معاون هماهنگ کننده نیروی انسانی با بیان اینکه ۴۰ درصد از پلیسهای افتخاری، خانم هستند، گفت: از جمله برنامههای نیروی انتظامی در سال ۹۸ توسعه پلیس افتخاری است.
سردار علیرضا تقوایی درباره تعداد پلیسهای افتخاری فعال در سطح کشور اظهار کرد: در کشور از سال 92 با شکلگیری پلیس افتخاری از ظرفیت بیش از 50 هزار نفر استفاده کردهایم.
معاون هماهنگکننده نیروی انسانی ناجا با بیان اینکه 40 درصد از این افراد را بانوان تشکیل میدهند، گفت: از جمله برنامههای نیروی انتظامی در سال 98 توسعه پلیس افتخاری است.
وی درباره اختیارات قانونی پلیس افتخاری نیز یادآور شد: پلیس افتخاری بنابر آییننامه تعریف شده در دو سطح به کار گرفته میشود، در سطح نخست از پلیس افتخاری به عنوان ضابط قضایی در چهارچوب مأموریتهای ناجا و بر اساس دستورالعملهای خاص در پلیسهای آگاهی، امنیت، فتا، موادمخدر و ... استفاده میشود در سطح دو نیز از این افراد در حوزههایی مانند پیشگیری، امر به معروف و ارشاد استفاده میکنیم.
تقوایی افزود: به طور مثال در حوزه پلیس راهور این افراد باید لباس پلیس افتخاری متانسب با مأموریت راهور را داشته باشند.
به گفته معاون هماهنگ کننده نیروی انسانی ناجا، تهران بیشترین پلیس افتخاری را در بین شهرهای کشور دارد.
تقوایی متذکر شد: رسیدگی به تخلفات پلیسهای افتخاری آییننامه خاص خودش را دارد همانطور که از این افراد معاضدت قضایی به عمل میآوریم در بحث تخلفات نیز موضوع قضایی را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به بهرهمندی از ظرفیت پلیس افتخاری در شب چهارشنبه آخر سال، متذکر شد: در ایام نوروزی نیز از این افراد در حوزههای مختلف مانند پلیس راهور، پیشگیری و امنیت اجتماعی استفاده خواهیم کرد.