جزئیات VAR ٣٠٠ هزار دلاری در خودروی سیار!

به گزارش مشرق، روزنامه شهروند نوشت: «هفته بیست‌ویکم لیگ برتر هم به پایان رسید و اعتراض‌های شدید تیم‌ها به عملکرد داوران هنوز ادامه دارد. هنوز هم تصمیمات داوری روی نتایج مسابقات تأثیر می‌گذارد و فدراسیون فوتبال هم نتوانسته به وعده خود پیرامون راه‌اندازی سیستم VAR در فوتبال ایران عمل کند. حالا اما با خبر شدیم که مذاکرات با یک شرکت خصوصی برای راه‌اندازی سیستم VAR که قابل استفاده در تمام ورزشگاه‌های ایران باشد، به نتایج مثبتی رسیده و اگر آزمایش این سیستم در دربی پیش رو پایتخت با موفقیت همراه شود، قرارداد نهایی احتمالاً امضا خواهد شد، اما جزئیات این اتفاق بسیار مهم چیست؟

بیشتر بخوانید:

داور معروف برای دربی به ایران می‌آید

دوربین فیلمبرداری با کیفیت ۴k مجهز به اسلوموشن

پس از فراخوان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، در اولین مرحله چندین شرکت طرح پیشنهادی خود برای راه‌اندازی سیستم VAR را به مدیران فوتبال ارائه دادند و حتی در چندین نوبت امکانات و تجهیزات آنها همزمان با برگزاری مسابقات فوتبال مورد آزمایش قرار گرفت. یکی از این شرکت‌ها همان تیمی است که سیستم ویدیو چک را در والیبال در سال‌های اخیر پیاده کرده که در نهایت عملکرد آنها فاصله بسیار زیادی با استانداردهای مد نظر فیفا داشت. به دنبال این اتفاق، مذاکره با چند شرکت جدید که برای همکاری با فدراسیون و سازمان لیگ پیش‌قدم شدند، شروع شد و در نهایت یک شرکت توانسته بهترین تجهیزات و لوازم مورد نیاز را که نزدیک به استانداردهای بین‌المللی است، آماده کند. این شرکت خصوصی در جریان مذاکرات خود با مدیران فوتبال اعلام کرده می‌تواند ١٢ دوربین فیلمبرداری با کیفیت ٤K (با این تعداد دوربین انواع و اقسام تصویربرداری از مسابقات را می‌توان انجام داد)، دوربین ٣٦٠ درجه، اتاق مانیتورینگ و سایر تجهیزات مورد نیاز برای یک واحد سیار VAR که قابل استفاده در تمام استادیوم‌های فوتبال ایران باشد را در اختیار فوتبال ایران قرار بدهد. دستگاه دیجیتال اسلوموشن، اپراتور دستگاه اسلوموشن، سیستم مهندسی فنی اسلوموشن به اضافه تجهیزات اختصاصی و فنی مورد نیاز دیگر هم بخشی دیگر از امکاناتی است که این شرکت اعلام آمادگی کرده در این سیستم VAR از آن استفاده خواهد کرد و در واقع یک نمونه کامل و بومی در این زمینه خواهد بود.

جای ثابت در تونل آزادی

بد نیست بدانید از آنجایی که پیشنهاد عوامل این شرکت و طرحی که ارائه دادند، بسیار نزدیک با استانداردهای بین‌المللی بود، در نهایت تصمیم گرفته شد که اتاق مانیتورینگی در ورزشگاه آزادی تعبیه شود و سیستم VAR برای اولین بار در ورزشگاه آزادی در حاشیه بازی پرسپولیس و صنعت نفت آبادان توسط علیرضا فغانی تست شد و البته انتظارات را هم برآورده کرد. علیرضا فغانی و مسئولان کمیته داوران البته در حاشیه این آزمایش برخی نواقص مهم را برای رفع شدن در یک لیست به شرکتی که اعلام آمادگی کرده، VAR را در فوتبال ایران پیاده کند، ارائه دادند. در نهایت با توافقات صورت‌گرفته قرار شد با برطرف شدن این نواقص و اضافه‌شدن تجهیزات دیگر، جای ثابتی در تونل ورزشگاه آزادی برای مستقر شدن واحد مانیتورینگ در نظر گفته شود تا در داربی بزرگ تهران که ١٠ فروردین‌ماه برگزار خواهد شد، به صورت رسمی و به شکلی جدی‌تر سیستم VAR مورد آزمایش نهایی قرار بگیرد.

پیشنهاد ٣٠٠‌هزار دلاری!

نکته بسیار مهم اینجاست که مدیران فوتبال ایران اگر بخواهند تکنولوژی VAR مد نظر فیفا را به فوتبال ایران با همان امکانات و لوازم و تجهیزات بیاورند، برای هر ورزشگاه حداقل چیزی حدود ٤٠٠‌هزار یورو هزینه باید صورت بگیرد. از طرف دیگر، به خاطر شرایط تحریمی امکان خریداری تعدادی از دوربین‌ها و لوازم و سیستم‌های فنی وجود ندارد. به این ترتیب فدراسیون فوتبال هیچ چاره‌ای ندارد جز این که سیستم VAR را در ایران بومی کند و آن قدر این کار را درست انجام بدهد که منطبق با استانداردهای فیفا باشد و فدراسیون جهانی فوتبال هم آن را تأیید کند. شنیده می‌شود پیشنهاد ارایه‌شده به مدیران فدراسیون فوتبال برای سیستم VAR سیار ایرانی که نزدیک به استانداردهای فیفا باشد، حداقل ٣٠٠‌هزار دلار است.

VAR در یک خودروی سیار!

با مذاکرات صورت گرفته تصمیم گرفته شده تا فعلاً اگر آزمایش نهایی این سیستم در داربی با موفقیت همراه بود، یک سیستم سیار برای استفاده در تمام ورزشگاه‌ها خریداری و آماده استفاده شود. به این ترتیب شرکت مورد نظر اعلام آمادگی کرده که توانایی اجاره یا خریداری یک خودرو برای انتقال سیستم به شهرهای مختلف را هم داراست و به نظر می‌رسد اگر اتفاق عجیب و غریبی رخ ندهد، توافقات نهایی هم انجام خواهد شد.

رفعتی: این سیستم قدرت اجرایی بالایی دارد

داود رفعتی، رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال اما در گفت‌وگو با روزنامه شهروند اعلام کرد: «شرایط این شرکت با توجه به امکانات و قدرت اجرایی که دارند، از نظر ما قابل قبول بود و فکر می‌کنیم سیستم آنها نزدیک به استانداردهای بین‌المللی و قابل استفاده در تمام ورزشگاه‌های فوتبال ایران است. البته این تاییدیه فنی سیستم است و در صورت توافق نهایی کیفیت کار بهتر هم خواهد شد. منتهی توافق و تصمیم نهایی و انعقاد قرارداد در اختیار ما نیست و مدیران فدراسیون باید آن را انجام بدهند.»

 

برچسب ها:

ورزش