اخلاط سنگین در کیسه صفرا رسوب میکند و تشکیل سنگ میدهد.
خوراکی های مفید برای درمان سنگ صفرا
نعمتالله مسعودی عضو انجمن علمی طب سنتی، گفت:اخلاط سنگین در کیسه صفرا رسوب میکند و تشکیل سنگ میدهد و این موضوع هیچ گونه ارتباطی با سن و سال ندارد. مثلاً در موردی مشاهده کردم که یک کودک 4، 5 ساله مبتلا به سنگ صفرا شده بود. بیماری سنگ کیسه صفرا امروزه بسیار شایع شده و علت آن بد خوردن غذا، درهمخوری و استفاده از مواد خام و پختنی با یکدیگر است. همه این موارد سبب تحیر هضم شده و مشکلات صفرایی را به وجود میآورد.
مسعودی در خصوص درمان سنگ صفرا گفت: این درمان بسته به وضعیت کبد، گوارش، تعداد سنگ و جنس سنگها متفاوت است و یکی از توصیههای طب سنتی برای درمان سنگ صفرا رعایت اصول حفظ صحه است. کسانی که مشکل سنگ صفرا دارند باید معده و کبد خود را تقویت کنند علیالخصوص باید به روغن مصرفی خود دقت نمایند. توصیه ما این است که حتماً روغن زیتون را در برنامه غذایی خود قرار دهند زیرا روغن زیتون خاصیت سنگشکنی دارد و همچنین از تشکیل سنگ جلوگیری میکند.
بیماران میتوانند مخلوطی از روغن زیتون، آبلیموی طبیعی و عسل به میزانی که خوشمزه شود درست کرده و در طول روز استفاده کنند. این معجون کبد را تمیز کرده، معده را تقویت میکند و سنگشکن است. همچنین افراد میتوانند به دلخواه رب انار یا پودر تخم کاسنی به این معجون اضافه کنند.
توصیه ما این است که افرادی که دچار سنگ صفرا هستند در وهله اول سراغ جراحی نروند، چرا که جراحی کیسه صفرا را به کلی برمیدارد و بدن به ذخیره صفرا برای کنترل چربیهای اضافی نیاز دارد، زیرا برداشتن کیسه صفرا به صورت کلی ضعف دستگاه گوارش را به وجود میآورد.