سیل۵۰۸روستای آذربایجان غربی را تهدید می کند/هشدارها جدی گرفته شود

5c9875adb6854_5c9875adb6855
شیب زیاد، توپوگرافی خشن و شرایط اقلیمی حاکم به خصوص در فصل بهار آذربایجان غربی را جزو مناطق پرمخاطره و بحرانی قرار داده و هم اکنون خطر سیل ۵۰۸ روستای استان را تهدید می کند.

 آذربایجان غربی از لحاظ مخاطرات طبیعی جزو مناطق پرمخاطره و بحرانی است. این استان با داشتن ضریب سیل خیزی بالا، همواره منطقه‌ای مساعد برای ایجاد سیلاب و تخریب‌ها محسوب می‌شود.

تخریب جنگل‌ها و مراتع، عدم اجرای طرح‌های آبخیزداری اصولی، تجاوز به حریم رودخانه‌ها و … از جمله دلایل سیل خیز بودن استان آذربایجان غربی بوده و این در حالیست که هنوز با وجود خسارت‌های سالانه میلیاردی در این استان شاهد اقدامات تأثیر گذار مسئولان برای کاهش و یا جلوگیری از این خسارت‌ها نیستیم تا این امر موجب شود سیلاب ۵۰۸ روستای این استان را تهدید کند.

در حال حاضر از دو هزار و ۹۴۷ روستای استان دو هزار و ۷۵ روستا با جمعیت ۶۸۲ هزار نفر در مسیل رودخانه‌ها واقع شده‌اند، بروز سالانه خسارات مادی فراوان در این منطقه لزوم توجه به زیرساخت‌ها، ابزارهای لازم برای پیشگیری و تسریع در روند بازسازی بعد در از وقوع این حوادث در استان را دو چندان می‌کند.

هشدارها جدی گرفته شود / خطر سیل بیخ گوش ۵۰۸ روستای آذربایجان غربی

مدیر کل مدیریت بحران آذربایجان غربی در خصوص آخرین استان با توجه به هشدارهای اخیر هواشناسی مبنی بر خطر وقوع سیلاب به خبرنگار مهر گفت: با توجه به آغاز بارش‌های بهاره از روز گذشته در استان امکان وقوع سیل و سیلاب در استان دور از انتظار نیست.

در حال حاضر از دو هزار و ۹۴۷ روستای استان دو هزار و ۷۵ روستا با جمعیت ۶۸۲ هزار نفر در مسیل رودخانه‌ها واقع شده‌اند امیرعباس جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متأسفانه از نزدیک سه هزار روستای استان بیش از دو هزار و ۵۷ روستا در مسیل رودخانه‌ها واقع شده‌اند افزود: در حال حاضر خطر سیل بیخ گوش ۵۰۸ روستای استان قرار دارد که نشان دهنده جدی گرفتن هشدارهای داده شده در خصوص وقوع این بلای خانمان سوز است.

وی با اشاره به اینکه استان با دارا بودن بیش از ۶۰ رودخانه دائمی و فصلی از استان‌های پرآب کشور به شمار می‌رود اضافه کرد: برخی از رودخانه‌های استان به دلیل بارش‌های مناسب با کوچک‌ترین بارندگی طغیان کرده و موجب وقوع خسارت به بخش‌های مختلف استان می‌شود.

جعفری با تاکید بر اینکه سیل سالانه خسارات میلیاردی در استان بر جای می‌گذارد گفت: پیشگیری از وقوع حوادث و بلایای طبیعی نیازمند تخصیص اعتبارات مورد نیاز است که متأسفانه در سال‌های اخیر چندان توجهی به این حوزه نشده است.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی یکی از دلایل بروز خسارات میلیاردی سیل در استان را احداث واحدهای مسکونی در حاشیه رودخانه‌ها عنوان کرد و افزود: مسکن در شهرها و روستاها به هیچ وجه نباید در حریم رودخانه‌ها بنا شود، احداث سد، خاکریز و سیل‌بند در مسیر سیل از ورود آن به داخل منازل جلوگیری می‌کند ولی این امر در خصوص مساکن جوار رودخانه‌ای قابل انجام نیست.

وی با ارائه هشدارهای آموزشی در راستای کاهش مشکلات ناشی از سیل اضافه کرد: ضدآب کردن ساختمان‌ها برای جلوگیری از ورود آب به ویژه به زیرزمین، تعبیه کردن دریچه‌های کنترل برای جلوگیری از برگشت آب سیل از طریق مجاری فاضلاب به داخل منزل و بیمه کردن مساکن از جمله مواردی است که باید در این خصوص رعایت شود.

