به گزارش گروه زنان و جوانان خبرگراری فارس به نقل از کانال تلگرامی فریده اولاد قباد، نماینده ایران در اجلاس کمیسیون مقام زن در واکنش به اعلام حمایت فرانسه از یک زن زندانی در ایران اظهار داشت: همه کشورهای دنیا قانون خاص خودشان را دارند و هر کشوری بر اساس قوانین خود با ناقضان قانون برخورد می کند. شما رفتار فرانسه با جلیقه زردها را نگاه کنید، 10 نفر کشته، 14 نفر توسط گلوله های پلاستیکی، نابینا و چندین نفر آنها زخمی شده اند، فرانسه چه جوابی برای این خشونت دارد؟
وی ادامه داد: نگرانی عمیق خود را از رفتارهای غیر مسئولانهای که چندجانبه گرایی را تضعیف میکند و بر وضعیت زنان کل جهان تاثیر منفی میگذارند، ابراز کنم.
نماینده ایران در اجلاس کمیسیون مقام زن گفت: اقدامات قهر آمیز یکجانبه و تحریمهای غیرقانونی، آشکارا منجر به نقض حقوق بشر زنان و دختران از جمله حق بهداشت، آموزش، امنیت غذایی و دسترسی آنها به سیستمهای تامین اجتماعی، خدمات عمومی و زیر ساخت های پایدار شدهاند.
اولاد قباد تصریح کرد: جنگ اقتصادی تحمیلی آمریکا بر مردم کشورم که از طریق اتخاذ اقدامات قهرآمیز و تحریمهای غیرقانونی یکجانبه انجام باشد با مقرره سوم اکتبر 2018 دیوان بین المللی دادگستری در تعارض کامل است.
وی در واکنش به اظهارات نماینده فرانسه در اجلاس افتتاحیه این کمیسیون هم پاسخ داد: ناخرسندی عمیق هیات خود را از اظهارات نماینده فرانسه در جلسه افتتاحیه ابراز میکنم که طی آن با سوء استفاده از جایگاه خود به عنوان رئیس شورای امنیت، ادعاهای مداخله جویانه ای را مطرح کرد.
نماینده ایران در این اجلاس تاکید کرد: به نماینده فرانسه توصیه میکنم به جای دخالت در امور داخلی بقیه کشورها، قبل از هرچیز به نارضایتی اجتماعی عمیق در داخل فرانسه بپردازد.
اولاد قباد ادامه داد: ایران و ایرانیان به ویژه زنان هیچ گاه در جریان طوفان حوادث، نشکسته و تسلیم نشدهاند و با مقاومت خود طی چهل سال گذشته ثابت کرده اند که می توانند بر همه موانع، چالش ها و سختی های پیش رو فایق آیند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در 40 سال گذشته زنان و دختران ایران به عنوان عناصر اصلی توسعه از حق مشارکت و همچنین بهره مندی از حقوق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی برخوردار بوده اند، اضافه کرد: این رویکرد در همه ارکان اجتماعی و اسناد بالادستی انعکاس داشته است.
اولاد قباد اظهارداشت: نرخ با سوادی زنان، سهم آنها از آموزش عالی و امید به زندگی در بین زنان طی 40 سال گذشته رشدی فوق العاده داشته است، در حالیکه یکی از بهترین رکوردها در کاهش مرگ و میر مادران هم در ایران به ثبت رسیده است.
وی به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هم اشاره کرد و گفت: نفوذ اینترنت و استفاد ه از تلفن همراه و گوشیهای هوشمند در مناطق روستایی و شهری به طور فزایندهای و با شکاف جنسیتی تقریبا صفر رو به رو بوده است.
نماینده ایران در این کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد افزود: زنان ایرانی توانستهاند مشارکت قابل توجه و رو به رشدی در استارتآپها و ایجاد کسب و کار داشته باشند. تنها در بخش کسب و کارهای دانش بنیان، 400 بانوی مستعد به عنوان مدیران کل این شرکت ها و 450 زن به عنوان روسای هیات مدیره آنها فعال هستند.
اولاد قباد با اشاره به نقش ارزنده زنان و دختران ایران در توسعه پایدار کشور، تاکید کرد: از اینکه همه اقشار کشورم برای دستیابی به اهدافی عالی بر خلاف موانعی همچون تحریم های یکجانبه تحمیلی بر ملت ایران می کوشند، افتخار می کنم.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تعهد خود به منظور تضمین آینده ای شایسته برای زنان و دختران ایرانی و خانواده به عنوان بنیاد اصلی جامعه پایبند است.
کمیسیون مقام زن ملل متحد نهادی وابسته به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است که از سال 1946 میلادی با هدف برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان تشکیل شدهاست.
این کمیسیون هر سال نشستی 10 روزه را در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک برای بررسی پیشرفت در برابری جنسیتی، تعیین چالشها، وضع استانداردهای جهانی و فرمولبندی سیاستهایی برای ترویج برابری جنسیتی و پیشرفت زنان در سطح جهان برگزار میکنند.
اولاد قباد به همراه سکینه الماسی عضو کمیسیون انرژی مجلس و یکی از مشاوران وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست شرکت کرده است.
نماینده ایران در اجلاس کمیسیون مقام زن در جریان یک گفتو گو درباره اجلاس امسال اظهار داشته است: مهم ترین رویکرد این اجلاس، حمایت های اجتماعی است که کشور ما در اصل 20 و 21 قانون اساسی که استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان است و هم در برنامه ششم توسعه کشور که در ماده 101 بر مبنای عدالت جنسیتی و 102 که تحکیم بنیان خانواده است، دستاوردهای خوبی دارد.
اولاد قباد ادامه داده است: از این رو، هدف ما شناساندن جایگاه حقیقی زنان در کشور اسلامی بوده و دستاوردهای خوبی که زنان ما بعد از انقلاب اسلامی در عرصه های سیاسی، اجتماعی، آموزشی، فرهنگی و حتی ورزشی داشته اند. این اقدام هم در اجلاس و هم در دیدارهای دوجانبه معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/