اختصاص ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از بودجه سفر‌های استانی رئیس جمهور به آذربایجان غربی

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، استان آذربایجان غربی به مرکزیت شهر ارومیه با ۴۳۶۶۰ کیلومتر در شمال غربی کشورمان"ایران" قرار دارد. این استان  برپایه آخرین تقسیمات کشوری شامل  ۱۷ شهرستان، ۴۰ بخش و ۴۲ شهر است که از شمال وشرق با سه کشور آذربایجان، ترکیه وعراق هم مرز است و از جنوب با استان کردستان و از جنوب غربی با استان زنجان و از شرق با استان آذربایجان شرقی همسایه است.

 استان آذربایجان غربی بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ بیش از سه میلیون و هشتاد هزار نفر جمعیت دارد که بیش از چهار درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.  حدود ۶۳ درصد این جمعیت در شهر‌ها و ۲۷ درصد در روستا‌ها ساکن هستند، همچنین شهرستان ارومیه با حدود ۹۶۴ هزار نفر پرجمعیت‌ترین شهرستان استان و شهرستان پلدشت در شمال استان با ۴۲ هزار نفر کمترین جمعیت را در خود جای داده‌ است.

حمایت از تولیدات داخلی با حرف محقق نمی‌شود

بنا بر اظهارات محمد شهریاری استاندار این استان، در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ در گفت وگو با  خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در تحقق شعار سال «حمایت از کالای ایرانی»،  تمام ادارات این استان  از خرید کالای خارجی منع شدند تا با تکیه بر کالای ایرانی و بومی در تحقق شعار سال تاثیرگذار باشند.

شهریاری درباره مقابله استان در برابر مفاسد اقتصادی گفت: موضوع فساد و رانت‌های اداری در سال‌های گذشته افزایش پیدا کرد که این موضوع کاهش اعتماد مردم را به دنبال دارد. ما در این راستا حدود ۱۵۰ میلیارد تومان را که به حساب ۴۰ نفر از سودجویان اقتصادی واریز شده بود،  به بودجه استانداری باز گردانیم.

از طرفی با توجه به اینکه این استان به دلایل جغرافیایی و مرزی، مورد هجوم قاچاقچیان و افراد سودجو قرار گرفته است و همین امر لزوم پیگیری‌های بیشتر در برابر قاچاق را تشدید می‌کند. 

اقدامات آذربایجان غربی در سال 97

اختصاص ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از بودجه سفر‌های استانی رئیس جمهور به آذربایجان غربی

محمد شهریاری استاندار آذربایجان غربی در گفت وگو با   خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان  با توجه به سفر اول رئیس جمهور به استان مصوباتی با بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان به این استان تخصیص داده شد و حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان به‌علاوه ۸۰۰میلیارد تومان، جمعا مبلغی حدود ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد از بودجه سفر‌های استانی، برای استان آذربایجان غربی اختصاص پیدا کرد.

استان آذربایجان غربی در بسیاری از شاخص‌های توسعه، به دلیل عقب ماندگی‌های قبل از انقلاب و مسائل خاصی که در دهه اول انقلاب با آن‌ها مواجه بود؛ رشد خوبی وفزاینده‌ای نداشته است. استان آذربایجان غربی رتبه ششم جذب بودجه در کشور را دارد و انتظار می‌رود با تلاش نمایندگان مجلس در سال آینده بودجه‌های کافی برای جبران عقب افتادگی استان تخصیص یابد. نکته قابل توجه دیگر آن است که قبل از انقلاب در واقع هیچ شهر و روستایی استان آذربایجان غربی دارای گاز شهری نبود، ولی در حال حاضر به برکت انقلاب اسلامی ایران اکنون تمامی شهر‌ها و یک هزار و ۸۶ روستای استان از نعمت گاز شهری برخوردار است.

بودجه تخصیص داده شده در سال ۹۸ برای استان از سال ۹۲ به بعد روند صعودی داشته است و تاکنون در دولت یازدهم و دوازدهم بالای ۱۵ هزار میلیارد تومان از منابع ملی و استانی استفاده شده است که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به بودجه سالانه استان است. از سوی دیگر استان آذربایجان غربی در منطقه آزاد ماکو بنا بر گفته‌های غلامرضا سلیمانی از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۲۴ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب شده است که نسبت به هدف گذاری ۲۲ میلیون دلاری سال جاری ۱۰.۴ درصد افزایش را به همراه داشته است.

اقدامات آذربایجان غربی در سال 97 

عمده‌ترین مشکل واحدهای تولیدی آذربایجان غربی فقدان بازاریابی بین المللی است

8 خرداد سال 97 محمد عابدی فرماندار خوی در گفت وگو با تسنیم گفت:عمده ترین مشکل واحد های تولیدی آذربایجان غربی  فقدان بازاریابی بین المللی است  که اگر از واحدهای تولیدی که در این شهرستان وجود دارد حمایت شود چرخ اقتصاد این شهر دوباره خواهد چرخید.  برنامه ریزی‌های کثیری در واحدهای تولیدی و صنعتی در جهت افزایش تولید اشتغال و کاهش نرخ بیکاری خوی صورت گرفته است تا با به کار افتادن این واحدها جوانان به کار مشغول شوند.

عابدی همچنین اضافه کرد: در طول سه سال اخیر واحدهای تولیدی با مشکلات مالی روبه‌رو هستند و  اگر در گذشته می‌توانستند بدهی‌های خود را پرداخت کنند با این مشکلات مواجه نمی‌شدند و  بعضی از واحدهای تولیدی که از بانک وام دریافت کرده بودند نتوانستد بدهی خود را تسویه کنند و این مورد سبب شده است که کمتر از کمک‌های مالی دولت برخوردار شوند.  عمده‌ترین مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان فقدان خرید و بازاریابی محصولات تولیدی آن‌ها است  که نمی‌توانند در جامعه عرضه کنند که سبب انباشت محصولات در انبارهای آن‌ها می‌شود و به تبع آن فروش نیز سخت تر می شود.

 

اقدامات آذربایجان غربی در سال 97

 سند آمایش سرزمینی  سال  98  نگاهی نو به استان 

محمد مهدی شهریاری درهشتمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه آذربایجان‌غربی در تاریخ ۱۸ اسفند ماه سال ۹۷ که با حضور اعضای این شورا در استانداری برگزار شد، گفت: سند آمایش سرزمینی نشان دهنده هویت و ظرفیت‌های هر منطقه در راستای توسعه پایدار است که سند این استان با تلاش‌های مدیران در حال نهایی شدن بوده و در سال ۹۸ مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. وی همچنین خبر می‌دهد تا ۲ سال آینده استان آذربایجان غربی به ۸۳% برخورداری گاز شهری و روستایی می‌رسد.

 استاندار آذربایجان غربی معتقد است: مطالعات، نقشه حداقل ۲۰ سال آینده آذربایجان‌غربی را ترسیم می‌کند و برای توسعه استان بسیار مهم است؛ همچنین توجه نداشتن به سند آمایش سرزمینی باعث آسیب به استان و کشور خواهد شد چراکه افق پیشرفت و توسعه هر سرزمینی وابسته به این سند است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی