزایش داده است.
رئیس سابق سازمان بسیج حقوقدانان کشور با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: در این بیانیه، مقام معظم رهبری به مسئله فساد اشاره جدی داشتند که این نشان دهنده طراحی سازو کار جدی برای موضوع فساد از سوی قوه قضاییه است. موضوع مفاسدی که بعضا در دستگاه قضا به چشم میخورد شاید اشکالاتی باشد که به طور طبیعی برای هر قاضی پیش بیاید از جمله؛ پیشنهادات وسوسه برانگیز اقتصادی و غیر اقتصادی است که طبیعتا مفاسدی را هم به همراه دارد.
بهادری با بیان اینکه بخشی از مشکلات ناشی از فساد در قوه قضاییه مربوط به مرتبطین قوه قضاییه است و ارتباطی به قوه قضاییه ندارند، اظهار کرد: به طور مثال؛ مشاورین دادگستری یا پدیده شوم شاهدین که بعضا در مجتمعهای قضایی با آن برخورد میکنیم بخش بزرگی از مشکلات خارج از قوه قضاییه است که به به چشم میخورد.
وی در خصوص لزوم انتخاب مدیران کارآمد گفت: به نظرم قوه قضاییه از ضعف مدیرانی که کارآمدی مدیریتی بالا و تخصص کافی دارند رنج میبرد. دستگاه قضا در حوزههای مختلف نیازمند ارتقای وضعیت مدیریتی جدید دارد.
رئیس سابق سازمان بسیج حقوقدانان کشور با اشاره به احتمال حضور حجت الاسلام رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه، یادآور شد: حجت الاسلام رئیسی اشراف کاملی به بخشهای مختلف دستگاه قضا دارند و در تمامی بخشهای مختلف حضور داشتند و به واسطه تجربهای هم که در مدیریت آستان قدس رضوی کسب کردند؛ طی این مدت به عنوان یک مخاطب خارجی به قوه قضاییه نگاه و مورد ارزیابی قرار دادند و امیدواریم با توانمندی خوبی که با تجارب گذشته کسب کردند شاهد منشاء تحولات عظیمی دردستگاه قضا باشیم.
انتهای پیام/