اظهارات تکراری معاون وزیر نیرو درباره مصرف برق/وعده تعویض سیستم‌های سرمایشی چه شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ایران مقام نخست تولید برق در خاورمیانه را به خود اختصاص  داده و جزء کشورهای برتر در صنعت برق بوده و در حال تبدیل شدن به هاب انرژی است، اما ظاهرا مسئولان ارشد وزارت نیرو تنها علاقه مندی خود را بر این نهاده اند که اظهارات تکراری را بدون توجه به سایر مشکلات بخش خصوصی مدام تکرار کنند.
همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی که پس از فلاحتیان معاون سابق وزارت نیرو در امور برق، از سوی اردکانیان به این سمت گمارده شد، بارها در سخنرانی‌های خود به مصرف برق تابستان و میزان مصرف برق سیستم های سرمایشی اشاره کرده است.

او بارها در سخنرانی‌های خود بر این موضوع نیز تاکید کرده بود که دو هزار مگاوات صرفه‌جویی انجام شده در این بخش معادل احداث سه هزار مگاوات نیروگاه جدید است و ظاهرا این مدیریت مصرف که با اعمال خاموشی برای سراسر کشور رخ داده بود، یک افتخار تلقی می‌شود.

حال سئوالی که از حائری و وزارت نیرو باید داشت، این است که با وجود آگاهی از چنین وضعیتی که از سال ها قبل شروع شده است، وزارت نیرو چه اقدامی برای همکاری با وزارت صنعت، اداره استاندارد و گمرک برای جلوگیری از ورود سیستمهای سرمایشی غیر استاندارد به کشور کرده است.

سئوال بعدی این است که وعده وزارت نیرو برای تعویض یک میلیون کولر گازی غیر استاندارد به کجا رسید و چرا سخنی از این برنامه نمی‌شود و چرا انتقادی از شورای اقتصاد در مورد عدم تصویب این طرح نمی کند.

او امروز نیز در مراسم تجلیل از پیشکسوتان و تلاشگران مهندسی برق در عرصه‌های دانشگاهی و صنعت برق در نیروگاه طرشت با اشاره به اینکه اوج مصرف برق تابستان امسال کشور از مرز 57 هزار مگاوات عبور کرده بود، گفت:حدود 23 هزار مگاوات از این میزان تنها مربوط به مصرف سیستم‌های سرمایشی است که این عدد از مجموع مصرف برق چهار کشور همسایه ایران بیشتر است.

معاون وزیر نیرو در این مراسم مدیریت مصرف و منطقی کردن مصرف برق را از اولویت‎‌های وزارت نیرو برشمرد و افزود: این وزارتخانه عرضه برق بر مبنای کنترل مصرف را پیگیری می‌کند. این برنامه برای نخستین بار با همکاری استانداری‌ها و شرکت‌های توزیع اجرا و موجب صرفه‌جویی دو هزار مگاواتی مصرف برق در کشور شده است، تا از این طریق رشد پیک مصرف از پنج درصد به کمتر از 2.8 درصد برسد.

وی افزود: دو هزار مگاوات صرفه‌جویی انجام شده در این بخش معادل احداث سه هزار مگاوات نیروگاه جدید است که براین اساس در تلاش برای تداوم برنامه مدیریت مصرف به ویژه برای پیک تابستان سال 98 هستیم.

حائری یادآور شد: اوج مصرف برق تابستان امسال کشور از مرز 57 هزار مگاوات عبور کرده بود، حدود 23 هزار مگاوات از این میزان تنها مربوط به مصرف سیستم‌های سرمایشی است که این عدد از مجموع مصرف برق چهار کشور همسایه ایران بیشتر است.

اما نکته جالب در همین مراسم توسط حقی فام معاون هماهنگی توزیع توانیر که اتفاقا سخنگوی صنعت برق نیز هست اظهارات جدید و در خور مراسم ایراد کرده و اعلام کردند که محدود شدن فضای کسب و کار صنعت برق را موجب تضعیف و کاهش اثرات ارزشمند نیروی انسانی خواهد کرد.

در این مراسم ( تجلیل از پیش‌کسوتان و تلاشگران مهندسی برق در عرصه‌های دانشگاهی و صنعت برق در نیروگاه طرشت )محمودرضا حقی‌فام، معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: صنعت برق وظیفه بزرگی برای تربیت نسل جدید و ارتباط سیستماتیک با دانشگاه‌ها بر عهده دارد و در این بین انجمن‌ها می‌توانند به عنوان حلقه واسط مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی با صنعت برق نقش آفرین باشند.

حقی‌فام محدود شدن فضای کسب و کار صنعت برق را موجب تضعیف و کاهش اثرات ارزشمند نیروی انسانی دانست و تاکید کرد: صنعت برق به عنوان زیرساخت تمامی زیرساخت‌ها بر پایه نیروی انسانی متمرکز است و باید به لحاظ فضای کسب و کار روح جدیدی به فضای مهندسی برق دمیده شود و با توجه به تجارب بالای پیش‌کسوتان صنعت برق در حوزه‌های علمی و صنعتی شاهد ارایه نقطه نظرات لازم به وزارت علوم و صنعت برق در این مورد باشیم.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی