بیانیه گام دوم انقلاب ترسیم چشم اندازی برای گام های آتی کشور است

بیانیه گام دوم انقلاب بنیانی جدید برای آغاز دور دوم انقلاب استبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ همزمان با جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب در بیانیه‌ای محور‌های اساسی گام دوم انقلاب را در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تشریح کردند. با انتشار این بیانیه بسیاری از کارشناسان تحلیل‌ها و راهکار‌های عملیاتی شدن آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند و در حوزه‌های مختلف اصول معرفی شده در آن را تبیین کردند. با توجه به اینکه سیاست خارجی یکی از حوزه‌های مهم در عرصه تصمیم گیری‌های کلان کشور است در این بیانیه هم اصول مهم آن تعریف شده بود و در همین راستا گفت‌وگویی با حسن لاسجردی کارشناس مسائل سیاسی داشته ایم که در ادامه می‌خوانید.

حسن لاسجردی کارشناس مسائل بین‌الملل حسن عابدینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار کرد: نکته مهمی در این رابطه وجود دارد مبنی بر اینکه بیانیه گام دوم چه پیامی را به جامعه می‌رساند؟ در نتیجه این اظهارات در نگاه برخی این چنین تفسیر شده است که حرف جدیدی ندارد بلکه مسائل و مطالبات جامعه را با ادبیات جدید نوشته شده است.
وی افزود: درصورتی که بیانیه گام دوم در چهل سالگی انقلاب یعنی زمان بالندگی جمهوری اسلامی صادر شده است به همین خاطر بیانیه پیام مهمی دارد مبنی بر اینکه مرحله جدید انقلاب را طوری مدیریت کنیم که همچنان بر اصول ۴۰ ساله اول و به باور و بنیان‌های اعتقادی، استقلال و نیروی جوان متکی باشیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه همانطور که در بیانیه انقلاب آمده است، باید تحولی در بحث جوانان، سیاست خارجه، خودکفایی، استقلال و حفظ شعار‌های اصیل انقلاب داشته باشیم، اظهار کرد: به نظر می‌رسد اولین مسئله‌ای که باید بیشتر تبیین شود، این است که بیانیه حرف‌های تکرار شده در قالبی نو بوده یا حرف جدیدی داشته است، که به نظر من بیانیه بنیان جدیدی برای آغاز دور دوم انقلاب محسوب می‌شود.

لاسجردی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب مسئولیت ریل‌گذاری، راهبری و طراحی افق‌های آینده نظام را بر عهده دارد و به نظر می‌رسد ایشان تلاش کرده‌اند بر اساس تجربه‌های عینی و نظری ترسیمی از چشم‌اندازها، رویدادها، رویش‌ها و ریزش‌های انقلاب بر دوره بعد داشته باشند تا بتوانند دهه بعد را با انرژی بیشتری مدیریت کنند.

وی اظهار کرد: در بیانیه گام دوم به نکات مهمی اشاره شده است که بیشتر دغدغه‌های کلان نظام به شمار می‌رود، به عنوان مثال بحث‌های مربوط به ایمان، اعتقاد و باور نکاتی هستند که در بحث نظام جمهوری اسلامی ایران اجزایی جدایی ناپذیر به شمار می‌روند، هرچند که برخی با شعار‌هایی امروزی مثل بحث دموکراسی، آزادی‌خواهی، می‌خواهند موضوعات اعتقادی را زیر سوال ببرند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری معتقد هستند که انقلاب اسلامی با وجود پستی بلندی‌هایی که از سرگذرانده، بر بنیان جدیدی فرای بنیان‌های مرسوم شرق و غرب استوار شده است، خاطرنشان کرد: بحث‌های مربوط به سیاست خارجی یکی از موضوعات مهم ۴۰ سال انقلاب بوده است، ما باید با نظام بین‌الملل یا به نوعی با نظام سلطه که به عنوان تفکر قالب در حال حرکت است، مواجه شویم.

لاسجری افزود: تجربه انقلاب اسلامی نشان داده است که هر قدر در مواجهه با نظام‌های سلطه کوتاه بیاییم، آن‌ها بیشتر طلبکار می‌شوند و لیست بلندتری برای مطالبات و اصلاحات مورد نظر خودمطرح می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه سیاست خارجی موضوع نوع نگاه، رابطه و مواجهه با قدرت‌های بزرگ مطرح شده است، خاطرنشان کرد: در کلیات گام دوم، رهبر انقلاب می‌خواهند پیام جدیدی را به جامعه انتقال بدهند. پیامی با این مضمون که سیاست خارجی علاوه بر اینکه یک راهکار و فضای جدید برای انرژی نو است، می‌تواند فرصتی جدید برای اصلاحات و به نوعی رفع کاستی‌ها باشد.

لاسجردی تاکید کرد: ما در دوران قبل از انقلاب تحت سلطه یک قدرت بزرگ بودیم، اما انقلاب و جمهوری اسلامی توانست فضای متفاوتی برای کشورمان مهیا کرد که بعد از آن فضای استقلال، آزادی و داشتن روحیه مستقل در تصمیمات ما به چشم می‌خورد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی