تلاش برای مدیریت بحران خوزستان براساس اقدامات پیشگیرانه است / اثرات مخرب تجاوز به حریم رودخانه‌ها

تلاش برای مدیریت بحران خوزستان براساس اقدامات پیشگیرانه استنماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: تلاش می شود بحران احتمالی پیش رو در خوزستان بر اساس اقدامات پیشگیرانه ، مقابله کم هزینه با رخدادهای اجتناب ناپذیر و با تمرکز بر جلوگیری از آسیبهای انسانی، مدیریت شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،در یابان علی شمخانی که به منظور اطلاع از شرایط و حوادث طبیعی در استان و نظارت بر اقدامات و برنامه ریزی‌ها برای مقابله با بحران احتمالی ناشی از بارش‌ها در اهواز به سر می‌برد، شامگاه پنج شنبه در جمع خبرنگاران در اهواز اظهار داشت: خوزستان به دلیل وقوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی از پشتوانه تجربیات ارزنده مدیریتی، برای پیشگیری و مقابله با شرایط بحرانی برخوردار است.

وی با اشاره به مزیت‌های شش گانه خوزستان گفت: وجود سد‌های متعدد برای مهار سیلاب، جریان داشتن رودخانه‌های متعدد، اتصال به آب‌های آزاد، معابر و کانال‌های مختلف ساخته شده برای کشاورزی، وجود تالاب‌ها و آبگیر‌های متعدد و زهکشی گسترده زمین‌های کشاورزی از جمله مزیت‌های منحصر به فرد خوزستان نسبت به سایر مناطق کشور برای مهار، کنترل و مدیریت بحران‌های حاصل از نزولات آسمانی و استفاده مفید از سیلاب‌ها است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: بهره گیری شبکه‌ای از ظرفیت‌های فوق برای ایجاد هم افزایی در مزیت‌های انحصاری خوزستان، رویکردی اجتناب ناپذیر است که باید با برنامه ریزی زمان بندی شده بیش از گذشته به آن اهتمام شود.

اثرات مخرب تجاوز به حریم رودخانه‌ها

وی با اشاره به اثرات مخرب و نگران کننده برخی تجاوز‌ها به حریم رودخانه‌ها و کانال‌های استان و اقدامات غیرقانونی در این حوزه تاکید کرد: همکاری و همراهی نظام‌مند مردم برای کنترل حوادث طبیعی و غیرطبیعی بسیار مهم است و فرهنگ سازی در این زمینه از سوی رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی، نقش به سزایی در اجرایی کردن هدفمند این ظرفیت‌ها دارند.

دریابان شمخانی گفت: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده مجموعه اولویت‌ها برای استفاده از زمان طلایی به منظور مهار آب‌های حاصل از بارش‌ها و جلوگیری از سرریز آب سد‌ها مشخص شده و ماموریت دستگاه‌های مسئول بازتعریف و ابلاغ شده است.

وی با اشاره به وجود برخی نقاط بحرانی و احتمال تکرار جاری شدن سیلاب در مناطق مشخصی از استان خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود با نگاه به نتایج آسیب شناسی‌های صورت گرفته، در اجرای برنامه‌های یادشده تا حد امکان از ایجاد مشکل عمده برای شهر‌ها و نقاط ساحلی استان ممانعت شود.

شمخانی گفت: خسارت‌های مادی و انسانی ناشی از سیل، کام مردم کشورمان را در ابتدای سال جدید تلخ کرد لیکن در این فضای غمبار، جلوه‌های عمیق و شادی بخشی از روحیه نوع دوستی، ایثار، محبت و مشارکت ملی که واقعیت غیر قابل انکار جامعه ایران است بروز و ظهور یافت که زبان از بیان عظمت و زیبایی آن قاصر است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: رفتار و منش هموطنان ما در کمک به آسیب دیدگان سیل به ویژه حماسه بیاد ماندنی، غرورآفرین و به یاد ماندنی مردم متدین و با فرهنگ فارس و شهر شیراز، جلوه‌های بی مانندی از وحدت ملی را به نمایش گذارد که باید در تاریخ افتخارات ایران زمین ثبت و ضبط شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان حوادث سیل اخیر در برخی استان‌های کشور تاکید کرد: مجموعه دستگاه‌های دولتی و نیرو‌های مسلح در خصوص مدیریت بحران با روحیه جهادی و انقلابی شرایط دشوار را به تدریج کنترل کردند و در چند استان نیز از ایجاد سیل یا ورود آن به شهر‌ها و روستا‌ها پیشگیری شد که همه این تلاش‌ها شایسته تقدیر هستند.

بارش باران از روز یکشنبه تا سه شنبه هفته جاری باعث جاری شدن سیلاب در برخی مناطق استان شد.

ستاد بحران خوزستان از سوم فروردین نسبت به احتمال وقوع سیلاب در همه رودخانه‌های استان هشدار داده و سازمان آب و برق خوزستان نیز گفته است که تعدادی از روستا‌های شهرستان‌های اهواز، دزفول، شوشتر، شوش، دشت آزادگان و هویزه شرایط حساس تری را تجربه می‌کنند.

در زمستان سال ۹۷ به دلیل بارش باران و رهاسازی آب از سد کرخه و دز بسیاری از مناطق استان درگیر سیلاب شدند.

در روز‌های اخیر تاکنون سه میلیارد متر مکعب سیلاب وارد سد‌های خوزستان شده است.

انتهای پیام/ز

شمخانی در اهواز

برچسب ها:

سیاسی