سبک زندگی و نحوه تفکر؛ عامل اصلی تک فرزندی

5c80895b9544a_5c80895b9544c
یک آسیب شناس با بیان اینکه علت اصلی کم فرزندی سبک زندگی است، گفت: بسیاری از افراد مسائل اقتصادی را مانع این امر می دانند در حالی که اغلب آن ها نیز توانایی اقتصادی مطلوبی دارند.

مجید ابهری رفتارشناس آسیب شناسی اجتماعی در خصوص پدیده کم فرزندی و بی فرزندی گفت: سبک زندگی یکی از اصلی‌ترین عوامل مؤثر در نحوه تفکر و دیدگاه‌های افراد نسبت به زندگی فردی و اجتماعی است.

وی افزود: در کشور ما تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یک سبک زندگی که اصلی‌ترین محور اساسی آن تک فرزندی و شعار فرزند کمتر زندگی بهتر بود، بر سیستم خانواده‌ها حاکم بود و بعد از پیروزی انقلاب با هشدار نهادهای سجلی و تبلیغات گسترده شبکه‌های ماهواره‌ای مبنی بر کم فرزندی، بعضی از خانواده‌ها به ویژه زوج‌های جوان به شدت تحت تأثیر قرار رگفتند.

ابهری با بیان اینکه تک فرزندی علاوه بر آسیب به سلامت روحی و روانی فرزندانداز نظر وابستگی عاطفی به دیگران، پیامدهای بسیار دیگری نیز دارد، تصریح کرد: محتاج همبازی بودن، گرایش کودک به سمت بازی‌های فردی به ویژه سرگرمی‌های رایانه‌ای و ضعف در ایجاد روابط عاطفی و اجتماعی تنها برخی از پیامدهای تک فرزندی است.

وی با بیان اینکه بسیاری از خانواده‌ها به بهانه‌هایی نظیر گرانی، تورم، مشکلات مسکن و امثال آن تک فرزندی را انتخاب می‌کنند، عنوان کرد: این در حالیست که اکثر این خانواده‌های تک فرزند نیز در رفاه مادی بوده و توانایی اقتصادی مناسبی برای فرزند آوری دارند و تنها نداشتن مهارت فرزند آوری موجب این کاستی شده است.

این آسیب‌شناس با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما به دلیل گرانی لوازم بهداشتی، شیر خشک و غیره خانواده‌ها با نگاه تردیدآمیز به پدیده فرزندآوری نگاه می‌کنند، اظهار داشت: بنابراین حمایت نهادهای متولی مثل ارائه بسته‌های بهداشتی، ایجاد مهدکودک‌های رایگان یا ارزان برای والدین شاغل و همچنین سیاست‌های تشویقی در راستای خروج از تک فرزندی راهگشای پیشگیری از پیری جمعیت و افزایش نسل جوان خواهد بود.

ابهری در پایان تاکید کرد: به علاوه آموزش مهارتهای فرزند آوری به زوج‌های جوان در قبل، حین و حتی بعد از ازدواج نیز می‌تواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد.

برچسب ها:

اجتماعی