سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: با شناخت مفهوم حریم خصوصی، در درجه اول برای خود و دیگران میتوانید روابط ایمنتر و سالمتری را فراهم کنید.
سرهنگ حسین رمضانی در تشریح این خبر اظهار کرد: برخی از کاربران فضای مجازی و بهخصوص شبکههای اجتماعی بدون رعایت مسائل امنیتی، خصوصیترین اطلاعات خود را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند و به اشتراک میگذارند و با این کار زمینه تعرض به حریم خصوصی خود را برای متخلفان فراهم میکنند.
این مقام مسئول تأکید کرد: در حقیقت چنین کاربرانی بهراحتی خود را در معرض قربانی شدن قرار میدهند که نتیجهای جز آسیبهای کاری، مالی و روحی در پی ندارد و برطرف کردن آن شاید سالها زمان و هزینه نیز به دنبال داشته باشد.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا یادآور شد: با شناخت مفهوم حریم خصوصی، در تعریف مختصات و چهارچوب این حریم و فضای امن در درجه اول برای خود و دیگران میتوانیم روابط کاری، دوستانه و همکاری ایمنتر و سالمتری را فراهم کنیم.
سرهنگ رمضانی بابیان اینکه حریم خصوصی حقی است که بر اساس آن افراد میتوانند تعیین کنند که دیگران تا چه اندازه میتوانند به لحاظ کمیت و کیفیت، اطلاعاتی درباره آنان داشته باشند، گفت: متأسفانه به دلیل نبود آگاهی نسبت به این حقوق و مفاهیم در سالهای اخیر با توجه به توسعه فضای مجازی، بارها شاهد بودیم که با نقض حریم خصوصی کاربران، فیلمها و سیدیهایی در سطح جامعه پخششده که گاه از خصوصیترین روابط پرده برداشته و با بازی با آبرو و حیثیت افراد، موجب فروپاشی خانوادهها گشته است.
وی بابیان اینکه حفظ حریم خصوصی چه در فضای واقعی و چه در فضای مجازی در گام اول بر عهده خود فرد است، تأکید کرد: در حقیقت حریم خصوصی جزئی از زندگی هر شخصی است که دسترسی به آن فضا برای دیگران بدون اجازه و رضایت او یا بدون حکم قانون امکانپذیر نخواهد بود.
اولین گام برای حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی عدم انتشار اطلاعات شخصی و محرمانه از سوی کاربران است که باید در این خصوص دقت زیادی داشته باشند، چراکه انتشار این اطلاعات باعث میگردد تا افراد سودجو از آنها سوءاستفاده کرده و با آبرو و حیثیت کاربران بازی نمایند
این مقام انتظامی بابیان اینکه عدم رعایت حریم خصوصی از سوی برخی از هموطنان عزیز باعث شده برخی از کاربران خواسته یا ناخواسته قربانی شوند، گفت: اولین گام برای حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی عدم انتشار اطلاعات شخصی و محرمانه از سوی کاربران است که باید در این خصوص دقت زیادی داشته باشند، چراکه انتشار این اطلاعات باعث میگردد تا افراد سودجو از آنها سوءاستفاده کرده و با آبرو و حیثیت کاربران بازی نمایند.
سرهنگ رمضانی افزود: ذخیرهسازی هر نوع اطلاعاتی بر روی حافظه سیستم و گوشیهای هوشمند یکی از سهلانگاریهایی است که باعث میگردد حریم خصوصی کاربران با توجه به فعالیت هکرها برای سرقت اطلاعات در معرض خطر باشد، بنابراین بههیچعنوان اطلاعات مهم و شخصی، خصوصی و کاری خود را بر روی حافظه سیستمهای متصل به اینترنت ذخیره نکنید.
وی حذف برنامههای غیرضروری را، برای حفظ حریم خصوصی کاربران ضروری برشمرد و گفت: حذف یا Remove کردن برنامههای غیرقابل استفاده، بهخصوص برنامههای کاربردی که دسترسی به رایانه شمارا از راه دور ممکن میکنند مانند Remote Desktop، RealVNC و NetBIOS را حذف یا بهاصطلاح disable کنید.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا استفاده از دیوار آتش (firewall) را یک ضرورت خواند و گفت: پیکربندی فایروال خود را بهدقت انجام دهید تا از نفوذ به رایانه جلوگیری شود، این فایروالها همچنین مانع وارد آمدن خسارت به شبکهها و سایتهایی که به آنها متصل هستید، میشوند و قادر به تشخیص ماهیت برنامههایی هستند که تلاش میکنند به شبکه اینترنت متصل شوند.
لینکهای ناشناس را به هیچوجه باز نکنید
سرهنگ رمضانی از کاربران خواست ایمیلها و پیامهای ناخواسته و ارسالشده از سوی افراد ناشناس را مسدود نموده و از باز کردن عکسها و فایلهای پیوست شده در ایمیلهای تبلیغاتی و ناشناس خودداری کنند و بههیچوجه لینکهای ناشناس ارسالشده در ایمیل و پیامهای موبایلی را دنبال ننمایند.
این مقام ارشد انتظامی بابیان اینکه برخی از افراد سودجو منابع درآمدشان از طریق نقض حریم خصوصی یا سوءاستفاده از اطلاعات شخصی افراد به دست میآید، گفت: این افراد و گاهی اوقات شرکتها با وضع برخی قواعد پیچیده بهعنوان قواعد حریم خصوصی، بهصورت ظاهری رضایت قربانی را برای اقدام به نقض حریم خصوصیشان، کسب میکنند؛ ولی در باطن این امر بهصورت کاملاً ناآگاهانه اتفاق میافتد، چراکه بسیاری از افراد بدون خواندن قراردادهای طولانی شرکتها گزینه قبول دارم را انتخاب و به این افراد اجازه دسترسی به حریم خصوصی خود را میدهند.
سرهنگ رمضانی از کاربران خواست حتماً در هنگام نصب نرمافزارهای موردنظر خود و عضویت در سایتها و شبکههای اجتماعی به این موضوع توجه داشته باشند که چه دسترسیهای از آنها اخذ خواهد شد.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در ادامه ضعیف بودن گذرواژهها، بهروز و معتبر نبودن آنتیویروسها و سیستمعامل رایانه، رمزگذاری نکردن اطلاعات ذخیرهشده در سیستمها را از دیگر سهلانگاریهای کاربران برشمرد و گفت: عدم رعایت صحیح موارد مطرحشده باعث میگردد حریم خصوصی آنها در فضای مجازی در معرض تهدید و آسیب قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی را حتماً به فرزندانمان آموزش دهیم که چگونه از اطلاعات شخصی خود در فضای مجازی حفاظت کنند و چه اطلاعاتی از خود منتشر نمایند که باعث سوءاستفاده از آنها نشود.
سرهنگ رمضانی در پایان گفت: هموطنان گرامی میتوانند آخرین آموزشهای لازم و هشدارهای سایبری را از طریق راه ارتباطی سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی www.cyberpolice.ir دریافت کنند، ضمن آنکه در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به بخش گزارش مردمی اعلام کنند.