به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس سلیمان پاک سرشت رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در مراسم رونمایی از نظام نوین مدیریت آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد گفت: ۱۱۷۰۰ آموزشگاه آزاد و ۲۴ هزار مربی در این بخش فعالیت میکنند که سرمایه عظیمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بر ضرورت واگذاری بخشی از آموزش های مهارتی به بخش خصوصی و توسعه این بخش تاکید کرد.
وی افزود: بهتر است این سازمان با فعال کردن بخش خصوصی بخش عمده ای از مسئولیتهای خود را به این بخش واگذار کند و خود سیاستگذار ریل گذار باشد.
وی با تاکید بر لزوم باز تعریف اقتصاد آموزش گفت: باید رابطه درستی بین آموزش، آموزشگاه و بنگاههای اقتصادی ایجاد کنیم و کشورهایی که توانستند این اقدام را انجام دهند، موفق بودهاند.
پاک سرشت ادامه داد: ما به دنبال بازنگری در مناسبات مهارتآموزی و بنگاههای اقتصادی هستیم که از پروژههای عمرانی نیز سختتر است.
وی تاکید کرد: در نظام جدید روابط بین کنشگران فنی و حرفهای سازمان آموزشگاهها و مدیران و موسسان این آموزشگاه ها باز تعریف شده است که در این نظام بنگاهها نقش جدی در آموزش دارند و در واقع آموزش بر مبنای نیازهای بنگاههای اقتصادی هدف گذاری شده است.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در نظام نوین طراحی شده اختیارات و ماموریت های آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد تنوع و گسترش بیشتری پیدا کرده است.
پاک سرشت پشتوانه مطالعاتی و تحقیقاتی و همچنین محصول گفت و گو بودن را دو ویژگی نظام طراحی شده برشمرد و گفت: نقش جدی آموزشگاه نمایندههای آموزشگاهها و نیازسنجی بنگاههای اقتصادی در تک تک محورهای این نظام در نظر گرفته شده است و امیدواریم که سرآغاز تحول جدی در مهارت آموزی باشد.
رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور با اشاره به این که شاهد تکاپوی جدی در نهادهای تصمیم گیر در زمینه مهارت آموزی هستیم و نمونه آن در بودجه ۹۸ دیده میشود، گفت: در شرایط فعلی و با تحولی که در نظام تصمیم گیری ایجاد شده آموزشگاههای آزاد و استفاده از توانمندیهای آنها میتواند موثر باشد.
وی همچنین گفت: در همه جای دنیا در شرایطی که بنگاههای اقتصادی با کاهش فعالیت مواجه شدهاند بهترین زمان برای ارتقاء توانمندی نیروی انسانی و مهارت آموزی است و ما نیز باید این شرایط را غنیمت بدانیم.
انتهای پیام/