معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: تعدادی از روستاهای حاشیه رودخانه های دز، کارون و کرخه در 6 شهرستان، در صورت ادامه بارشها در شرایط حساس تری ازنظر سیلاب قرار دارند.
حمیدرضا لشکری افزود: زاویه ها از توابع دزفول، شاوور از توابع شوش، شعیبیه از توابع شوشتر و بامدژ از توابع اهواز در حاشیه رودخانه دز؛ بخش اسماعیلیه اهواز در حاشیه کارون و روستاهای پایین دست کرخه در شهرستان های دشت آزادگان و هویزه، در صورت ادامه بارش و افزایش خروجی سدها شرایط حساس تری دارند.
وی اضافه کرد: در حوضه مارون- جراحی نگرانی از بابت وقوع سیلاب نیست اما گروهی در رامشیر مستقر شده اند.
لشکری با بیان اینکه در رامهرمز و سد جره نیز مشکلی وجود ندارد ادامه داد: با توجه به اینکه ظرفیت خالی سد جره اندک و 23 میلیون مترمکعب است، خروجی این سد به 50 مترمکعب برثانیه افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: در آبادان رودخانه بهمنشیر طغیان نکرده، بلکه بالا آمدن آب در انهار ناشی از افزایش جریان کارون، از یک سو و وقوع «مد اکبر» بوده است که با وقوع جزر، در حال حاضر آب فروکش کرده است.
*فاصله اندک با تراز نرمال
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین با بیان اینکه ذخیره آب هیچکدام از سدهای استان از تراز نرمال بیشتر نشده، گفت: ورودی آب به سدهای خوزستان در حال افزایش است اما تاثیر بارندگی های بالادست حوضه های آبی استان از فردا در خوزستان مشهود می شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر هیچکدام از سدهای استان به تراز نرمال خود نرسیده است، چنانکه تراز فعلی سد گتوند علیا 221 متر و تراز نرمال آن 230 متر است.
لشکری افزود: تراز سد کرخه در حال حاضر 216متر و تراز نرمال آن 220 متر است، تراز فعلی سد دز 329 متر و تراز نرمال آن 352 متر همچنین تراز کنونی سد مارون 496 و تراز نرمال آن 505 متر است.
وی در ادامه گفت: ورودی کرخه امروز 961 و خروجی آن 495 مترمکعب برثانیه، ورودی سد دز یک هزار و 80 و خروجی آن 840 مترمکعب برثانیه، ورودی سد گتوند علیا (کارون) 611 و خروجی آن 730 مترمکعب برثانیه و خروجی سد مارون 100 مترمکعب برثانیه است.
بر اساس این گزارش، در پی پیش بینی بارش شدید تا 2 روز آینده، آماده باش سیل در 10 استان اعلام شده است.
در سیلاب گذشته دز و کرخه که بهمن ماه امسال به وقوع پیوست نیز برخی روستاهای این 6 شهرستان دچار آبگرفتگی شده و زمین های کشاورزی آنها به زیر آب رفت.
هواشناسی ورود سامانه بارشی، از اواسط روز شنبه لغایت اوایل چهارشنبه هفته آینده را پیش بینی کرده که طی این مدت افزایش ابر، رگبارباران ، رعد و برق، وزش باد قابل ملاحظه تا شدید به همراه تندباد لحظه ای و به تبع آن آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها را در پی خواهد داشت. طبق این پیش بینی بیشترین حجم بارش ها در مناطق شمال غربی، شمالی، شمال شرقی، شرقی و مرکزی استان شامل حوزه های آبریز کرخه، دز و کارون و مارون خواهد بود.
هواشناسی خوزستان میزان بارندگی در استان از ابتدای سال زراعی جاری (01مهر 97) تا (26 اسفند97) را 422 میلیمتر اعلام کرده که این میزان بارش در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 321 درصد و در مقایسه با آمار بلند مدت استان حدود 60 درصد افزایش را نشان می دهد. بارش ها و افزایش خروجی سدها، سیلابی شدن رودخانه های دز و کرخه را در زمستان به دنبال داشته و بهمن ماه امسال با شکسته شدن سیل بندها، تعدادی از روستاهای پایین دست کرخه در دشت آزادگان و هویزه دچار سیلاب شدند.
در پی بارش برف و باران، سه محور جاده قدیم پل زال – اندیمشک، بستان - چذابه (جاده قدیم) و اندیکا - شهرکرد در محدوده «گردنه چری» به دلیل ریزش دیواره کوه و بارندگی شدید برف و باران از امروز تا اطلاع ثانوی مسدود شده است.
فرمانداری اندیمشک همچنین از ساکنان مناطق پاپی آباد ، شهرک دوبندار و علی آباد از توابع بخش مرکزی این شهرستان که در مسیر رودخانه بالارود قرار دارند خواسته است که منازل خود را تخلیه کنند.