جشن زیبای کهنی که امروزه با میدان جنگ مو نمی‌زند!

5c8f8ace9c4aa_5c8f8ace9c4ac
چندسالی است چهارشنبه سوری به مراسم چهارشنبه سوزی تبدیل شده و دیگر خبری از کوزه شکستن و مراسم قاشق زنی نیست .

اورژانس کشور چندسالی است که درحوزه فرهنگ سازی چهارشنبه آخر سال و حوادث مربوط به آن و موارد پر خطر جامعه هدف خود را شناسایی و برای مقابله و کاهش آن‌ها فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده است.

پررنگترین فعالیت سازمان اورژانس در چند سال گذشته آموزش برای فرهنگ سازی رفتاری در چهارشنبه سوری است که برای اجرای آن به سراغ مدارس ومساجد که محلی برای انتشار فرهنگ درست و ایمنی افراد در چهارشنبه آخرسال است رفتند.

پیرحسین کولیوند رییس اورژانس کشور در گفت: وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان اظهار داشت: سازمان اورژانس کشور، با هماهنگی سایر ارگان ها، آموزش‌های لازم را از اوایل مهرماه در مدارس و مساجد و اماکنی که مردم و به خصوص نوجوانان اجتماع دارند، آغاز کرده است.

وی با تاکید بر آموزش و فرهنگ سازی در جهت کاهش آسیب ها، افزود: با ارائه آموزش و فرهنگ سازی در مورد اصلاح رفتار درخصوص اجرای مراسم چهارشنبه سوری، می‌توان از میزان خسارات و آسیب‌های ناشی از آن کاست، چراکه آگاهی مردم افزایش پیدا می‌کند. در سال گذشته نیز با ارائه آموزش‌های لازم به خصوص در قشر دانش آموز و نوجوان، ۳۰ درصد از میزان مصدومین و ۵۰ درصد از میزان بستری‌های ناشی از حوادث چهارشنبه سوری کاهش پیدا کرد.

کولیوند با بیان اینکه آموزش‌ها و آمادگی‌های قبل از مراسم چهارشنبه سوری در کاهش میزان آسیب‌ها نقش کلیدی دارد، عنوان کرد: در حال حاضر، این آموزش‌ها در سطح کشور در حال انجام است.

رییس سازمان اورژانس کشور از آمادگی پایگاه‌های اورژانس در مراسم چهارشنبه آخر سال خبر داد و گفت: در مراسم چهارشنبه سوری سال جاری، تمامی تمهیدات و امکانات امدادی از جمله پایگاه‌های اورژانس، اورژانس‌های زمینی، هوایی و لجستیک موتوری و آمبولانس ها، آمادگی خدمت رسانی به مردم را دارند. از طرفی، نباید از تفریح و شادی مردم چشم پوشی کرد، اما باید پیشگیری را در اولویت قرار داد. در آموزش‌هایی که در مدارس صورت می‌گیرد، از مصدومین سال گذشته دعوت کردیم تا در جلسات آموزشی حضور پیدا کنند و درمورد حادثه‌ای که رخ داده و وضعیت جسمی شان صحبت کنند، با مشاهده و شنیدن نقطه نظرات این افراد، آموزش‌ها برای دانش آموزان ملموس‌تر شده و نکات ایمنی را بیشتر رعایت خواهند کرد.

وی گفت: علاوه بر فرهنگ سازی و آموزش مباحث پیشگیری از حوادث، مبحث خودامدادی و دیگر امدادی نیز به دانش آموزان، ارائه می‌شود.

 

آغاز یک حرکت بزرگ

فعالیت‌های فرهنگی که در راستای آموزش پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری در مساجد و مدارس در قالب کلاس آموزشی با کمک مدرسان انجام می‌شود و در شهری مثل تهران این کلاس‌های آموزشی در بیش از ۲۰۰ مدرسه و ۱۶۶ مسجد تا به امروز برگزار شده است.

وی افزود: در این کلاس‌های آموزشی، مسائل مربوط به پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری، کمک‌های اولیه برای معلمان و مربیان کمک‌های اولیه برای دانش آموزان، آشنایی آن‌ها با سیستم فوریت‌های پزشکی، آشنایی دانش آموزان با تجهیزات پزشکی اورژانس، فرهنگ تماس با اورژانس در مواقع حوادث و نحوه امدادخواهی و پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری در مدارس آموزش داده می‌شود.

کولیوند گفت: اورژانس کشور در مساجد نیز آموزش کمک‌های اولیه و اقدامات لازم هنگام سوختگی را آموزش داده و از بنر و پمفلت‌های آموزشی نیز استفاده کرده است.

 

آتش نشانی و چهارشنبه آخرسال

آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز در کاهش آسیب‌ها و حوادث آخر سال از قافله عقب نیفتاده است و فعالیت‌های را در این زمینه انجام داده است. مهدی داوری مدیر عامل آتش‌نشانی و خدمات ایمنی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان از تصویب طرح «نه به چهارشنبه سوری خطرناک» خبر داد و گفت: سال گذشته اجرای این شعار توسط مردم در بیشتر نقاط کشور موجب شد تلاش‌های ما مؤثر شوند و حوادث کاهش یابد البته امسال هم تصمیم داریم این کمپین را راه بیندازیم و رویکردمان همراهی با خانواده‌ها و فرزندان است.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران با اشاره به نتایج و اثرات قابل قبول اقدامات فرهنگی همچون تولید و پخش انیمیشن‌های آموزشی در سرای محلات، مدارس، فرهنگسرا‌ها و نصب پوستر‌های هشداردهنده با موضوع حوادث سه شنبه آخر سال، همکاری و تعامل میان همه کلانشهر‌ها را خواستار و تاکید کرد: با همکاری همه شهر‌ها می‌توانیم امسال، ماندگارترین چهارشنبه سوری مردمی را شاهد و امیدوار باشیم تا کمترین میزان خسارت را در کل کشور شاهد باشیم.

 

برچسب ها:

اجتماعی