به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، عبدالحسین خسروپناه رئیس دبیرخانه هیات و معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در سومین کنگره کرسیهای نظریه پردازی گفت: بیش از هزار طرح به هیات اجرایی نظریه پردازی آمده است که از این هزار طرح بیش از ۴۰۰ طرح به عنوان نظریه اجرا شده ولی ۴۶ نظریه و نوآوری پذیرفته و ثبت شده است، همچنین در این پنج سال طرحی با عنوان کرسی ترویجی ایجاد شده که در این مدت ۲۶۰۰ کرسی ترویجی در کشور برگزار شده است.
وی ادامه داد: ما در این پنج سال اخیر ابتدا نشست اول را در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کردیم، پس از آن حدود دو سال پیش در دانشگاه طباطبایی نشست دوم در این زمینه برگزار شد و حالا این سومین نشست پنج سال اخیر است که دانشگاه آزاد برگزار میشود.
خسرو پناه افزود: کار بسیار ارزشمند تشکیل کمیتههای دستگاهی در دانشگاهها است. امروز دانشگاههای ما دربرگزاری کرسیها تمرکز دارند. در برگزاری کرسیهای ترویجی ما هیچ خط قرمزی نداریم و تمام اساتید آزادند با روش علمی به بحث بپردازند. به عنوان مثال ما کرسیهایی در نقد نظریه ولایت فقیه داشتیم که بحث و گفتگو در آن شکل گرفت.
رئیس دبیرخانه هیات و معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز هیچ استادی نمیگوید که گفتوگوی آزاد در دانشگاه صورت نمیگیرد. نظریه یک ادعای نو، روشمند و مورد قبول نسبی اساتید فن است. اما چگونه این امر میتواند در دانشگاههای ما توسعه پیدا کند؟ ما تا زمانی که فلسفههای علوم به ویژه روششناسی علوم را در رشتههای مختلف راه نیندازیم شاید امیدی نباشد که کشف و تولید نظریهها توسعه پیدا کند.
خسروپناه اظهار داشت: سیستم ما آموزش محور است لذا میبینیم که آمار استادیاران ما زیاد و آمار اساتید ما کم است. این ساختار باید به ساختار پژوهش محور کار آمد تبدیل شود، یکی از راهکارها برای رفتن به سمت ساختار پژوهشی تاسیس رشتههای بین رشتهای و دانشکدههای بین رشته است. در کشور ما از رشتههای میان رشتهای صحبت میشود ولی از دانشکده میان رشتهای صحبت نمیشود.
انتهای پیام/