به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری که از شبکه دو سیما پخش شد درباره سیاستها و برنامههای بخش مسکن به ارایه توضیحاتی پرداخت.
وزیر راه و شهرسازی درباره جزئیات مصوبه هیات دولت درباره تنظیم اجارهبها و نحوه اجرای آن، گفت: مصوبه تنظیم اجاره بها و نحوه اجرای آن به منظور تمدید یک قانون آزمایشی بود که در مجلس به تصویب رسیده بود و دولت باید برای تمدید آن تصمیم میگرفت.
وی ادامه داد: در آن قانون مشوقهایی دیده شده است که چنانچه افرادی بیشتر از یک واحد مسکونی در اختیار دارند، اگر قراردادهای اجاره واحدهای بدون استفاده خود را به صورت قراردادی دو ساله ببندند، قانون یک معافیت مالیاتی را برای موجر منظور میکند و این مشوقی است که میتواند روند افزایش اجاره بها را آرام کند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از بررسی موضوع مالیات بر عایدی و سرمایه در کمیسیون اقتصادی دولت خبر داد و گفت: این موضوع هنوز به صحن دولت نیامده است و در دست بررسی قرار دارد.
*برنامه وزارت راه و شهرسازی برای افزایش خرید تسهیلات مسکن
اسلامی همچنین در پاسخ به این پرسش که برنامه وزارت راه و شهرسازی برای افزایش خرید تسهیلات مسکن چیست؟ گفت: در سالهای گذشته شاهد بودیم که هر زمان میزان تسهیلات مسکن را افزایش دادیم، قیمت خانه بلافاصله افزایش مییافت. هیچ زمان نبوده که بازار نسبت به افزایش تسهیلات، ساکت بنشیند. بنابراین تمرکز ما بر جریان تولید مسکن است.
وی با تاکید بر اینکه سیاست وزارتخانه راه و شهرسازی تبدیل تولید مسکن به یک جریان فعال است، گفت: در تلاش هستیم برای این منظور مشوقهایی وضع کنیم تا سازندگان بتوانند وارد عرصه تولید مسکن شوند و در این مسیر، تامین مسکن اقشار متوسط و کم درآمد از جمله اهداف ماست.
اسلامی در بیان مشوقهایی که وزارت راه و شهرسازی در اختیار سازندگان قرار میدهد، توضیح داد: عرضه زمین، افزایش ارایه تسهیلات به سازندگان و ارایه مصالح ساختمانی با قیمت پایینتر برای سازندگان از جمله مشوقهایی است که وزارتخانه در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: با مصوبه شورای پول و اعتبار، میزان تسهیلات به سازندگان افزایش یافته است و همچنین در نظراست تا این تسهیلات قابل انتقال به خریدار باشد.
اسلامی همچنین افزود: برای فعال کردن تولید مسکن در کشور و همچنین صنعت ساختمان که در برگیرنده تولید مصالح ساختمانی و تاسیساتی است، فراهم کردن کارت اعتباری در دستور کار است و در نظر داریم که با پیش خرید انبوه از تولیدکنندگان، سازندگان مبلغ کمتری برای مصالح ساختمانی بپردازند.
وی این مشوق ها را راهکاری برای متناسب نگه داشتن قیمت تمام شده مسکن برشمرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی تولید مسکن است. معتقدیم، چنانچه عرضه را تقویت کنیم، خود به خود، تقاضا سامان پیدا میکند.
اسلامی تاکید کرد: کارت اعتباری مصالح که ۱۵ تا ۲۰درصد قیمت را برای سازندگان کاهش میدهد، افزایش وام ساخت، عرضه زمین، تسهیل مجوزها، همه تمهیداتی هستند که به روانسازی و متناسبسازی قیمت تمام شده مسکن کمک میکنند.
وی در باره پیش بینی خود از بازار مسکن در سال ۱۳۹۸ نیز توضیحات ارایه کرد و گفت: مسکن چون تابعی از بخش مسکن است و متاثر از شرایط اقتصادی و بازار است نمیتوانیم برای آن پیشبینی داشته باشیم. تمام سعی ما این است که جریان و برنامه تولید مسکن را رونق بدهیم.
اسلامی خاطرنشان کرد: امسال هدف ما تکمیل مسکنهای مهر نیمه تمام و تحویل آنها به مردم بود. در این راستا نیز در چند ماه گذشته حدود ۷۵ هزار واحد مسکن مهر به مردم تحویل شد که همه این واحدها به دلیل عدم تامین برخی از اقلام واحدهای مسکونی از جمله پکیج و ... به دلیل افزایش قیمت مانده بود که خوشبختانه تحویل شد.
وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه هزینههایی برای برقراری انشعابات در واحدهای مسکن مهر شد، گفت: تا شب عید حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار واحد مسکونی در شهرهای اطراف تهران، تحویل مردم میشود. بنابراین روند و روانسازی برای تولید و عرضه مسکن بحث مهمی است که برای تعادل بخشی به بازار باید انجام دهیم.
اسلامی توصیه کرد: مردم و سازندگان در جهت عرضه مسکن، نقشآفرینی کنند که این اقدام خود به خود موجب افزایش حجم تولید میشود. تامین مسکن در استطاعت جامعه هدف راه حل ماندگاری است که جزو برنامهها و سیاستهای وزارتخانه است.
انتهای پیام/ب