به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس ، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سی و نهمین جلسه شورای فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: این دانشگاه در فعالیت های فرهنگی توانسته بیشتر در متن جامعه تاثیر گذار باشد و پیوند بهتری در حوزه اقتصادی در جامعه ایجاد کند به طوری که از حیث اجتماعی و فرهنگی دقیقا در جایی که انتظار می رود قرار می گیرد.
وی تاثیر انجمن ها و کانون های دانشجویی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: جامعه ما تغییر و تحول قابل اعتنایی را پشت سر گذاشته است زیرا هر تغییری هزینه های خاص خودش را دارد و این تغییرات ما را با یکسری مسائل مواجه می کند از طرفی زمانی که فشارهای اقتصادی در اشکال مختلف وارد می شود مجموعه ای از آسیب ها هم خودشان را نشان می دهند که در این رابطه مجموعه های مختلفی مثل انجمن دانش آموختگان می توانند اثر گذار باشند.
غلامی با اشاره به اینکه 10 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه علمی کاربردی هستند، اضافه کرد: تعاملات اجتماعی در جامعه کاهش یافته است که اگر بخواهیم این تعاملات را بازآفرینی کنیم وجود انجمن ها موثر بوده و مشارکت سازمان یافته آنها سرمایه آفرین است و جامعه را از سردی و بی تفاوتی دور میکند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: دانشگاه بستر مهمی برای حل مشکلات امروز است، در واقع اگر از سرمایه اجتماعی بخواهیم استفاده بکنیم باید از ظرفیت تعامل های بین بخش های مختلف بهره ببریم به طوری که یکی از بسترهای مهم آن دانشگاه علمی کاربردی با توجه به واحدهای گسترده ای که در کشور دارد، است.
وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی باید هویت را در جنبه های دینی، ملی و تاریخی احیاکند، گفت: یکی از نکات مورد توجه رهبری که در دیدار با نخبگان و دانشجویان مطرح کردند توجه به هویت است، جامعه امروز ما با توجه به تغییرات فزاینده و تغییرات نسلی که دارد محتاج و نیازمند به آن است.
غلامی افزود: میانگین سنی مختلف دانشگاه جامع علمی کاربردی باعث نزدیکی نسل ها می شود که این ظرفیت و پتانسیل مهمی است و باید سبب نشاط و امید شود، این در حالی است که در بحث های مختلف جامعه شناسی اجتماعی و مطالعات فرهنگی، نشاط وقتی حاصل می شود که فرد از خودش توانایی دارد. از طرفی باید بگویم ماموریت مهارتی بودن دانشگاه جامع علمی کاربردی عزت نفسی می دهد که باعث نشاط و تغییرات متنوع است.
وی در پایان گفت: به عقیده من کارکردهای پنهان دانشگاه جامع علمی کاربردی به مراتب از کارکردهای آشکار آن بیشتر است.
انتهای پیام/