جایگزین مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی (ره) انتخاب خواهد شد/ وزیر اقتصاد میهمان ویژه ششمین اجلاسیه خبرگان رهبری

نشست خبری سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان برگزار شدبه گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله خاتمی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در آستانه برگزاری اجلاسیه آتی مجلس خبرگان رهبری مورخ (چهارشنبه ۱۵ اسفندماه) با حضور در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه برنامه‌های ششمین اجلاسیه این مجلس و نیز اهم اقدامات هیئت رئیسه، کمیسیون‌ها و هیئت اندیشه ورز مجلس خبرگان را تشریح کرد.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به زمان برگزاری اجلاسیه خبرگان گفت: ششمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری، سه شنبه و چهارشنبه هفته آینده ۲۱ و ۲۲ اسفند در تهران برگزار می‌شود.

وی افزود: سخنران افتتاحیه اجلاسیه حضرت آیت الله جنتی، رییس محترم مجلس خبرگان رهبری هستند که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی به صورت علنی به ایراد سخن خواهند پرداخت.

در ادامه نطق‌های پیش از دستور نمایندگان محترم را خواهیم داشت که در هر جلسه معمولاً ۴ نفر از اعضاء نطق پیش از دستور دارند و در مجموع ۱۶ نفر نطق خواهند کرد که با توجه به اهمیت بیانیه مقام معظم رهبری «گام دوم انقلاب اسلامی» از همه اعضاء محترم درخواست شد در صورتی که در این اجلاسیه، قصد ایراد نطق دارند با محوریت بیانیه مهم و راهبردی «بیانیه گام دوم» نطق خود را تنظیم نمایند.

آیت‌الله خاتمی گفت: اولین دستور کار اجلاس برنامه انتخاب نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری است که به عنوان جایگزین مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی (ره) انتخاب خواهد شد.

وی افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی، بررسی «مشکلات معیشتی مردم؛ عوامل و راهکارها» دیگر دستور اجلاس است که به همین منظور از آقای دژپسند؛ وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی دعوت به عمل آمده است که بر اساس آیین نامه داخلی مجلس خبرگان پس از سخنان میهمان محترم ۵ نفر از نمایندگان محترم، نظرات، دیدگاه‌ها و سؤالات خود را درباره موضوع مورد بحث مطرح خواهند کرد.

سخنگوی هیئت رییسه مجلس خبرگان، سپس با اشاره به انتخابات میاندوره‌ای این مجلس گفت: با توجه به اینکه انتخابات میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری همزمان با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۹۸ برگزار می‌شود بررسی «طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری» نیز در دستور کار قرار دارد. وی تأکید کرد: این طرح که موادی از آن در اجلاسیه‌های قبلی تصویب شده است به حول و قوه الهی در این اجلاسیه به طور کامل تصویب خواهد شد.

آیت الله خاتمی افزود: روز پنجشنبه ۲۳ اسفند نیز زیارت مرقد مطهر حضرت امام (ره) و سپس دیدار با مقام معظم رهبری مدظله العالی انجام می‌شود.

سخنگوی هیئت رئیسه دربخش دیگری از سخنان خود گزارشی از اهم فعالیت‌های مجلس خبرگان از اجلاس شهریور تا کنون را ارائه داد.

وی گفت: هیئت رئیسه و کمیسیون‌ها از اجلاس گذشته تا کنون به صورت مرتب و طبق زمان بندی مصوب، جلسات خود را برگزار کرده اند که در مجموع ۳۳ جلسه و نشست در قم و تهران به شرح زیر تشکیل شده است. 

آیت‌الله خاتمی ادامه داد: برگزاری نشست مشترک هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیون‌ها با موضوع آسیب‌های فضای مجازی در حضور وزیر ارتباطات، رئیس پدافند غیر عامل و دبیر شورای عالی فضای مجازی و نهایی شدن و تصویب کمیسیون تحقیق، شاخص‌های مربوط به رهبری نظام اسلامی را در چندین جلسه از جمله برنامه‌های خبرگان رهبری بوده است.

وی با اشاره به تدوین و بررسی آیین نامه کمیسیون ۱۰۷ و ۱۰۹ خاطرنشان کرد: کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، بررسی مسائلی همچون «فضای مجازی و راهکار‌های کاهش آسیب‌های آن» با حضور معاون وزیر ارتباطات و معاون فضای مجازی دادستان کل کشور، «FATF» با حضور کارشناسان مربوطه، «حجاب و عفاف و مشکلات فرهنگی» با حضور معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «جمعیت و خانواده» با حضور معاونین وزارت بهداشت و برخی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.

