پژوهشی که احتمال سیل در گلستان را در سال ۹۰ پیش بینی کرده و نسبت به توسعه شهری در این استان هشدار داده بود.
در سال ١٣٨٩ قرارداد طرحی پژوهشی با عنوان «مدیریت سیل با بهره گیری از سامانه های GIS و RS در استان گلستان» میان سازمان نقشه برداری کشور و استانداری #گلستان منعقد شد. دکتر #علیرضا_قراگوزلو دانشيار آموزشكده فني نقشه برداري و مشاور آمایش سرزمین و محیط زیست رئیس #سازمان_نقشه_برداري_كشور مجری اين طرح بود که نتایجش را پس از یکسال ضمن ارائه به استانداری گلستان –در دوره استانداری مهندس محمودزاده- در قالب کتابی با عنوان «مدیریت بحران و سیل با استفاده از سامانههای اطلاعات مکانی» منتشر کرد.
▫️هدف از این پژوهش، مدیریت سیل با بهره گیری از سامانههای GIS و RS در استان گلستان بود که کارکرد GISدر مدیریت سیل، قبل از حادثه و حین حادثه و بعد از بحران را به وضوح نشان میداد.
▫️در این پژوهش با استفاده از دادههای مکانی، تصاویر ماهواره ای و مدلسازی در محیط GIS، مناطق پر خطر پهنه بندی شدند. نقشه های تهیه شده در حوزه گرگانرود در محیط GIS با توجه به اطلاعاتی که از پردازش تصاویر ماهوارهای اخذ شد و مدلهای تحلیل بحران سیل، آنالیز و پهنههای خطر طبقه بندی شدند. نتایج حاصل از آنالیزهای پیچیده مکانی و ترکیب دادههای ماهواره ای و توصیفی و تحلیل های آماری حاکی از گستردگی محدوده در خطر، در مناطق وسیعی از استان گلستان به ويژه حوزه گرگانرود بود و نشان میداد که این مناطق در معرض سیل قرار دارند. بخش مهم دیگر این پژوهش، طبقه بندی خطر سیل در این حوزه گسترده بود و نسبت به توسعه شهری در مناطق پهنه بندی شده، هشدار داد شد و توصيه شده بود که هرگونه بهره برداري از منابع طبيعي در اين مناطق، بايد با ملاحظات خاصی توام باشد.
▫️بر این اساس به استانداری گلستان پیشنهاد شد که اولا به این نتایج در توسعه شهری توجه شود و ثانیا برای مدیریت سیل در این استان و انجام کارهای پژوهشی و مدلسازی احتمال وقوع سیل، سرمایه گذاری لازم صورت پذیرد.