به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،امروز در تقویم مصادف است با 200 و سیو هشتمین سال کشف سیاره اورانوس.
سیاره اورانوس هفتمین سیاره از نظر نزدیکی به خورشید در منظومه شمسی است که هر ۸۴ سال و ۷ روز یک بار به دور خورشید و هر ۱۰ ساعت و ۴۸ دقیقه، به دور خودش میچرخد.
براساس گزارش «ناسا»، این سیاره اسرارآمیز دارای بیش از 27 قمر و 11 حلقه است که بزرگترین آنها به میراندا، آریل، آمبریل، تیتانیا و ابرون نام دارند. از طرفی این سیاره توپی غولآسا از گاز و مایع است که به دلیل وجود متان و جذب مولکولهای قرمز، به رنگ آبی دیده میشود.
همچنین بیشترین بخش جو اورانوس را یخ تشکیل میدهد. از طرفی جهتگیری عجیب این سیاره و نحوهی قرار گرفتن آن به سمت خورشید نشان میدهد تأثیر هستهی آن بر الگوهای آبوهوایی بیشتر از تأثیر خورشید است.
گفتنی است؛ قطر اورانوس در استوا 31763 مایل یا 51118 کیلومتر یعنی بیش از چهار برابرقطر زمین است و این غول گازی بعد از مشتری و کیوان (زحل) سومین سیاره بزرگ منظومه شمسی است.
داستان کشف اورانوس
اورانوس پیش از کشف، درسال 1690 به عنوان ستاره «۳۴ ثور» ثبت شده بود و اخترشناس فرانسوی به نام «پیر لمونیر» این سیاره را بین سالهای ۱۷۵۰ تا ۱۷۶۹ دوازده بار رصد کرده بود؛ اما در نهایت ویلیام هرشل ستارهشناس انگلیسی در 13 مارس سال 1781 در خانهاش (اکنون موزه اخترشناسی) در شهر «بث»، این سیاره را رصد و آن را کشف کرد.
تلسکوپی که ویلیام هرشل با آن اورانوس را کشف کرد در حال حاضر در موزه ویلیام هرشل است.
طبق این گزارش، تحت شرایط بسیار عالی، اورانوس را میتوان با چشم غیر مسلح دید. هنگام مشاهده با تلسکوپ، اورانوس به صورت حلقه کوچکی به رنگهای سبز و آبی دیده میشود.
طبق اعلام ناسا، تاکنون تعداد سفرهای اکتشافی به این سیاره کمتر از 10 ماموریت بوده که شاخصترین آنها ماموریت موفق ویجر 2 است که در سال 1986 به این سیاره رسید.
از طرفی مدتها است که ستارهشناسان به دنبال نحوه تشکیل ابرهای اورانوس و دلیل بوی بد این سیاره هستند که سرانجام اخترشناسان برای نخستین بار دریافتند که سولفید هیدروژن (گازی که بوی آن مانند بوی تخممرغ فاسد است) علت بوی بدن این سیاره است.
انتهای پیام/