آیت‌الله خاتمی ادامه داد: کمیسیون بررسی راه‌های حراست و پاسداری از ولایت فقیه، راه‌های تبیین و ترویج اندیشه ولایت فقیه در مجامع علمی داخل و خارج کشور را با حضور آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه بررسی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون اقتصادی که از کمیسیون‌های جدید مجلس خبرگان است و از شهریورماه به کمیسیون‌های این مجلس افزوده شد موضوعاتی همچون بررسی «علل افت ارزش پول ملی» و «راهکار‌های رفع مشکلات ارزی» با حضور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی را در دستور کار داشته است.

آیت‌الله خاتمی تصریح کرد: کمیسیون آیین نامه داخلی هم طرح‌های پیشنهادی اعضاء را مورد بررسی قرار داده است، همچنین هیات اندیشه ورز که با دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است و نیز کارگروه‌های پنجگانه آن بحمدلله جلسات خوب و مستمری داشته اند که گزارش اقدامات آن، محضر مقام معظم رهبری تقدیم خواهد شد. از طرفی هیئت اندیشه ورز و کارگروه‌های آن ازبدو تأسیس تاکنون ۷۲ جلسه داشته اند.

وی درباره وظایف حقوقی مجلس خبرگان رهبری گفت: وظایف حقوقی مجلس خبرگان مشخص است؛ اما به لحاظ شخصیت حقیقی این مجلس، توجه به دغدغه معیشت مردم و گرانی‌های افسار گسیخته که مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است موجب شده تا به این بحث نیز بپردازیم.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: در اجلاسیه قبلی نیز به این بصورت جدی پرداخته شد و روسای قوای قضائیه و مقننه وقت خوبی برای بررسی این مسائل گذاشتند، اما ریاست محترم جمهوری به دلیل تداخل برنامه هایشان در جلسه حاضر نشدند.

وی افزود: سیاست مجلس خبرگان رهبری مچ گیری نیست بلکه ما دغدغه مردم را داریم. هر نظامی که مردم را داشته باشد خواهد ماند و هر نظامی که مردم را نداشته باشد خواهد مرد.

آیت‌الله خاتمی با اشاره به راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن ماه گفت: مردم اوج حمایت خود را از نظام مقدس اسلامی بار‌ها نشان داده اند، اما ۲۲ بهمن گذشته به مانور بی نظیر بیعت با جمهوری اسلامی برگزار شد و به مسئولان نظام پیام داده شد که مردم دین خود را ادا کردند و اکنون نوبت مردم است.

وی افزود:حقیقت این است که برخی از مسئولان محترم همه دغدغه شان اصلاح امور است و برداشت درست این است که مردم انتظار مدیریت جهادی دارند. مردم منتظر تلاش بیشتر برای حل مشکلاتشان هستند. این مردم وفادار استحقاق هرگونه خدمت را دارند.

آیت الله خاتمی با اشاره به اینکه روسای کنونی و آینده قوه قضائیه از اعضای مجلس خبرگان رهبری هستند گفت: طبق گزارشات حکم آیت الله رئیسی به زودی صادر خواهد شد و مردم همانند گذشته انتظار اجرا و تحقق عدالت از قوه قضائیه را دارند.

وی افزود: آیت الله آملی لاریجانی در این عرصه قدم‌های ستودنی برداشتند و خصوصا طی ماه‌های اخیر در رابطه با برخوردی که در مقابل انحرافات اقتصادی برداشته شد بسیار به موقع بود. قاطعیت‌های قوه قضائیه ستودنی بود و باید ادامه پیدا کند.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در رابطه با انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سال آینده گفت: بحث پروسه انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی نیز هماهنگ با هم آغاز خواهد شد و مجری این انتخابات مثل همیشه وزارت کشور است که بنابرتصمیم گیری‌ها قرار است هماهنگی در پروسه رعایت شود.

وی افزود: بحث لوایح و کنوانسیون‌های بین المللی نیز از مواردی است که مورد بحث در این اجلاسیه خواهد بود. همگی اعضای مجلس خبرگان نیز دغدغه خاصی نسبت به این لوایح دارند و خواست ما از امنای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که با احساس تکلیف بایستند و از تهدید دشمنان و زیاده خواهی‌ها نهراسند که خداوند متعال یاور این ملت خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی