به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از ورج، با گسترش دامنه تغییرات آب و هوایی، شرکت ای تی اند تی یک ابزار جدید برای کمک به ارزیابی و پیش بینی سیل، توفان و مواردی از این دست با استفاده از ابررایانه ابداع کرده است.
این ابررایانه با همکاری آزمایشگاه ملی آرگونه تولید شده و با بررسی الگوهای آب و هوایی، اطلاعات جمع آوری شده از ماهواره ها و غیره و نیز تحلیل پیچیده ترین داده های موجود قادر به پیش بینی احتمال وقوع سیل، توفان، گردباد و غیره است.
مدیران ای تی اند تی می گویند از چند سال قبل تلاش برای بررسی خطرات درازمدت تغییرات آب و هوایی کره زمین را آغاز کرده اند و انگیزه اولیه آنها برای این کار حفظ ایمنی دکل های مخابراتی و سایت هایشان در سراسر آمریکا بوده است.

پژوهشگران ای تی اند تی، با بررسی میلیون ها ساعت اطلاعات به دست آمده از ابررایانه ها در حال تحلیل نحوه اثرگذاری باد، باران و غیره برای پیش بینی احتمال وقوع سیل در فصل های مختلف سال هستند و برای افزایش دقت این پیش بینی ها قصد دارند از مدل سازی های مبتنی بر توان پردازش ابررایانه ها استفاده کنند.
مدل سازی های فعلی حداکثر مناطقی به وسعت 100 کیلومتر را تحت پوشش قرار می دهد و دقتشان چندان بالا نیست. اما مدل سازی های جدید در مقیاس 12 کیلومتری انجام شده و برای پیش بینی دقیق تر سیل، دقت آن در ابعاد 200 متر کاهش می یابد. این میزان دقت موجب می شود تا بتوان جان افراد زیادی را نجات داد و از وارد آمدن آسیب های مادی گسترده جلوگیری به عمل آورد.
انتهای پیام/