به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از «medicalnewstoday»، نتایج یک بررسی جدید در دانشگاه میشیگان بیانگر آن است که قرارگیری در معرض آلایندهها نظیر آفتکشها، سرعت پیشرفت ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) را افزایش میدهد.
بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یک بیماری نورونهای حرکتی است که سبب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه عصبی محیطی میشود.
اسکلروز جانبی آمیوتروفیک شایعترین بیماری نورونهای حرکتی (MND) است؛ بنابراین این بیماری هم علایم نورون محرکه فوقانی و هم نشانههای نورون محرکه تحتانی را ایجاد میکند.
این بیماری منجر به از دست رفتن تدریجی عملکرد عضلات (به ویژه عضلات مخطط) شده و با تضعیف ماهیچهها به تدریج فرد به فلج عمومی مبتلا میشود. بهطوریکه توانایی هرگونه حرکتی از شخص سلب خواهد شد. معمولاً مبتلایان به این بیماری مدت زمان زیادی زنده نمیمانند.
در سال 2015، بیش از شانزده هزار نفر در اثر این بیماری در آمریکا جان خود را از دست دادند؛ محققان هنوز علت دقیق بروز این بیماری را نمیدانند، اما مطالعات گسترده آنها طیف وسیعی از عوامل خطر بالقوه را تشخیص داده است.
به عنوان مثال، یکی از این مطالعات نشان داد که جیوه در ماهی و غذاهای دریایی میتواند خطر ابتلا به ALS در افرادی که مقدار زیادی ماهی مصرف میکنند را دو برابر کند.
آفتکشها اخیرا به عنوان یک عامل خطر بالقوه شناسایی شدهاند؛ در سال 2016، ایوا فلدمن از دانشگاه میشیگان یک مطالعه انجام داد که براساس آن قرار گرفتن در معرض آفتکشها ریسک بروز این بیماری را افزایش میدهد.
انتهای پیام/