مسافران از اقامت در کنار رودخانه‌های آذربایجان غربی پرهیز کنند

جعفری با اشاره به سفرهای نوروزی و اتراق برخی از مسافران در کنار رودخانه‌های استان عنوان کرد: با توجه به هشدارهای جدی هواشناسی استان مبنی بر وقوع سیل و سیلاب مسافران نوروزی به استان به جد از اتراق در حاشیه رودخانه به خصوص در روزهای باقی مانده هفته جاری خودداری کنند.

با توجه به هشدارهای جدی هواشناسی استان مبنی بر وقوع سیل و سیلاب مسافران نوروزی به استان به جد از اتراق در حاشیه رودخانه به خصوص در روزهای باقی مانده هفته جاری خودداری کنند جعفری با اشاره به پیش بینی وزش تندباد در کنار بارش برف و باران در استان افزود: وزش باد شدید نیز می‌تواند مشکلاتی را برای ساکنان و گردشگران ایجاد کند هر چند تندباد روزهای آتی در مقایسه با طوفان سال گذشته استان از سرعت کمتری برخوردار خواهد بود اما احتمال خطر وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه نیروهای مدیریت بحران به صورت کامل در آماده باش کامل قرار دارند گفت:: نیروهای امدادی استان برای مقابله با آثار مخرب حوادث غیرمترقبه در حال آماده باش هستند و در صورت کسب اطلاع در سریع‌ترین زمان ممکن به محل وقوع حوادث احتمالی اعزام می‌شوند.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی اظهار داشت: شورای مدیریت بحران در همه شهرستان‌های استان تشکیل شده و تمهیدات لازم در راستای جلوگیری از بروز مشکل برای ساکنان و گردشگران نوروزی اندیشیده شده است.

هشدارهای داده شده از سوی دستگاه‌های اجرایی در بخش مدیریت بحران جدی گرفته شود

جعفری با اشاره به اینکه تنها چند دقیقه فرصت برای نجات در حین وقوع سیل وجود دارد، بیان کرد: جریان آب، برق و گاز باید برای جلوگیری از آب‌گرفتگی، برق‌گرفتگی و انفجار قطع شود تا شاهد حوادث ثانویه که در بسیاری موارد نیز هولناک هستند، نباشیم.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ارتفاع آب در حدود ۳۰ سانتیمتر، بیشتر خودروها را شناور می‌کند، ادامه داد: در هنگام رانندگی باید مراقب شیب‌ها و پیچ‌های جاده بود و با دنده سنگین حرکت کرد چرا که در این مواقع، ترمزها در آب به خوبی کار نمی‌کنند.

جعفری بر ضرورت ارائه آموزش‌های لازم در این حوزه به مسئولان و مردم تاکید کرد و گفت: به طور حتم اقداماتی مانند پرهیز در ساختن واحدهای مسکونی در حریم رودخانه‌ها و مسیر سیلاب، داشتن تجهیزات امدادی، رعایت نکات ایمنی در هنگام وقوع سیلاب و … در کاهش خسارت‌ها در این زمینه تأثیر گذار خواهد بود.

مردم از سفر به مناطق غربی و جنوب کشور پرهیز کنند

جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به سیلابی شدن مسیل‌ها در مناطق غربی و جنوب کشور چنانچه مقدور باشد، هموطنان از سفر به این مناطق تا عادی شدن اوضاع پرهیز کنند.

در این اطلاعیه آمده است، ساکنان این مناطق حتی المقدور در خانه بمانند و در صورت اعلام هشدار توسط دستگاه‌های ذیربط محل سکونت خود را به سمت مکان‌های اسکان موقت هلال احمر (در ورزشگاه‌ها، مدارس و…) ترک و در این خصوص با دستگاه‌های امدادرسان همکاری کنند.

این اطلاعیه با تاکید بر اینکه مسافران نوروزی از چادر زدن در فضاهای باز پرهیز کنند و در صورت لزوم به مکان‌های سرپوشیده عمومی مراجعه کنند می‌افزاید: به دلیل مواج بودن برخی رودخانه‌ها و دریاها در کشور لازم است طی روزهای آینده از سفرهای دریایی و اتراق در کنار سواحل حتی المقدور پرهیز شود.

مدیریت بحران نه در آذربایجان غربی بلکه در کشور و حتی دنیا نیازمند مشارکت همگانی است و در این راستا دستگاه‌های اجرایی آذربایجان غربی و مردم نیز باید مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند.

برچسب ها:

اجتماعی