به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور در نشست خبری که به منظور برنامههای وزارت بهداشت برای چهارشنبه آخر سال برگزار شد، اظهار داشت: تقریبا هر سال در این ایام تا چهارشنبه آخرسال شاهد حوادث ناگواری به دلایل مختلف هستیم که بیشتر برای قشر جوان رخ میدهد.
کولیوند ادامه داد: حوادثی که در این ایام رخ میدهد به دلیل تماس به مواد محترقه است و افراد بر اثر مواد شیمیایی دچار آسیب و سوختگی میشوند که کمترین آنها سوختگی، در مواقعی کمشنوایی یا قطع عضو و عوارض روحی و روانی میشوند.
وی افزود: سال قبل بیشترین فوتیهای ناشی از حوادث چهارشنبه سوری متعلق به استانهای تهران، کرج، اردبیل و زنجان بوده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته چهارنفر جان خود را از دست دادند؛ اگرچه نسبت به سال ۹۵ کاهش شاهد ۷۵درصدی حوادث بودیم. در حال حاضر در زمینه بحث آموزش از مدارس شروع کردیم و آموزشهای خاص ویژه مدارس و مساجد تهیه شده و در حال انجام است.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: جلسات برون سازمانی و درون سازمانی و اعلام آماده باش مراکز درمانی و جادهای در دستور کار است.
وی توضیح داد: ۱۴۴۷ مورد آسیب دست، ۱۱۱۳ آسیب به چشم، ۴۶ درصد آسیب دیدگان جوانان بودهاند و بیشترین ماموریت در استان تهران ۹۰۰ مورد و کمترین مورد مراجعه به استان چهارمحال بختیاری بوده است.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: از یکم تا ۲۲ اسفند بیشترین آسیب در استفادهکنندگان از مواد محترقه بوده و ۶۹ درصد از مواد استفاده کردهاند و سی درصد عابرین پیاده بودهاند.
وی تصریح کرد: سی درصد کل مراجعین سال قبل و ۵۰درصد آمار بستری کاهش یافته است؛ ضمن اینکه ۸۸ درصد مصدومان آقایان بودهاند و ۳۶ درصد از مصدومان در سنین ۶تا ۱۸ سال قرار دارند.
کولیوند بیان داشت : دستگاههای دیگر مثل پلیس و آتش نشانی در این موضوع به ما کمک کردند و نیروهای ما در محلهای حادثه خیز حضور دارند، تیمهای نظارتی در بیمارستانها حضور دارند و بخشنامه حضور پزشکان در بیمارستانها نیز صادر شده است و حضور مسئولان بیمارستانها جزو الزامات ماست.
رئیس اورژانس کشور گفت: درمان برخی از مصدومان حدود یک سال ادامه دارد و هرچه تعداد مصدومان کاهش یابد در ارتقای روحیه و اقتصاد کشور بیشتر موثر خواهیم بود.
ادامه دارد