به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در رأس هیاتی دانشگاهی به دمشق پایتخت جمهوری عربی سوریه سفر کرد و با بسام بشیر ابراهیم وزیر آموزش عالی سوریه، معاونان وی و محمدماهر قباقیبی رئیس دانشگاه دمشق دیدار و گفتوگو کرد.
طهرانچی در دیدار وزیر آموزش عالی سوریه با اشاره به سفر اخیر آقای بشار اسد رئیسجمهوری عربی سوریه به ایران و دیدار وی با رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور کشورمان، اظهار داشت: سفر رئیسجمهوری سوریه به ایران و دیدار ایشان با مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران افق جدیدی در مناسبات، روابط و اهداف مشترک دو کشور ترسیم کرد و نشان دهنده آغاز فصل جدیدی از روابط دو کشور است. با توجه به اهمیت این موضوع، ما دانشگاهیان باید نگاه بلندی که رهبران بزرگ مان دارند به منصفه ظهور برسانیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تبریک پیروزیهای بزرگ دولت و ملت سوریه گفت: پیروزیهای سوریه برای عبور از این پیچ تاریخی موجب شد، رهبر معظم انقلاب، آقای بشار اسد رئیسجمهوری سوریه را قهرمان عرب بخوانند. اکنون زمان آن است که آقای بشار اسد و دولت سوریه پرچمدار پیشرفت علمی این کشور باشند که این موضوع مستلزم عبور از برخی موانع است و امروز برای یک فضای جدید کنار هم نشستهایم و با شروع همکاری با دانشگاه بزرگ دمشق به یک راهحل اجرایی سریع میاندیشیم.
وی با اشاره به تاریخ تمدن دو ملت ایران و سوریه گفت: در زمانی از تاریخ، این سرزمین از شرق ایران تا سرزمین شامات مرجعیت علمی جهان را در اختیار داشت. در آن روزگار دانشمندان این سرزمینها ید واحد بودند که توانستند یک تمدن بزرگ را رقم بزنند. مورخان تاریخ علم بر این باورند که اگر این دوره طلایی علمی و تمدنی وجود نداشت، غرب هرگز به مدرنیته نمیرسید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه ویژه رهبران بزرگ انقلاب، علم در کشور ما جایگاه جدیدی پیدا کرد و تعداد دانشجویان در تمامی مقاطع به خصوص دورههای عالی نسبت به جمعیت کشور 20 برابر شد و تعداد اساتید نیز به همین نسبت رشد یافت.
طهرانچی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشرفت علمی در همه زمینهها را تضمین کرد، گفت: امروز شاهد آن هستیم که جمهوری اسلامی ایران از نظر بروندادهای علمی در جایگاه شانزدهم جهان قرار دارد. همچنین در تعداد مهندسان تربیت شده در کشور جایگاه دوم و در حوزه نانو جایگاه چهارم جهان را از آن خود کردهایم.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه صنعت دفاعی، خاطرنشان کرد: با وجود آنکه بیش از 30 سال است که هیچگونه تجهیزات دفاعی از سوی دیگر کشورها در اختیار ایران قرار نگرفته، اما جمهوری اسلامی ایران اکنون دارای پیشرفتهترین فناوریهای دفاعی روز جهان است و همه این دستاوردها مرهون پیشرفت علمی ایران اسلامی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: تفاوتی که میان تولیدات و بروندادهای علمی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورهای منطقه وجود دارد، این است که این بروندادها بدون وابستگی و با تلاش دانشمندان برجسته ایرانی به دست آمده است.
وی در ادامه با اشاره به بیانیه مهم رهبر معظم انقلاب که با عنوان «گام دوم» منتشر شد، اظهار داشت: در پیامی که مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی صادر کردند، بر رشد شتابان در حوزههای علمی به عنوان یکی از اولویتها تاکید داشتند که این موضوع نشان از اهمیت پیشرفت روزافزون علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران دارد.
طهرانچی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در میزان رشد تولیدات علمی در دو دهه اخیر رتبه اول جهان را داشته و جزو پنج کشور اول جهان در رشد آموزش عالی سرزمینی است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مهمترین عوامل در کسب این موفقیتهاست و وجود 400 شعبه دانشگاهی، 700 مدرسه و تربیت بیش از 38 درصد دانشجویان کشور، شاهد این مدعاست. از این رو ظرفیتهای بسیاری برای همکاری علمی بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای کشور سوریه وجود دارد. همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند، کشور سوریه و ایران عمق استراتژیک همدیگر هستند و پیشرفتهای علمی جمهوری اسلامی ایران تنها از آن ما نیست و متعلق به همه مسلمانان است.
استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر اینکه باید دوران تمدنی گذشته این علم را به اشتراک بگذاریم، اظهار داشت: میخواهیم کشور سوریه همچون جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای دارای تراز علمی بالا در جهان باشد و انتظار داریم با همکاری وزارت آموزش عالی سوریه به توافقات خوبی برسیم و فصلهای جدید از ایجاد تمدن علمی نوین را در این سرزمین رقم بزنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با ابراز امیدواری از درخشش روابط علمی ایران و سوریه، افزود: برای این موضوع واحد علوم و تحقیقات که یکی از بهترین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است را انتخاب کردیم و رئیس این واحد دانشگاهی که در این سفر حضور دارد، مأمور شده آغازگر روابط علمی امیدبخش بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای سوریه باشد. بدیهی است باید شش ماه بعد به رهبرانمان درباره روند این همکاریها پاسخگو باشیم و گزارشی ارائه کنیم که برای تحکیم این عمق استراتژیک چه کارهایی انجام دادهایم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه غرب پیشرفت علمی ما را برنمیتابد، یادآور شد: در دیداری که با یکی از سفرای کشورهای اروپایی داشتم، به او گفتم که من معلم تاریخ علم غرب هستم و در تاریخ علم وقتی به مبحث گالیله میرسیم به یک نقطه سیاه در تاریخ علم غرب برمیخوریم. شما چگونه میخواهید در آینده تحریم مراکز علمی ما را برای آیندگان توجیه کنید؟ و قطعا این ننگ تاریخ علم در آینده خواهد بود.
وی ادامه داد: آن سفیر در پاسخ به من گفت که شما درست میگویید، ما علیه استقلال شما همه چیز را به گروگان گرفتهایم، حتی تحریم علم را، چرا که اگر پیشرفت علمی داشته باشید، پیشرفت همه جانبه شما تضمین شده است.
طهرانچی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد در تمامی زمینهها فصل جدیدی از همکاریهای علمی را با دانشگاههای سوریه رقم بزند و در این رابطه باید کار حرفهای بین وزارت آموزش عالی سوریه و ستاد دانشگاه آزاد اسلامی رقم بخورد، به این دلیل که باید میزان و نحوه تعاملات زیرمجموعهها را ارزیابی، حمایت و هدایت کرده و با تعیین چارچوبها مسیر جدیدی را در همکاریهای علمی باز کنیم.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در غیر این صورت در مورد روابط سنتی بین دانشگاهی، در گذشته هم این روابط وجود داشته و این ارتباطات را به روسای واحدها دستور دادهایم و آقای دکتر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی امیدوارند در این سفر فصل جدیدی از همکاریهای مشترک علمی آغاز شود.
انتهای پیام/