به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، وجود باکتریها در بیمارستانها مشکلی است که پزشکان با آن مواجه هستند. کلنی باکتریها پس از قرار گرفتن بر روی سطح وسایل میتوانند منجر به ایجاد عفونتهای کشنده شوند. در حال حاضر محققان دانشگاه آستون روشی جدید و ضد میکروبی را ارائه کردند که در قرون وسطی از آن استفاده میشد.
براساس گزارش «نیواطلس»، عبارت قدیمی که میگوید «پیشگیری بهتر از درمان است»، به این دلیل بوده که عفونت باکتریها پس از مدتی دوبرابر میشود و مقابله با آنها سخت است. هنگامی که کلنی یک باکتری زیستلایهای را ایجاد میکند، نسبت به آنتیبیوتیک مقاوم میشود. بنابراین جلوگیری از ایجاد باکتریها در مرحله اول بسیار مهم است.
مواد ضد میکروبی محققان دانشگاه آستون، از شیشههای زیستفعالی ساخته شده که با آزاد کردن یونهایی از گسترش باکتریها جلوگیری میکند.
محققان با کمک روشی که در قرون وسطی برای تولید شیشههای رنگی استفاده میشد، مخلوطی از این شیشههای زیستفعال را با مقداری کبالت در کورهای با دمای هزار درجه سانتیگراد ذوب کردند. پس از آن، این مواد را به گونهای سرد کردند که محصول نهایی به صورت پودر حاصل شد. مواد به دست آمده را در ظرفی مملو از باکتریها قرار دادند و دریافتند که باکتری «اشرشیا کلی» موجود در ظرف در عرض 6 ساعت از بین رفت.
طبق گفته محققان، باکتریها در تماس با یونهای حاصل از مواد این شیشهها از بین میروند بنابراین برای جلوگیری از گسترش عفونت در اتاقهای جراحی و بیمارستانها میتوان از این مواد استفاده کرد.
انتهای پیام/