به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از وزارت علوم ، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در پنجمین نشست مدیریت در آموزش عالی به تشریح آییننامههای مالی، معاملاتی، سیاستها و برنامههای حوزه اداری و پشتیبانی وزارت علوم پرداخت.
محمدتقی نظرپور در این نشست اظهار داشت: معاملاتی که انجام آنها به تشخیص رئیس موسسه با نهادهای عمومی غیردولتی و موسسات تابعه که بیش از ۵۰ درصد سهام آنها با مالکیت آن موسسه باشد، مجاز به انجام است.
وی افزود: همچنین خرید کالاها و خدمات و حقوقی که دارای فروشنده انحصاری است میتوان بدون نیاز به مناقصه نسبت به خرید آن اقدام کرد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به تقسیمبندی دولت در حوزه معاملات ادامه داد: دولت معاملات و خریدها را به ۳ دسته تقسیم کرده است. امسال معاملات جزئی تا سقف ۲۵ میلیون تومان، معاملات متوسط تا ۲۵۰ میلیون تومان و بیش از آن نیز معاملات عمده تعیین شده است.
وی اظهار داشت: نصاب معاملات به تشخیص هیئت امنا قابل تغییر است به طوری که هیئت امنای دانشگاه میتواند حدنصاب معاملات را در هر سال تغییر (افزایش یا کاهش) دهد.
نظرپور با اشاره به انجام معاملات جزئی، تصریح کرد: این نوع معامله با قید کمترین بهای ممکن به تشخیص و مسئولیت کارپرداز (مأمور خرید) معاملات متوسط با قید کمترین بهای ممکن، علاوه بر کارپرداز، تآیید مقام مافوق و مقام مجاز و برای معاملات عمده از طریق برگزاری مناقصه عمومی انجام میشود. لازم به ذکر است که برای معاملات عمدهای که از محل اعتبار برنامه تحقیقات موسسه انجام میشود، انتشار آگهی و رعایت تشریفات مناقصه الزامی نیست.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در ادامه مطرح کرد: انتقال موقت یا دائم اموال مازاد بر نیاز موسسه به سایر دستگاههای دولتی اعم از موسسات علمی، آموزشی و پژوهشی عمومی غیردولتی و خیریه با رعایت دستورالعمل پیوست شماره ۴ آییننامه مجاز است. همچنین انتقال بلاعوض اموال موسسه به بخش غیردولتی کاملاً ممنوع است.
نظرپور بیان کرد: موسسه مجاز است به منظور ایجاد فضاهای آموزشی و رفاهی پس از تصویب هیئت رئیسه و اخذ موافقت هیئت امنا، نسبت به عقد قرارداد مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام کند. رئیس موسسه میتواند حق استفاده از اموال غیر مصرفی مازاد بر احتیاج خود اعم از منقول و غیر منقول را بطور موقت و بدون ترک مالکانه واگذار کند و درآمد حاصل از آن، به عنوان درآمد اختصاصی موسسه تلقی میشود.
انتهای پیام/