به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در بیانه گام دوم انقلاب آمده است: چالش آن روز بر سر کوتاه کردن دست عوامل بیگانه یا تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی و یا رسوا کردن لانه جاسوسی بود، امروز چالش بر سر حضور ایران در مرزهای رژیم صهیونیستی و برچیده شدن نفوذ آمریکا از منطقه و حمایت از مجاهدین فلسطینی، دفاع از حزب الله و مقاومت است.
حسین متفکر کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بخش ذکر شده از بیانیه گام دوم انقلاب گفت: تعارض ما با آمریکا و غرب به طور کلی در سه محور است؛ محور اول این است که انقلاب اسلامی جایگاه و منزلت ژئوپلوتیکی ایران را افزایش داده است٬ آمریکا با افزایش جایگاه ژئوپلوتیکی ایران که سابقه تاریخی در تمدن کشورمان دارد مخالف هستند.
وی در ادامه بیان کرد: مباحث هستهای، دفاع از حقوق بشر، حمایت از تروریسم و اتهامات دیگری که آمریکا به ایران میزند همه برای مقابله با جایگاه ژئوپلتیکی بالایی است که انقلاب اسلامی برای ما ایجاد کرده است.
متفکر درباره محور دوم مورد اشاره در بیانیه گام دوم انقلاب٬ اظهار کرد: اگر به هسته تمام طرحهایی که برای خاورمیانه و حتی خاورمیانه بزرگ و طرح گام به گامی که برای کشورهای حوزه مدیترانه که در اتحادیه اروپا مطرح شد مراجعه کنیم، متوجه میشویم که هسته اصلی آنها دو چیز است؛ نخست تأمین امنیت اسرائیل و دوم جایگزینی کشورهای دیگر به جای ایران در منطقه.
کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: دومین بحث در بیانیه گام دوم انقلاب به بحث ژئواکونومیک می پردازد که مربوط به منابع انرژی و نفت و گاز است. نباید فراموش کرد که آمریکاییها برای چپاول نفت و گاز منطقه نیاز به حضور فیزیکی در غرب آسیا دارند و در این راستا هم داعش و طالبان را ایجاد کردند و به طور کلی می توان گفت که در این میان گروههای تروریستی نقش اساسی را ایفا کردند، زیرا در جنگهای افغانستان و عراق هیچ نتیجهای برای آمریکا حاصل نشد و ایران هم با ایجاد تدابیر لازم توانست در صحنه افغانستان و عراق نقش خود را به خوبی ایفا کند و در نهایت این روند منجر شد تا آمریکاییها به ناچار مجبور شدند بیشتر نیروهای خود را از عراق خارج کرده و تنها پایگاههای آنها باقی بماند.
وی در ادامه با اشاره به مباحث مربوط به محوریت دشمنی آمریکا با ایران که در بیانیه گام دوم انقلاب آمده است اظهار کرد: در این بخش گفته شده که آمریکاییها برای اینکه امنیت اسرائیل را تأمین کنند، به دنبال تغییر ساختار و حاکمیت سوریه بودند و برای که امنیت اسرائیل و این رژیم را از تهدیدات انقلاب اسلامی ایران و مخصوصا تهدیدات معنوی آن حفظ کنند به دنبال شکست دولت سوریه بودند چرا که جمهوری اسلامی ایران با متحدین منطقهای خود توانست جلوی این اقدامات آمریکا را در منطقه بگیرد. شکستهایی که آمریکاییها در سوریه متحمل شد و در مقابل موفقیتهایی که ایران در ایجاد فرصتهای بزرگی مانند حزب الله و ایجاد نیروهای جیش الشعبی برای سوریه و ایجاد نیروهای فاطمیون و زینبیون و در عراق هم با ایجاد سپاه بدر و ایجاد نیروهای انقلابی عراق برای مبارزه با داعش در این دو کشور بزرگ منطقه به دست آورد، باعث دستیابی به عمق استراتژیک بزرگی شد.
متفکر در پایان تصریح کرد: در زمان طاغوت تقریبا به عنوان یکی از ایالتهای آمریکا و تحت نفوذ ایالات متحده محسوب میشدیم، اما در انقلاب نخست دست نشانده غربیها و آمریکا را که شاه بود بیرون کردیم و در نتیجه امروز عمق استراتژیک غرب به تل آویو محدود میشود. ما توانستیم عمق استراتژیک اسرائیل را به پایتخت رژیم اشغالگر قدس تقلیل دهیم که این موضوع قدم بسیار بزرگی بود که انقلاب اسلامی با نیروهای انقلابی که ناشی از اندیشه سیاسی امام و با هدایتهای مقام معظم رهبری بود توانسته به اهداف ذکر شده دست یابد و حتی در حال حاضر تل آویو هم امنیت کافی در مقابل توانمندیهای موشکی جمهوری اسلامی ایران و حامیان انقلاب در منطقه را ندارد. اسرائیلیها با ابهامات هستهای و سپر آهنی که ایجاد کرده بودند گمان میکردند که در مقابل نیروهای نظامی کشورهای منطقه غیر قابل نفوذ شده اند اما شکست این رژیم در جنگ ۳۳ روزه و ۲۱ روزه و ۸ روزه غزه نشان داد که ابهام هستهای که سعی در ایجاد آن داشتند از بین رفته است.
انتهای پیام/